VENUŠE. Umístění ve sluneční soustavě Jak je Venuše veliká? Venuše je planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vesmír.
Advertisements

Autoři: Štěpán,Luki.V. Lukáš.P.. Tak vypadá naše lod´
oblaka Venuše dobře odrážejí sluneční svit a proto je tato planeta ve vhodné poloze po Slunci a Měsíci nejjasnějším tělesem na obloze Večernice někdy.
VESMÍR Štěpán Rakovič 5.A. SLUNEČNÍ SOUSTAVA Sluneční soustava se skládá z 8 planet, 5 trpasličích planet a přes 150 měsíců hlavně u Jupitera, Saturnu,
-Slune č ní soustava je pojmenována podle SLUNCE -Soustavu tvo ř í 8 planet, více ne ž 3 trpasli č í planety, p ř es 150 m ě síc ů a další menší t ě lesa.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_43_08 Název materiáluVznik a.
Vznik, kosmické objekty ve sluneční soustavě.  před 4,8 miliardami let společně se Sluncem  spojováním částeček hmoty  prachová zrna  krystalky zmrzlých.
VENUŠE Druhá planeta sluneční soustavy Autor: Filip Svoboda, IX.A.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co všechno najdeme ve vesmíru? HVĚZDY GALAXIE SLUNCE PLANETY MLHOVINU.
PLYNNÉ PLANETY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_32.
Aturn. Obecně Je pojmenován po římském bohu Saturnovi, který byl obdobou řeckého Krona Při pozorování ze Země je žlutý – to je způsobeno různobarevnými.
 Základní informace  Saturnovy prstence  Saturn Měsíce  Konec.
Země ve vesmíru Vesmír – galaxie – sluneční soustava - Země.
Oceány, moře, zálivy, průlivy, průplavy
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Neptun Neptun je osmá a od slunce nejvzdálenější planeta sluneční soustavy řadí se mezi plynné obry. Neptun má pravděpodobně modrou barvu.
HVEZDY v. HVĚZDY Hvězdy jsou největší a nejdůležitější objekty ve vesmíru. Udává se, že v naší galaxii (Mléčné dráze) je 95% viditelné hmoty ukryto ve.
Vesmír je označení pro veškerý prostor, časoprostor, hmotu a energii v něm. V užším smyslu se vesmír také někdy užívá jako označení pro kosmický prostor,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Stavba Země.
VY_32_INOVACE_Vac_I_04 Orientujeme se na planetě Zemi - 2 Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
ZATM Ě NÍ M Ě SÍCE.  Zatm ě ní M ě síce je astronomický jev, kdy m ě sí č ní kotou č je zastín ě n planetou Zemí. Nastává p ř i úpl ň ku, pokud se Slunce,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
VZNIK A VÝVOJ VESMÍRU.
Uran Sedmá planeta Sluneční soustavy
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Rozklad světla optickým hranolem.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
To je opravdu fascinující! Přivede Tě k vyjímečnému zážitku!
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Země ve vesmíru Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se vznikem a stavbou Země a jejím postavením ve Sluneční.
Vesmír Co uvidíš, zvedneš-li svůj zrak k obloze? mraky, oblohu
Po čem šlapeme AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
VESMÍR.
VESMÍR.
Venuše.
Stavba oka Funkce oka Onemocnění oka Zajímavosti o oku
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
SOUSTAVA OPĚRNÁ páteř.
Člověk a vesmír – 5. ročník
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Saturn Sluneční soustava Název školy
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Autor: Lukáš Kokoška KVÍZ LIDSKÉ TĚLO HRÁT.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_158_Planety
MĚSÍC.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
SLUNEČNÍ SOUSTAVA = planetární systém kolem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Karel Jahodík
Badatelské odpoledne 4. dubna Sedm barev duhy.
EU_32_sada 2_04_PV_Sluneční soustava_Duch
Země ve vesmíru.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_ZEMĚPIS
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
Období: září – prosinec 2011
Venuše Sluneční soustava Název školy
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_11
Naše Země ve vesmíru Utváření Země.
Designed in Czech Republic by David Šulc Made in Czech Republic
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Štěpán Hájek KAB Tadeáš Rach KAB
Venuše Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Jupiter Sluneční soustava Název školy
To je opravdu fascinující! Přivede Tě k vyjímečnému zážitku!
Stavba Země geosféry.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

VENUŠE

Umístění ve sluneční soustavě

Jak je Venuše veliká? Venuše je planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá „sesterskou planetou“ Země. Rovníkový průměr: km

Jakou má barvu? Povrch Venuše je přibližně z 80 % tvořen lávovými planinami, které ovšem kvůli husté atmosféře nejdou vidět. Povrch Venuše je přibližně z 80 % tvořen lávovými planinami, které ovšem kvůli husté atmosféře nejdou vidět. Venuše má oranžovo červenou barvu, ale z pohledu ze země je modrá Venuše má oranžovo červenou barvu, ale z pohledu ze země je modrá

Stavba Venuše Venuše se nejspíše skládá z jádra, pláště a pevné kůry. Venuše se nejspíše skládá z jádra, pláště a pevné kůry.

Její složení Vnitřek Venuše je pravděpodobně velmi podobný pozemskému jádru, a je tedy tvořen částečně tekutým železným jádrem o průměru km, obklopeným roztaveným kamenným pláštěm. Vnitřek Venuše je pravděpodobně velmi podobný pozemskému jádru, a je tedy tvořen částečně tekutým železným jádrem o průměru km, obklopeným roztaveným kamenným pláštěm.

Čím je Venuše výjimečná Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Je pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši. Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Je pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši. Lze ji ze Země vidět jen před svítáním nebo po soumraku. Proto je Venuše někdy označována jako „jitřenka“ či „večernice“ Lze ji ze Země vidět jen před svítáním nebo po soumraku. Proto je Venuše někdy označována jako „jitřenka“ či „večernice“

Zajímavosti Jeden den na Venuši trvá déle než jeden rok na Venuši. Jeden den na Venuši trvá déle než jeden rok na Venuši. Venuše je jedna z mála planet která se otáčí na opačnou stranu. Venuše je jedna z mála planet která se otáčí na opačnou stranu.

vypracovala Miriam Motyčková Miriam Motyčková Čerpala jsem z Wikipedie-Venuše Čerpala jsem z Wikipedie-Venuše DĚKUJI ZA DĚKUJI ZA POZORNOST POZORNOST