„Cesta života“ NADĚJE PRO NEKLIDNÉ ČASY. Volební program strany SKB: 1.Kvalitní vzdělání 2.Lepší dopravní spojení 3.Jistota práce 4.Zdravotní péče na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Advertisements

Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
IROP předpokládaná podoba implementace.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_IVOVACE_2301_STAV FINANCÍ Téma: Pojem F. G._ ZJIŠTĚNÍ STAVU FINANCÍ.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Banky, vklady, úvěry, půjčky z hlediska občana 2 – Půjčky apod.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Ing. Kateřina Lichtenberková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Digitální učební materiál
Místní rozpočtové jednotky
Název projektu: Moderní škola
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
DO NOVÉHO ROKU ….
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_17 Výkon Šablona číslo: IX Sada číslo: I
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Účetnictví – význam informací
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Odměňování zaměstnanců
Univerzitní město Olomouc
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
Regulátory spojité VY_32_INOVACE_37_755
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Pozemkové úpravy.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Střední průmyslová škola Ostrov
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 3: Internacionalizace
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Liberalizace osobní železniční dopravy
ministr práce a sociálních věcí
Program na podporu lesních ekosystémů
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Život bez střeva , Praha.
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
dostupné bydlení z pohledu měst a obcí
Transkript prezentace:

„Cesta života“ NADĚJE PRO NEKLIDNÉ ČASY

Volební program strany SKB: 1.Kvalitní vzdělání 2.Lepší dopravní spojení 3.Jistota práce 4.Zdravotní péče na úrovni 5.Za čestný kraj 6.Aby byl čas i na volný čas

Kvalitní vzdělání Zlepšíme technické vybavení středních škol a učilišť v kraji efektivnějším čerpáním evropských fondů a pomocí peněz krajských rezerv, neboť investice do budoucí generace se vyplatí. Pokusíme se více zpopularizovat řemeslné a učební obory, aby v kraji v budoucnu nebyla nouze o šikovné řemeslníky, a to zlepšením klimatu v těchto školách podporou školských poradenských pracovišť, které by měly zlepšit celkově špatný obraz těchto oborů ve společnosti.

Kvalitní vzdělání Budeme podporovat a do další pilné práce motivovat nadané studenty prostřednictvím benefitů v podobě drobných motivujících finančních odměn Podpoříme rozvoj technických a řemeslných oborů pomocí prohloubení spolupráce s lokálními firmami, kde budou moci absolventi nalézt práci, studenty však nesmí odradit nízké mzdy a proto se zasadíme, aby žáci „nebyli bráni na hůl“. Zastáváme názor, že na jih Moravy patří prvoligový fotbal, hokej, ale i další sporty, které hodláme finančně podporovat.

Lepší spojení Zavedeme přímé vlakové spojení Brna se všemi městy v kraji nad obyvatel pomocí obchvatů a napojením na stávající tratě. Naše strana je pro přesun současného hlavního nádraží v Brně, neboť díky modernějšímu zázemí nového areálu bude možné do budoucna zavést síť rychlovlaků. Budeme prosazovat vpuštění soukromých vlakových dopravců na jihomoravské železnice, aby se zvýšila konkurence a tím i snížily ceny jízdného.

Jistota práce Přilákáme zahraniční i regionální investory do našeho kraje pomocí většího množství zahraničních výjezdů členů rady JMK V případě výstavby továren v našem regionu nabídneme firmám pronájem pozemků zdarma Díky kvalitnímu vzdělání nebudou mít zaměstnavatelé nouzi o kvalifikovanou pracovní sílu

Jistota práce V případě dostatečné síly v krajském zastupitelstvu bude po vládě požadovat zjednodušení a především snížení daňových sazeb Jsme pro tvorbu dalších průmyslových zón na okrajích měst i za cenu změn územních plánů JMK se považuje za centrum inovací a výzkumů, proto bychom rádi spolufinancovali další rozvoj vědeckých pracovišť

Zdravotní péče na úrovni Převedeme drtivou většinu krajských nemocnic na města, čímž se uvolní obrovské množství prostředků, které budeme moci investovat do vzniku pracovních míst (*viz. Kapitola: Jistota práce) a rozvoje vzdělání Zároveň se tím zvýší i kvalita poskytované péče, neboť obce budou mít více znalostí problematiky daného regionu a o svůj majetek se tak budou více starat, aby neskončili v záporných číslech

Za čestný kraj Zavedeme transparentní výběrová řízení a elektronické aukce Veškeré informace o průběhu a výsledcích jednotlivých řízení budou dostupné na internetu v reálném čase Každý, za naši stranu zvolený zastupitel, bude při jakémkoliv porušení platných zákonů okamžitě vyzván k opuštění své funkce

Aby byl čas i na volný čas Zvýšíme počet parkovacích míst, ovšem ne na úkor stavebních ploch, tedy pouze v nevyužitých lokalitách na sídlištích a především v centrech měst Prosazujeme přednost přednostního zaparkování u svých domů a bytů zavedením tzv. žluté zóny, které je určena pouze pro vlastníky nemovitostí či nájemníky Vlastník „žluté karty“ bude oprávněn zaparkovat na žlutě označených parkovacích místech, vlastnictví karty bude na automobilu označeno speciální samolepkou

Aby byl čas i na volný čas Podporovat budeme výsadbu stromů, parků, budování cyklostezek mezi jednotlivými kulturními a přírodními památkami, především jejich napojení na cyklostezky v Rakousku Stavět se budou dětská hřiště, leč nejen pro malé děti, ale i mladistvé – streetballová hřiště, fotbalová hřiště, skateparky,…

Mějme NADĚJI a snad to vyjde!