Novela zákona o myslivosti Ministerstvo zemědělství 9. 3. 2016 1 162r.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti
Advertisements

Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Možnosti a limity kontroly obcí
Odborný lesní hospodář Modul 8 - HÚL 4 Odborný lesní hospodář Hospodaření v lesích je vlastník lesa povinen zajišťovat v součinnosti s odborným lesním.
Státní správa myslivosti
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Nástroje územního plánování
Nakládání s nemovitým majetkem v podmínkách veřejných výzkumných institucí Porada předsedů a místopředsedů dozorčích rad Praha 25. dubna 2007.
MS Tetřívek Štíty.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Správní právo.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
 Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR.  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Přemnožení spárkaté zvěře a zákon o myslivosti. Oplocený objekt Sv. Anna v Brdech Počet stromků ve fázi odrůstání: v oplocence 6088 ks/ha, mimo oplocenku.
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
Legislativní nástroje v oblasti péče o handicapované živočichy Ing. Jan Šíma Odbor druhové ochrany a implementace mezinárodních závazků Ministerstvo životního.
Ochrana zemědělského půdního fondu
Rozpočty územních samosprávných celků
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Právní úprava ochrany lesa
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Ing. Marcela Strakošová
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Ochrana půdy a lesa.
Seminář Podnikání v lesnictví Sdružení měst a obcí Východní Moravy
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Novela zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Hlavní novelizační body 1 163ps.
Testování životního prostředí podle tabulek pro bažanta obecného Testování životního prostředí podle tabulek pro zajíce polního Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.
Testování životního prostředí podle tabulek pro zvěř spárkatou © 2014 Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
Pracovní právo pro veřejné správu Prameny práva Vznik pracovního poměru.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Odbor životního prostředí
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Novela veterinárního zákona
Kontrola zdraví zvířat – myslivost rok 2017
Obsah veřejných rozpočtů III
Odbor životního prostředí MHMP
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Pracovní skupina CROSS COMPLIANCE
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Ekonomika Clo a celní politika 4. Ing. Miroslava Farmačková
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Ekonomický základ veřejné správy MP313K Úvod do studia veřejné správy 9. přednáška doc. JUDr. Petr Havlan, CSc. Definujte zápatí - název.
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Odbor ekonomický KÚPK Ing. Karel Hladký.
PODNIKATELSKÁ RADA 23. zasedání
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Novela zákona o myslivosti Ministerstvo zemědělství r

Obsah Zadání k novelizaci zákona Plán mysliveckého hospodaření Kontrola plnění plánu lovu Škody způsobované zvěří – narovnání Doby lovu, podmínky lovu a myslivecká stráž Odbornost mysliveckých hospodářů a úředníků OSSM 2

Zadání Snížení početních stavů většiny druhů spárkaté zvěře, zejména: - prasete divokého - siky japonského - jelena evropského Řešení škody zvěří na: - zemědělských plodinách - pozemcích - lesních kulturách 3

Zadání Negativní vymezení: –neotvírat proces tvorby honiteb –neměnit minimální výměru honiteb (nyní minimální výměra honitby 500 ha) 4

Plán mysliveckého hospodaření Uživatel honitby předloží plán chovu a lovu držiteli Držitel honitby souhlasí „Tichý souhlas OSSM“ (nevyjádří-li se do 30 dnů) OSSM rozhodne (plán může i změnit) Držitel honitby má výhrady OSSM rozhodne (plán může i změnit) 5 Hospodařící subjekt – podněty k orgánu státní správy myslivosti (OSSM), např. povolení lovu mimo dobu lovu v zájmu zemědělské výroby. Nově se zavádí: uloví-li uživatel honitby v hospodářském roce ( ) a více kusů jedinců daného druhu spárkaté zvěře (tzn. bez min. a norm. stavů), povinně pro následující hospodářský rok vyhotovuje pouze plán lovu u tohoto druhu zvěře!

Kontrola plnění plánu lovu Ošetření ulovené zvěře Prase divoké Společně se vzorkem na laboratorní vyšetření na svalovce stočeného zasílá uživatel honitby i pírko (tj. ocas) prasete divokého. - Nebude-li ulovení kusu podloženo protokolem o vyšetření potvrzující i dodání pírka, nebude možné tento kus zahrnout do plnění plánu lovu. - Opatření podporuje dosavadní povinnost uživatele honitby předkládat vzorky ze zvěře vnímavých na trichinelózu (svalovce stočeného). 6

Kontrola plnění plánu lovu Ošetření ulovené zvěře Ostatní druhy spárkaté zvěře Uživatel honitby bude držiteli honitby prokazovat ulovení kusu spárkaté zvěře – dohodnou si způsob průkazného potvrzení kontroly (ve smlouvě o nájmu honitby) – nebude-li systém funkční, MZe určí celorepubliková pravidla. Uhynulá spárkatá zvěř (obecně) - zahrnout do plnění plánu, je- li úhyn doložitelný (způsob doložení je ponechán na dohodě OSSM a uživatele). 7

Škody zvěří zrovnoprávnění vztahu uživatele honitby a hospodařícího subjektu Hospodařící subjekt by měl mít primární zájem na ochraně své produkce a půdy před škodami, jejichž úhradu následně požaduje po uživateli honitby. Podpora zapojení zemědělsky hospodařícího subjektu do prevence vzniku škod zvěří na zemědělských plodinách a pozemcích a rovněž pro podporu komunikace mezi ním a uživatelem honitby. 8

Škody zvěří zrovnoprávnění vztahu uživatele honitby a hospodařícího subjektu Zmenšení půdních bloků, resp. dílů s jednou plodinou poskytující nyní vybraným druhům zvěře (např. praseti divokému) vhodné potravní, klidové a krytové podmínky podporující exponenciální reprodukci v praxi často neumožňující efektivní lov, tj. optimalizaci početnosti. 30 ha – oddělených pásem o šíři min. 12 m s plodinou usnadňující lov spárkaté zvěře (při nedodržení podmínky nelze uplatnit nárok na škody u uživatele honitby). Škody způsobené zvěří neuhradí uživatel honitby v případě, že neporušil žádné zákonem o myslivosti stanovené povinnosti (plnění plánu chovu a lovu zvěře X nepředvídatelné škody způsobené např. husami na ozimech). 9

10 Nově bude moci OSSM (krajský úřad) udělit výjimku z doby lovu u samičí zvěře a mláďat – v zájmu zemědělské nebo lesní výroby, ochrany přírody nebo v zájmu mysliveckého hospodaření. Zrušení povinnosti žádat o výjimku pro lov dospělé zvěře na společných lovech (prase divoké, daněk skvrnitý, sika japonský atd.). Reflexní prvek na společném lovu spárkaté zvěře povinně (vyjma sokolníků). Doby a podmínky lovu

Myslivecká stráž Nově ustavování nebude povinné a je ponecháno na libovůli uživatele honitby (podmínka jedna stráž na započatých 500 ha zůstává). Přenesení kompetencí Druhy živočichů v přírodě nežádoucí – navíc bude vykonávat i myslivecký hospodář a další osoby pověřené na základě povolenky k lovu vydané uživatelem honitby. 11

12 Aktivní myslivečtí hospodáři budou v pětiletých cyklech proškolováni Ministerstvem zemědělství (nikoli přezkušováni). Výkon státní správy myslivosti zajišťuje územní samosprávný celek v přenesené působnosti prostřednictvím úředníků, kteří povinně budou do dvou let splňovat podmínku vzdělání na úrovni loveckého lístku, do tří let – úroveň zkoušek pro myslivecké hospodáře. Zvyšování odbornosti

Děkujeme za pozornost 13