Použití ozonových a UV technologií pro dezinfekci vzduchu v nemocnicích doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
Aplikace doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. pitné a odpadní vody bazény dezinfekce místností
Látka Standardní redoxní potenciál, 25 C fluor (F 2 ) ozon (O 3 ) peroxid vodíku (H 2 O 2 ) manganistan draselný (KMnO 4 ) kyselina bromná (HOBr) chlordioxid (ClO 2 ) kyselina chlorná (HOCl) chlor (Cl 2 ) kyslík (O2 kyselina chromová (H 2 CrO 4 ) brom (B r2 ) kyselina dusičná (HNO 3 ) jod (I 2 ) 3,03 V 2,07 V 1,78 V 1,68 V 1,59 V 1,57 V 1,49 V 1,36 V 1,23 V 1,21 V 1,09 V 0,94 V 0,54 V Hodnoty standardních redoxních potenciálů, 25C doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
C*T hodnota ((mg/l) * min) pro 99% inaktivaci mikroorganismů Dezinfeakční činidlo Mikroorganismus Volný chlor pH 6-7 Chloraminy pH 8-9 Chlor dioxid pH 6-7 Ozón pH 6-7 E. coli Polio 11.1 – Rotavirus Giardia lamblia47> Giardia muris Cryptosporidium7200-> 78 ~ 20
Ozon při úpravě pitné a odpadní vody doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. dezinfekceoxidace železa a manganu odstranění toxických látek
Pitná a odpadní voda doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
Bazény doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. dezinfekceodstranění vázaného chlóru (astma, koroze)
Bazény doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
Aplikace ozonu v potravinářství doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. zeleninamasosklady potravin ovoce
Potravinářství
Dezinfekce místností doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. bakterieviryplísnězápach
Dezinfekce místností
Dezinfekce místností
Jak to funguje doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
Děkuji za pozornost doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.