Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Škola 21. století Autor: Ing. Minářová Pavlína Datum/období: podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV53 Název školy.
OCHRANA PŘÍRODY Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_01_Člověk a příroda.
PROJEVY ŽIVOTA ŽIVOČICHŮ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_16_Imunita Téma:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
ZÁKLADNÍ PROJEVY ŽIVÝCH ORGANISMŮ Zpracovala : Mgr. Jana Richterová ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR 1 Přírodopis 6. třída.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_15_Hygiena Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Autor: Mgr. Radana Marelová
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_150_Ochrana půdy
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_01_Vylučovací
VY_52_INOVACE_13_Zvířata v zimě
ZDRAVÁ VÝŽIVA PREZENTACE SLOUŽÍ K VÝKLADU NOVÉ LÁTKY.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 114_Bakterie
VY_52_INOVACE_15_Domácí zvířata
VY_32_INOVACE_18_12_Zdravý životní styl
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
AUTOR: Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_157_ Příroda
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Autor: Mgr. Radana Marelová
Autor: Andrea Kolářová
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_34_ PÉČE O ZDRAVÍ.
SPOLEČNÉ ZNAKY živočichů (výklad)
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Lidé a ostatní živočichové
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Různé podmínky života na Zemi
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Kam byste zařadili člověka? živá příroda neživá příroda
Název projektu: Moderní škola
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_13 Téma -Úraz a nemoc
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_CH.8A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.06_VZDUCH Název: Vzduch.
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
TÉMA: Zásady zdravého života
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Vypracoval:Vojtěch Szoltys
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_23
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Vy_32_INOVACE_O4_ŽIVOČICHOVÉ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_32_INOVACE_02_PŘV_ROSTLINY
VY_32_ INOVACE_ 20_ PŘÍRODOVĚDA 5
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Růst a vývoj člověka VY_32_INOVACE_07
Člověk a jeho svět 3. ročník
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Diferencované stravování
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
ŘEŠENÍ ÚKOLŮ : LIST Č.4 – ČLOVĚK JE SOUČÁSTÍ PŘÍRODY, ALE NENÍ JEJÍM PÁNEM. NEMŮŽE POROUČET POČASÍ.NESMÍ PŘÍRODU NIČIT,PROTOŽE TÍM NIČÍ SVŮJ DOMOV. LIST.
Lidské svaly a kůže ČLOVĚK.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_150_Ochrana půdy
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví Téma: Prvouka 3. třída Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Vysvětlení pojmu člověk jako součást živé přírody, společné znaky živých organizmů. Rozdíl mezi člověkem a ostatními živočichy. Seznámení se zdravým způsobem stravování pomocí potravinového talíře. Diskuze žáků o věcech, které prospívají zdraví a které mu škodí. Závěrečné otázky pro celou třídu.

Člověk je součástí živé přírody spolu s ostatními živočichy a rostlinami. Stejně jako oni dýchá přijímá potravu a vodu vylučuje odpadní látky roste a vyvíjí se rozmnožuje se

Člověk se ale od jiných živočichů liší tím, že Ke zdravému životu lidé potřebují myslí pracuje dorozumívá se řečí dýchat čistý vzduch pít čistou vodu jíst zdravou potravu

Prospívá zdraví Pohyb na čerstvém vzduchu Sportování Pitný režim Zdravá strava Veselá mysl Čistota a pořádek Dostatek spánku Škodí zdraví Málo pohybu, lenost Pobyt v nevětraných prostorách Nezdravé jídlo Nedostatek tekutin Špatná hygiena Málo spánku Kouření, alkohol, drogy Říkejte, co podle vás

Odpovídejte na otázky Jak se přenášejí nemoci? Jak se proti nim můžeme bránit? Jak pečuješ o svoji hygienu? Jak se staráš o pořádek v bytě? Proč si musíme mýt ruce před jídlem? V kolik hodin chodíš spát, kdy vstáváš? Jíš zeleninu každý den? Jak často chodíš ven?

Zdroje Otevřená galerie Microsoft Office - Klipart