DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA Mgr. Vendula Pírková odbor vzdělávání a vědy MZČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2013
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Specializační vzdělávací program
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2012
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ únor 2014 tel. škola: ,
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
 Vyplnit formuláře - dostupné na  Lze použít i starší formuláře, není povinnost školy  Doplnit termín přijímací zkoušky 
Legislativa.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Pracovníci ve zdravotnictví, zdravotnické vzdělávání MUDr.Petr Kašpar Ústav veřejného zdravotnictví a preventivního lékařství, 2.LF UK Praha.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA METODIKA Oddělení nelékařských zdravotnických povolání a uznávání kvalifikací Mgr. Pavla Povolná.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Porada hlavních sester Palác Charitas, Praha
Porada hlavních sester Mgr. Vendula Pírková Odbor vědy a vzdělávání
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Právní aspekty provozování nestátního zdravotnického zařízení.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Ing. Veronika Vindemanová
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Informace z úseku regulace NLZP
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Fakulta zdravotnických studií
Plán legislativních prací vlády na rok Legislativní činnost Ministerstva zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
odbor politiky bydlení
NOVELA ZÁKONA č. 95/2004 Sb. Konference NCO NZO 12. září 2008
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
Studijní program Ošetřovatelství
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Transkript prezentace:

DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA Mgr. Vendula Pírková odbor vzdělávání a vědy MZČR

REZIDENČNÍ MÍSTA  DEFINICE  LEGISLATIVA  MINULOST  SOUČASNOST  BUDOUCNOST

REZIDENČNÍ MÍSTA – DOTAČNÍ PROGRAM MZČR  Podpora specializačního vzdělávání LÉKAŘSKÁ POVOLÁNÍ dle zákona č. 95/2004 Sb. (Projekt 1,3)  Podpora specializačního vzdělávání NELÉKAŘSKÁ POVOLÁNÍ dle zákona č. 96/2004 Sb. (Projekt 2)

REZIDENČNÍ MÍSTA - LEGISLATIVA  zákon č. 95/2004 Sb. „ o lékařských zdravotnických povoláních“  zákon č. 96/2004 Sb. „o nelékařských zdravotnických povoláních“  zákon č. 218/2000 Sb. „o rozpočtových pravidlech“  nařízení vlády č. 463/2004 Sb. „o oborech specializačního vzdělávání NLZP“  vyhláška o oborech lékaři, zubní lékaři a farmaceuti (od )

REZIDENČNÍ MÍSTA – DOTAČNÍ PROGRAM MZ CELKOVÝ POČET RM (vypsaných/předložených ke schválení*) Projekt RM/300 RM* Projekt RM/673 RM* Projekt RM/315* * předpoklad k

REZIDENČNÍ MÍSTA – DOTAČNÍ PROGRAM MZ CELKOVÁ VÝŠE DOTACE  lékařská zdravotnická povolání (uvolněná částka/čerpaná částka) ,-Kč,-/ *,- Kč.  nelékařská zdravotnická povolání (uvolněná částka/čerpaná částka) ,-Kč/ *,-Kč *předpoklad k (

REZIDENČNÍ MÍSTA – MZČR - ZZ CO MÁME ZA SEBOU? DEADLINE PODÁNÍ ŽÁDOSTÍ O RM HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ  formální stránka – MZ do ( )  obsahová stránka – akreditační komise (do )

REZIDENČNÍ MÍSTA – MZČR - ZZ ČÍM SE ZABÝVÁME NYNÍ?  VÝZVY K ODSTRANĚNÍ VAD ŽÁDOSTÍ  ZVEŘEJNĚNÍ SEZNAMU ÚSPĚŠNÝCH ŽADATELŮ (do )

ZÁKLADNÍ INFORMACE Ze zákona dále vyplývají data týkající se rezidenčních míst. Pro rok 2009 platí následující časová osa.

VYHLÁŠKA Vyhláškou bude stanoven:  postup při vyhlášení výběrového řízení na rezidenční místo  průběh výběrového řízení  základní kritéria výběru rezidenta  archivace dokladů Dále její součástí vyhlášky je VZOR přihlášky do výběrového řízení, VZOR dotazníku rezidenta a Protokol o jednání komise.

Legislativa - Rezidenční místa Vyhlašovatel výběrového řízení je: - Akreditované zařízení, které získalo dotaci ze státního rozpočtu na rezidenční místa - Neakreditované zařízení v případě zákona č. 96/2004 Sb. - Vyhlašovatel do vyhlásí VŘ a tuto informaci oznámí MZ - Vyhláška stanoví obsah vyhlášení VŘ

Vyhlášení výběrového řízení – povinnost vyhlašovatele Vyhlášení výběrového řízení obsahuje:  označení „Výběrové řízení na rezidenční místo“,  název a adresu vyhlašovatele,  seznam rezidenčních míst, včetně oboru specializačního vzdělávání,  lhůtu pro podání přihlášek do výběrového řízení, tato lhůta nesmí být kratší než 15 pracovních dnů,  místo pro podání přihlášek do výběrového řízení (dále jen „přihláška“),  kritéria pro hodnocení uchazečů stanovená vyhlašovatelem; tato kritéria musí být objektivní a nediskriminační povahy,  seznam dokladů, které uchazeči přikládají k přihlášce podle § 4 odst. 2,  způsob hodnocení podle kritérií uvedených v písmenu f).

Vyhlášení výběrového řízení – povinnost uchazeče Přihláška – dle stanovených lhůt, přílohou vyhlášky je:  vyplněný osobní dotazník, dle přílohy č. 2,  lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k výkonu povolání, který nesmí být starší 3 měsíců,  výpis z Rejstříku trestů nebo výpis z obdobného rejstříku, který nesmí být starší 3 měsíců,  kopii dokladu potvrzujícího získání odborné způsobilosti,  kopii dokladu o získání specializované způsobilosti) nebo zvláštní odborné způsobilosti, pokud ji získal,)  je-li lékařem, zubním lékařem nebo farmaceutem potvrzení o zařazení do příslušného oboru specializačního vzdělávání,  přehled odborné praxe.

Průběh výběrového řízení Tříčlenná komise (včetně školitele rezidenta). Členy komise jmenuje a odvolává vyhlašovatel.  nadpoloviční většina  volba předsedy  seznámení se s obsahem přihlášek uchazečů a hodnocení uchazečů -- dle kritérií stanovených ve vyhlášení, (osobní předpoklady, znalosti a schopnosti pro výkon povolání v daném oboru).  osobní pohovor  komise stanoví pořadí uchazečů. Pořadí se stanoví podle počtu získaných hlasů. V případě rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy. Pořadí uchazečů stanovené komisí je pro vyhlašovatele závazné.

Průběh výběrového řízení č. účastníka ANO / NE Přihláška Osobní dotazník Doklad o odborné způsobilosti Potvrzení o zařazení do oboru CELKOVĚ SPLNĚNO  O průběhu a výsledku VŘ vyhotoví komise zápis. (obsahuje posouzení a hodnocení uchazečů na místo rezidenta, příloha č. 3).  Podpis všech členů komise. Předáním protokolu vyhlašovateli činnost komise končí.

§ 7 - Ukončení výběrového řízení  Výběrové řízení je ukončeno výběrem rezidenta. Termíny: do 10 dnů písemně informován uchazeč a MZ ČR  Výběrové řízení je dále ukončeno - nepřihlásí-li se ve stanoveném termínu žádný uchazeč, - nesplní-li žádný z uchazečů podmínky stanovené ve vyhlášení výběrového řízení a v této vyhlášce, - byla-li vyhlašovateli odejmuta akreditace, nebo - nastala-li jiná skutečnost znemožňující čerpání dotace na rezidenční místo.

§ 8 - Dokumentace výběrového řízení  Vyhlašovatel vede o každém výběrovém řízení dokumentaci, která obsahuje údaje uvedené ve vyhlášení výběrového řízení, přihlášky uchazečů včetně dokladů podle § 4 odst. 2, zápis o průběhu a výsledku výběrového řízení podle § 6 odst. 5, další doklady, u nichž tak stanoví tato vyhláška.  Dokumentaci vyhlašovatel ukládá nejméně po dobu trvání specializačního vzdělávání všech rezidentů příslušného výběrového řízení.

REZIDENČNÍ MÍSTA - MZČR - ZZ CO NÁS ČEKÁ?  VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ REZIDENČNÍHO MÍSTA (vyhláška „o rezidenčních místech“ – )  PODPIS STABILIZAČNÍ DOHODY S REZIDENTEM

REZIDENČÍ MÍSTA - MZČR A DÁLE?  SPOLUPRÁCE: ZAŘÍZENÍ S RM – MZ –ADMINISTRÁTOR  METODIKA PRO ROK 2010 do (PROJEKT 1,2,3)

REZIDENČNÍ MÍSTA - MZČR - ZZ JAK ZNOVU A LÉPE V ROCE 2010?  Podněty a připomínky Ing. Lenka Čermáková tel: Mgr. Pavla Povolná tel:  Studium metodiky pro rok 2010  Spolupráce MZ – žadatelé o dotaci

PODMÍNKY ČERPÁNÍ DOTACE  Finanční prostředky na celou dobu SV  Uvolnění financí vždy na 1 kalendářní rok  Čerpání možné po podpisu SD MZ – REZIDENT  Přerušení SV nejvýše na 3 roky (přerušení čerpání dotace)  Povinnost žadatele (ZZ s RM) informovat MZ o změnách 15 dní - změny údajů uvedených v žádosti do 15 dnů týden - ukončení/přerušení SV rezidenta

PODMÍNKY ČERPÁNÍ DOTACE Povinnost vrátit nevyčerpané prostředky spolu s vypořádáním dotace nejpozději do 30 dnů od OZNÁMENÍ OD ODSTOUPENÍ od projektu, nebo jeho UKONČENÍ Jestliže příjemce dotace není schopen projekt vůbec realizovat, a tak čerpat finanční dotaci z důvodu přidělení nižší částky než požadoval v žádosti, je povinen oznámit tuto skutečnost písemně na MZ nejpozději do 15 dnů od doručení ROZHODNUTÍ Při nevyčerpání dotace do konce roku – písemné oznámení na MZ a vrácení zbylé částky

PODMÍNKY ČERPÁNÍ DOTACE Odeslání PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY za rok do FINANČNÍ VYPOŘÁDÁNÍ dotace - do následujícího roku REVIZNÍ ZPRÁVA do Poukázání nespotřebované částky dotace na depozitní účet

webové stránky MZ: – odborník/zdravotník – vzdělávání a uznávání kvalifikací – dotační programy – rezidenční místawww.mzcr.cz DOTAZY, KONZULTACE Tel: Tel: INFORMACE K PROBLEMATICE RM

ČINNOST ODBORU VZV OPATŘENÍ KE STABILIZACI VŠEOBECNÝCH SESTER  finanční ohodnocení zvýšení platů (3,5% + 3,5% + „katalog prací“) snížení poplatku za „registraci“ z 500 na 100 Kč  vzdělávání zkrácení a zjednodušení (zákon. Č. 96/2004 Sb., vyhláška č. 321/2008 Sb. „ o kreditním systému“) Ř

ČINNOST ODBORU VZV OPATŘENÍ KE STABILIZACI VŠEOBECNÝCH SESTER  postavení, kompetence, pracovní podmínky pozitivní medializace, navýšení kompetencí: vyhláška č. 424/2004 Sb. „o činnostech“, sestra nositelka výkonu: vyhláška č. 439/2008 Sb. „seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami“

 zákon č. 96/2004 Sb. „ o podmínkách získávání a uznávání kvalifikací“  vyhláška č. 424/2004 Sb. „o činnostech nelékařských zdravotnických pracovníků“  nařízení vlády č. 463/2004 Sb. „obory specializačního vzdělávání“ (meziresort PŘ)  vyhláška č.394/2004 Sb. „o atestačních zkouškách“ NÁVRHY NOVELIZACÍ LEGISLATIVY

 vyhláška č.394/2004 Sb. „ o atestačních zkouškách“  adaptační proces (do PV )  vyhláška č. 39/2005 Sb. „o minimálních požadavcích na vzdělávací programy“ ( do PV cca ) ČINNOST ODBORU VZV