Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“ OP VK Výukový materiál Název DUMu: VY_32_INOVACE_12_19_Vzduch - opakování Číslo skupiny: 3 Autor: Mgr. Veronika Gábelová Vzdělávací obor/Předmět/Téma: Člověk a jeho svět/Prvouka/Rozmanitost přírody Druh učebního materiálu: prezentace Metodický list: ne Anotace: Prezentace je určena k zopakování, proč je vzduch základní životní podmínkou. Formou různých cvičení žáci opakují vlastnosti, složení a výskyt vzduchu. Ověřeno ve třídě: III.C Datum ověření: Prohlášení: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebníma fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Prohlašuji dále, že výše uvedený materiál jsem ověřil(a) ve výuce a provedl(a) o tom zápis do TK. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§30 odst. 1 zákona 121/2000 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno. Datum: Podpis:

2 Podmínky života na Zemi
VZDUCH - opakování

3 Proč je vzduch základní podmínkou života?
Rostliny, živočichové a lidé potřebují přijímat dusík/ kyslík/ páru ze vzduchu. Podílí se na / zabraňuje koloběhu vody v přírodě. Udržuje na Zemi vlhkost/teplotu přijatelnou pro život.

4 SLOŽ VĚTU 10 sahá do obal výše Vzdušný kilometrů Chrání slunečním před
nebezpečným Zemi zářením mezi teplotní dnem rozdíly Snižuje nocí a

5 A) ATMISFÉRA B) ALMOSFÉRA C) ATMOSFÉRA D) ALMISFÉRA
Jak se nazývá vzdušný obal Země? A) ATMISFÉRA B) ALMOSFÉRA C) ATMOSFÉRA D) ALMISFÉRA

6 Z čeho se skládá vzduch? A: dusík B: kyslík C: ostatní plyny

7 Jak nazýváme proudění vzduchu?
VÍTR _____?___ je ovlivněn otáčením Země a dalšími překážkami (hory, lesy, apod.). SMĚR _____?_____ je vyjádřena v BEAUFORTOVĚ STUPNICI RYCHLOST

8 BEZVĚTŘÍ Kouř stoupá kolmo vzhůru.
1) Jaký druh větru je znázorněn na obrázku? BEZVĚTŘÍ 2) Popiš ho. Kouř stoupá kolmo vzhůru.

9 VICHŘICE Padají tašky ze střech, vznikají drobné škody.
1) Jaký druh větru je znázorněn na obrázku? VICHŘICE 2) Popiš ho. Padají tašky ze střech, vznikají drobné škody.

10 TORNÁDO Ničivé účinky, zabíjí lidi a zvířata.
1) Jaký druh větru je znázorněn na obrázku? TORNÁDO 2) Popiš ho. Ničivé účinky, zabíjí lidi a zvířata.

11 Kde je také vzduch obsažený?
VE VODĚ

12 Kde dále je obsažený vzduch?
V PŮDĚ

13 A1 B1 C1 D1 E1 A2 B2 C2 D2 E2 A3 B3 C3 D3 E3 A4 B4 C4 D4 E4 A5 B5 C5 D5 E5 A6 B6 C6 D6 E6

14 Proč je vzduch základní podmínkou života?
Opakování: Proč je vzduch základní podmínkou života? Rostliny, živočichové a lidé potřebují přijímat kyslík ze vzduchu. Podílí se na koloběhu vody v přírodě. Udržuje na Zemi teplotu přijatelnou pro život. Jak nazýváme pohyb nebo proudění vzduchu? vítr Jak poznáme bezvětří? Kouř stoupá kolmo vzhůru. Jak poznáme vichřici? Padají tašky ze střech na menších stavbách, vznikají drobné škody. Kde je také obsažený vzduch? Ve vodě a půdě.

15 Použitý materiál a literatura
Použity obrázky z galerie programu MICROSOFT POWER POINT 2010 [cit ]. Krtek:DESCOUENS, Didier. wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Žížala: BUGALLO SÁNCHEZ. wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Použity obrázky z vlastního archivu autora LITERATURA: ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět prvouka pro 3.ročník. Brno: NOVÁ ŠKOLA, s.r.o., 2011, ISBN


Stáhnout ppt "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"

Podobné prezentace


Reklamy Google