Algoritmizace a programování Příkaz IF 2 – Příklady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VEKTOR A POČETNÍ OPERACE S VEKTORY
Advertisements

F U N K C E II Funkce 5 Mocninná funkce 3 Čihák Plzeň 2013, 2014.
Pascal - větvení.
ALGO – Algoritmizace 6. cvičení
ALGO – Algoritmizace 1. cvičení
Algoritmy I Cvičení č. 2. Cíl hodiny Datové typy a přetypování (int, float, double, bool, char, long, short) Konstanty – Celočíselné Desítkové – 15, 0,
Algoritmy I. Cvičení č. 10.
Algoritmy I Cvičení č. 3.
- X>=-4 + Program, který po zadání n čísel určí počet čísel, která jsou v intervalu
Příklady z Matlabu 4 Příklady na řídící příkazy , IF , SWITCH , FOR , WHILE , příkazy vstupu a výstupu INPUT a DISP.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Počítáme s celými čísly
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_08B01 AutorRNDr. Marcela Kepáková Období vytvořeníŘíjen.
 př. 4 výsledek postup řešení Zjistěte, zda jsou vektory a, b, c lineárně závislé. a=(1;2;3), b=(3;0;1), c=(-1;4;5)
PHP – zasílání dat z formuláře
C – strukturované příkazy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_97.
Kvadratická funkce. Co je to funkce Každému prvku x z definičního oboru je přiřazeno právě jedno číslo y z oboru hodnot x je nezávisle proměnná y je závisle.
ZADÁNÍ Sestavte program, který vypočítá obvod a obsah čtverce o straně a. Zajistěte, aby výpočet byl realizován pouze v případě, kdy strana a bude mít.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Statistika 2 Aritmetický průměr, Modus, Medián
Čihák Plzeň 2013, 2014 Funkce 4 Mocninná funkce 2.
Funkce a jejich vlastnosti
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_16 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_19 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Násobení racionálních čísel
Finanční a pojistné výpočty 1 Cvičení 12 Příklad č.2 Karel Šťastný
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ PODMÍNĚNÝ PŘÍKAZ – PŘEVOD ČASOVÉHO ÚDAJE Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova.
Pascal – if Mgr. Lenka Švancarová.
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_08A10 AutorRNDr. Marcela Kepáková Období vytvořeníŘíjen.
 př. 2 Jsou dány vektory u=(4;-1;2), v=(0;5;6), w=(s;t;5). Určete souřadnice s, t vektoru w, jestliže víte, že vektor w je kolmý k vektoru u i k vektoru.
Pascal – strukturované příkazy
C – if Mgr. Lenka Švancarová. if vývojový diagram Podmínka Příkaz(y) Podmínka Příkaz(y) Úplné větveníNeúplné větvení ++--
CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ - PŘÍKLADY 2. února 2013VY_32_INOVACE_160306_Cyklus_s_pevnym_poctem_opakovani_Priklady Autorem materiálu a všech jeho.
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Násobení celých čísel (- 5). (- 3) = 4. (- 2) = (- 10). (- 7). (+ 9). (- 3) = Obsah: 1.Titulní strana, obsahTitulní strana, obsah 2.PostupPostup 3.Určení.
ALGO – Algoritmizace 7. cvičení – ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika
SINOVÁ VĚTA Milan Hanuš;
Statistika Statistika je matematická disciplína, která zpracovává výsledky hromadného pozorování (o objemu výroby, dovozu či vývozu zboží, výdajích a příjmech.
Aritmetická posloupnost
FUNKCE 17. Mocninná funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
Úvod do programování Vyučující: Mgr. Vítězslav Jersák
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Algoritmizace a programování Aritmetické, Relační a Logické operátory, Knihovny.
Algoritmizace a programování Algoritmy 2 – Vývojové diagramy (sekvence)
Algoritmizace a programování Procvičování. Příklady Sestavte program pro výpočet obvodu a obsahu obdélníka Sestavte program pro výpočet obvodu a obsahu.
Algoritmizace a programování Cykly - For. FOR Předem známe počet opakování Předem známe počet opakování Syntaxe: Syntaxe: for proměnná in range(rozpětí):
Algoritmizace a programování Cykly – While 1. Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE.
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
OBSAH KRUHU MARKÉTA LIŠKOVÁ. Odvození vzorce rozdělíme kruh na větší počet stejných částí.
Algoritmizace a programování Cykly – While – příklady 2.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Jednoduché slovní.
Funkce a jejich vlastnosti
Algoritmizace a programování
Algoritmizace a programování
Algoritmizace a programování
Kurz algoritmizace a programování v jazyce C
AutoCad 2012 Základy kreslení Polygon
Programujeme lépe a radostněji
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Algoritmizace a programování
Booleovské operace v prostoru
Početní výkony s celými čísly: dělení
Statistika.
NÁSOBENÍ A DĚLENÍ CELÝCH ČÍSEL
Početní výkony s celými čísly: násobení
Transkript prezentace:

Algoritmizace a programování Příkaz IF 2 – Příklady

Příklady 2 Zadejte 4 příjmy a 4 výdaje. Vypište součet příjmů a výdajů. Vypište celkovou bilanci (zisk/ztráta). Zadejte 4 příjmy a 4 výdaje. Vypište součet příjmů a výdajů. Vypište celkovou bilanci (zisk/ztráta). Zjistěte zda zadané číslo leží v intervalu. Zjistěte zda zadané číslo leží v intervalu. Sestavte program, který určí obvod a obsah kruhu. Obvod i obsah se počítá pouze pro kladný poloměr, v opačném případě vypište chybové hlášení. Sestavte program, který určí obvod a obsah kruhu. Obvod i obsah se počítá pouze pro kladný poloměr, v opačném případě vypište chybové hlášení. Určete zda je zadané číslo sudé nebo liché. Určete zda je zadané číslo sudé nebo liché.

Pěkný zbytek dne Pěkný zbytek dne