29.2.2012 NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Ing. Štěpánka Cvejnová Ing. Lubomír Baláš
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Hodnocení škol a školských zařízení
Audit IT procesů ve FNOL
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Propojování metod kvality ve Zdravém městě Kopřivnice Propojení metod kvality.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Systém managementu jakosti
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
Konkrétní změny v české verzi CAF 2013 oproti CAF CZ 2009 Pavel Kajml Unie zaměstnavatelských svazů ČR.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
marketingové poradenství
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
 Záměr napomoci úřadům na cestě za kvalitou  Propagace modelu CAF  Zjednodušení – zpříjemnění – zavádění modelu CAF  Předání dlouholetých zkušeností.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Systém managementu jakosti
Podpora strategické práce ve veřejné správě
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Společenská odpovědnost a školy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Obhajoba diplomové práce
Digitální učební materiál
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
Transkript prezentace:

NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s. Brno AQE advisors a.s. Brno

2 CAF Externí zpětná vazba ► Společný hodnotící rámec (CAF), nástroj evropského managementu kvality pro veřejnou správu, představen poprvé v květnu 2000 v Lisabonu. ► CAF jako společný projekt managementu a zaměstnanců. ► Společná diskuse o stavu fungování organizace, o možnostech jejího zlepšování, o způsobech zvyšování její efektivity a výkonnosti.

3 CAF ve 43 zemích a institucích 0-10; 10-20; 20-50; ; > 100

registrovaných uživatelů modelu

5 Musíme kvalitě dodat její morální rozměr … „Musíme kvalitě dodat její morální rozměr … Měla by být považována za ctnost – za něco, o co usilujeme pro vlastní dobro – nejen za prospěšnou strategii.“ Tom Peters – Hledání dokonalosti

6 CAF Externí zpětná vazba Základní cíle procedury CAF Externí zpětná vazba: ► Podpořit kvalitu implementace CAF a jeho vliv na organizaci. ► Zjistit, zda organizace jako výsledek aplikace CAF, zavádí hodnoty TQM. ► Podpořit a obnovit snahu a nadšení pro neustálé zlepšování v organizaci. ► Podpořit benchlearning – učení se od jiných.

7 CAF Externí zpětná vazba Principy procedury CAF Externí zpětná vazba ► Je společným evropským rámcem, lze ji implementovat pouze dobrovolně v souladu s národním kontextem. ► Rozhodnutí a zodpovědnost za implementaci EZV na národní úrovni závisí na každém členském státu. ► Zpětná vazba je provedena stejně postavenými nebo externími experty. ► Procedura CAF Externí zpětná vazba je završena získáním značky „Effective CAF User“ (ECU)

8 CAF Externí zpětná vazba Procedura CAF Externí zpětná vazba je tvořena třemi pilíři: ► Pilíř 1: Proces sebehodnocení ► Pilíř 2: Zlepšovatelské činnosti ► Pilíř 3: TQM zralost organizace (v širším pojetí excelence) Pilíř 1: Proces sebehodnocení Pilíř 2: Zlepšovatelské činnosti Pilíř 3: TQM zralost organizace

9 CAF Externí zpětná vazba PILÍŘ 1: proces sebehodnocení analýza 1-6 z 10 ti krokového procesu ► Krok 1 – Rozhodněte o organizaci a plánování procesu sebehodnocení ► Krok 2 – Informujte o projektu sebehodnocení ► Krok 3 – Vytvořte sebehodnotící skupinu nebo skupiny ► Krok 4 – Pořádejte školení ► Krok 5 – Proveďte sebehodnocení ► Krok 6 – Vypracujte sebehodnotící zprávu s popisem výsledků sebehodnocení CAF Externí zpětná vazba neslouží k validování bodového hodnocení.

10 CAF Externí zpětná vazba PILÍŘ 2: zlepšovatelské činnosti analýza 7-9 kroku z 10 ti krokového procesu ► Krok 7 – Vypracujte plán zlepšování vycházející ze schválené sebehodnotící zprávy ► Krok 8 – Informujte o plánu zlepšování ► Krok 9 – Realizujte plán zlepšování CAF Externí zpětná vazba se týká plánování a procesu zlepšování a neslouží k hodnocení výsledků zlepšovatelských činností.

11 CAF Externí zpětná vazba PILÍŘ 3: TQM zralost organizace Hodnocení zralosti se zaměřuje na osm principů excelence ► Orientace na občana/zákazníka ► Orientace na výsledky ► Společenská odpovědnost ► Rozvoj partnerství ► Neustálé zlepšování a inovace ► Zapojení zaměstnanců ► Řízení procesů a faktů ► Vedení a stálost záměrů a cílů Cílem je posoudit, zda hodnocení vedlo ke vzniku a rozvoji kultury excelence.

12 CAF Externí zpětná vazba Tři hlavní důvody proč využít CAF Externí zpětné vazbu: ► Zpětná vazba, jak je CAF používán, je možností ke zlepšení efektivity jeho využití v budoucnu. ► Zpětná vazba ke kvalitě plánu zlepšování a jeho implementaci zabrání ztrátě motivace a udržení dynamiky. ► Zpětná vazba k zavádění principů excelence je možností, jak dosáhnout rozvoje tohoto typu kultury a myšlení v organizaci.

13 CAF Externí zpětná vazba Několik otázek na zamyšlenou: ► Je to nová výzva pro organizace VS, které aktivně využívají model CAF? ► Je to nové téma pro řízení kvality veřejné správy v rámci modelu CAF? ► Je to nová příležitost, jak získat ověření i ocenění za poskytování nadstandardní kvality služeb?