Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.11 Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

Neživá příroda - vzduch
NEŽIVÁ PŘÍRODA – VZDUCH
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Neživá příroda - vzduch
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Vzduch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Voda, vzduch, půda a oheň 3. ročník
Člověk a jeho svět 4. ročník
Prvouka 3. ročník ZŠ „Neživá příroda“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Present simple, present continuous II. Název sady: Project.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Člověk a jeho svět 4. ročník
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.4 Rostliny - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Dělení se zbytkem Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
VY_32_Inovace_ Svět kolem nás Člověk a jeho svět 3. ročník
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života - Vzduch Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.3.9 Násobení 9 Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 s přechodem Název sady:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_07_PRV_Vzduch
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_17_Příroda živá a neživá.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NEŽIVÁ PŘÍRODA.
Živočichové – stavba těla, potravní vazby a druhy
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
VZDUCH Vzduch je všude kolem nás. Tvoří obal kolem země – atmosféru. Většinou ho nevidíme. Vidíme, když fouká vítr a poletuje listí nebo sněhové vločky.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
VY_32_Inovace_ Druhy rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník)
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
ROSTLINY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_Inovace_4.3.6 Násobení a dělení 6 Matematika 3. ročník
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Podmínky života na Zemi
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_2.3.5 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 5
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Rostliny - význam a jejich dělení.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Člověk a jeho svět 3. ročník
Živé organismy.
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen k seznámení s pojmem vzduch a jeho složení. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animace.

VZDUCH

Vzduch je všude kolem nás. Proudí kolem nás. Můžeme pozorovat jeho proudění. Silnější proudění vzduchu vnímáme jako vítr. Vidíme, jak se ohýbají větve stromů, cítíme ho na tváři, když jdeme proti větru. Na podzim pouštíme draky, vítr ho nadnáší. Větší, silné proudění vzduchu nazýváme vichřice. Ta dokáže polámat i silné stromy a zbourat domy.

Jak poznáme, že proudí vzduch?

Vzduch je všudypřítomný. Ke svému životu ho potřebují lidé, zvířata i rostliny. Je ve vodě i v půdě.

Složení vzduchu DUSÍK KYSLÍK OXID UHLIČITÝ VODNÍ PÁRA A OSTATNÍ LÁTKY

Kyslík při dýchání odebíráme ze vzduchu. Kyslík pro nás vytvářejí zelené rostliny. Při své výživě přijímají oxid uhličitý a do vzduchu uvolňují kyslík.

oxid uhličitý kyslík

Oxid uhličitý je plyn, který se do vzduchu uvolňuje při vydechování. Dusík je plyn, kterého je ve vzduchu nejvíce. Kyslík je plyn, který potřebujeme k dýchání.

Zvládneš odpovědět na tyto otázky? 1.Jak poznáš, že je kolem tebe v přírodě vzduch? 2.Z jakých částí se skládá vzduch? 3.Kterou část potřebujeme k dýchání? 4.Kde se bere v přírodě kyslík? 5.Můžeme zjistit, jakou má vzduch teplotu?

Náměty na činnosti – pokusy Proudění vzduchu foukání do brčka kamarádovi na tvář foukání do brčka – fotbal s kolečkem závěsný papírový mobil nad radiátorem zapnutí fénu vysátí vzduchu z úložných vaků vysavačem

Použité zdroje a materiály: Obrázky z galerie Klipart ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět prvouka pro 3. ročník. Brno: Nová škola, 2009, ISBN Archiv autora