Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Algoritmizace a programování Cykly – While 1. Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Algoritmizace a programování Cykly – While 1. Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE."— Transkript prezentace:

1 Algoritmizace a programování Cykly – While 1

2 Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE

3 Přepínač (switch) Příkaz pro přepínač neboli switch není v Pythonu obsažen a pro využití této konstrukce se užívá struktury IF..ELIF..ELSE Je dobré si uvědomit, že switch je přehlednější zápis příkazu IF, jinak význam je ekvivalentní (stejný), proto absence switche nesnižuje možnosti jazyka Python

4 WHILE Neznáme počet opakování Neznáme počet opakování Dokud je podmínka splněna, provádí se příkazy Dokud je podmínka splněna, provádí se příkazy Syntaxe: Syntaxe: while (podmínka) : příkazy

5 WHILE - příklad while (a!=0) : a=int(input( "Zadejte čí slo: " )) Dokud se číslo nerovná nula, vypisuj text. Cyklus se ukončí až po zadání čísla nula.

6 Příklady 1 Napište vzorový příklad na předchozím slajdu Napište vzorový příklad na předchozím slajdu Zadávejte libovolná čísla, posloupnost se ukončí, bude-li zadané číslo větší jak 100. Zadávejte libovolná čísla, posloupnost se ukončí, bude-li zadané číslo větší jak 100. Zadejte kolikrát chcete vypsat slovo Ahoj a tolikrát jej vypište. Před slovo umístěte pořadí. Zadejte kolikrát chcete vypsat slovo Ahoj a tolikrát jej vypište. Před slovo umístěte pořadí.

7 Pěkný zbytek dne Pěkný zbytek dne


Stáhnout ppt "Algoritmizace a programování Cykly – While 1. Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE."

Podobné prezentace


Reklamy Google