1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a 1.3 6. a 8. dubna 2009KrÚ JMK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 3.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 6. února 2014.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Tereza Křížová Lucie Havlíčková 1. VÝZVA DRUHÝCH GLOBÁLNÍCH GRANTŮ KRAJE VYSOČINA PRIORITNÍ OSY 1 OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 14. února 2012.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Role Úřadu Regionální rady
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Seminář pro příjemce OPVK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podpora nabídky dalšího vzdělávání v JMK
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 1. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce
Transkript prezentace:

1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK

2 Co se dnes dozvíte? obecné informace o OP VK analýza 1. výzvy jak začít s projektem zkušenosti úspěšného žadatele (příjemce) proces hodnocení rozpočet projektu uznatelné/neuznatelné výdaje problematika partnerství monitorovací indikátory další (publicita, udržitelnost, termíny, oblast podpory 3.2 atd.) dotazy

3 Obecně o OP VK…  OP VK  OP VK = Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost  ŘO = Řídící orgán Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR – odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost  ZS = zprostředkující subjekt Jihomoravský kraj, odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací  Globální cíl: Rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a zlepšení podmínek ve výzkumu a vývoji.

4 Prioritní osy OP VK  Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání  Prioritní osa 2 – Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj  Prioritní osa 3 – Další vzdělávání  Prioritní osa 4a a 4b – Systémový rámec celoživotního učení  Prioritní osa 5a a 5b – Technická pomoc

5 Globální granty Jihomoravského kraje Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání (ZŠ, SŠ) Oblasti podpory: 1.1Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Prioritní osa 3 – Další vzdělávání Oblast podpory: 3.2Podpora nabídky dalšího vzdělávání

6 Globální granty Jihomoravského kraje Č. oblasti podpory Název oblasti podporyEU (ESF) + ČR (SR) [Kč] 1.1Zvyšování kvality ve vzdělávání Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Celkem Výše alokace pro JMK na 1. GG (do r. 2012)

7 Globální granty Jihomoravského kraje  Forma financování: podpora formou nevratné finanční pomoci (dotace)  Financování v rámci OP VK: 100 % způsobilých výdajů, z toho:85% EU (z ESF) 15% ČR (ze SR)  Způsobilost výdajů: dnem podpisu „Smlouvy o realizaci grantového projektu v rámci OP VK“

8 Globální granty Jihomoravského kraje  Délka trvání projektu: max. 3 roky (ukončení nejpozději do )  Výše finanční podpory: -min ,- Kč -max ,- Kč (dle výzvy)  Platby: na samostatný účet projektu – nutno zřídit před podpisem smlouvy  Zálohové platby: -do výše 20% způsobilých výdajů projektu -do 30 dnů od uzavření „Smlouvy o realizaci GP“ -o její vyplacení není třeba žádat, je poskytnuta automaticky

9 Analýza 1. výzvy Globální grant Alokovaná částka na GG [Kč] Alokovaná částka v 1. výzvě na GP [Kč] Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Jihomoravském kraji Oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti ve vzdělávání v Jihomoravském kraji Oblast podpory 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Jihomoravském kraji Celkem

10 Analýza 1. výzvy Č. oblasti podpory Alokovaná částka v 1. výzvě [Kč] Počet předložených projektů Požadovaná částka v 1. výzvě [Kč] Rozdíl o [Kč] Celkem

11 Analýza 1. výzvy Počet Projekty nezařazené Projektyvyřazené na Projekty prošly Oblast podpory předložených projektů do hodnotícího procesu formálním hodnocení hodnocení přijatelnosti do věcného hodnocení Celkem

12 Analýza 1. výzvy Celkový počet projektů s počtem bodů Počet projektů doporučených výběrovou komisí ke schválení Oblast podporyméně než 6565 a více Celkem648970

13 Analýza 1. výzvy Č. oblasti podpory Alokovaná částka v 1. výzvě [Kč] Počet projektů doporučených VK ke schválení Odsouhlasená částka u projektů doporučených ke schválení ( Kč) Rozdíl mezi odsouhlasenou částkou a alokací (nedočerpání alokace) (Kč) , , , , , ,83 Celkem , ,66

14 2. výzva - termíny  vyhlášení  ve hodin ukončení  příjem žádostí:  v 8.00 hodin – zahájení  ve hodin – ukončení  obsah výzvy – je pro vás závazný

15 Okruh oprávněných žadatelů  právnické osoby se sídlem žadatele na území ČR  školy a školská zařízení  vysoké školy  sdružení a asociace škol  právnické osoby působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství  města, obce a svazky obcí  nestátní neziskové organizace atd.

16 Oprávněnost žadatele  PO se sídlem na území ČR  přímá zodpovědnost za přípravu a řízení projektu  musí být uveden ve výčtu oprávněných žadatelů ve výzvě  dvouletá historie organizace  účel vzdělávání je uveden v hlavní činnosti, případně vedlejší činnosti.

17 Jak začít…  myšlenka = projektový záměr  seznámit se s podmínkami  Příručka pro žadatele  otázky a odpovědi na webu –  zvážit všechna rizika - udržitelnost  seznámit se s vyhlášenou výzvou

18 Benefit 7+   rady pro práci s Benefitem  vždy ukládejte  vždy zálohujte i jinam  počítejte s prodlevami  počítejte s výpadky systému  přetíženost systému  mějte časovou rezervu  kontrola a finalizace  vyplňujte všechna pole (ta žlutá)

19 Benefit 7+  žádost vyplňujte v souladu s informacemi, které Vám sděluje PpŽ  např. záložka „Popis projektu“ a záložka „Vnitřní postupy řízení a organizace“ – 30 x 70  vložte přílohy  Jak vyplnit webovou žádost?

20 Děkuji za pozornost Ing. Dana Stodolová projektová manažerka

21