Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZADÁNÍ Sestavte program, který vypočítá obvod a obsah čtverce o straně a. Zajistěte, aby výpočet byl realizován pouze v případě, kdy strana a bude mít.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZADÁNÍ Sestavte program, který vypočítá obvod a obsah čtverce o straně a. Zajistěte, aby výpočet byl realizován pouze v případě, kdy strana a bude mít."— Transkript prezentace:

1

2 ZADÁNÍ Sestavte program, který vypočítá obvod a obsah čtverce o straně a. Zajistěte, aby výpočet byl realizován pouze v případě, kdy strana a bude mít velikost větší než nula.

3 VÝVOJOVÝ DIAGRAM

4 ZDROJOVÝ KÓD /* *program urci obvod a obsah ctverce */ public class ObvodObsahCtverec { public static void main(String[] args) { float a; float o,S; do{ System.out.print("Zadej delku strany ctverce: "); a = VstupDat.ctiFloat(); }while(a <= 0); o = 4*a; S = a*a; System.out.println("Obvod ctverce je "+o); System.out.println("Obsah ctverce je "+S); } /* *program urci obvod a obsah ctverce */ public class ObvodObsahCtverec { public static void main(String[] args) { float a; float o,S; do{ System.out.print("Zadej delku strany ctverce: "); a = VstupDat.ctiFloat(); }while(a <= 0); o = 4*a; S = a*a; System.out.println("Obvod ctverce je "+o); System.out.println("Obsah ctverce je "+S); }

5 ZDROJOVÝ KÓD Hotový program v JCreator ObvodObsahCtverec.java


Stáhnout ppt "ZADÁNÍ Sestavte program, který vypočítá obvod a obsah čtverce o straně a. Zajistěte, aby výpočet byl realizován pouze v případě, kdy strana a bude mít."

Podobné prezentace


Reklamy Google