Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016–2025 Pojetí dokumentu a proces tvorby Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jednání Pracovní skupiny vzdělávání a zaměstnanost RSK JMK Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016– května 2016.
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. prosince 2014 KÚ Libereckého kraje.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování (Pavla Chocholová) a Krajský akční plán Plzeňského kraje (Petr Duda) Národní ústav pro vzdělávání.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Centrum společných služeb
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
4. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje se zástupci kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského projektování Krajský úřad KHK 2. 7.
Regionální politika a regionální rozvoj
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Univerzitní město Olomouc
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
26. září 2017 Krajský úřad Jihomoravského kraje
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/ Brno, 26. září 2017.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Komora sociálních podniků
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016–2025 Pojetí dokumentu a proces tvorby Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje – 15. prosince 2015

Podpora rozvoje lidských zdrojů v JMK 2  Rada pro rozvoj lidských zdrojů JMK: *2003  Strategie rozvoje lidských zdrojů JMK 2006–2016  Dvouleté krátkodobé realizační plány SRLZ – pravidelné informativní zprávy o naplňování  Každoroční průzkumy zaměstnanosti – unikátní průzkum mezi kraji, desetiletá časová řada  Institucionální podpora: Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců, Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu, Jihomoravské inovační centrum…

Základní východiska pro RLZ v JMK 3  Velké rozdíly mezi částmi kraje.  Kvalitní síť ZŠ, SŠ a VŠ, avšak kvalifikace absolventů často neodpovídá požadavkům trhu práce.  Vzdělanostní struktura obyvatel JMK je příznivá, přesto je v kraji vysoký podíl nezaměstnaných absolventů i vysoká dlouhodobá nezaměstnanost.  Počet obyvatel roste x Obyvatelstvo stárne, podíl ekonomicky aktivních obyvatel se snižuje.  28 sociálně vyloučených lokalit.  Zvyšující se podíl cizinců.

Obsah SRLZ JMK 2016–  A. ZHODNOCENÍ NAPLŇOVÁNÍ SRLZ 2006–2016  B. ANALYTICKÁ ČÁST – popis situace, disparity, SWOT  C. EKONOMICKÝ PROFIL KRAJE – klíčová odvětví a potřeby zaměstnavatelů  D. STRATEGICKÁ ČÁST – vize, osy, okruhy, cíle, opatření  E. FINANČNÍ RÁMEC A ZDROJE FINANCOVÁNÍ (součástí vazby opatření na operační programy)  F. IMPLEMENTACE

Obsah KRP SRLZ JMK 2016–  A. Analytická část  B. Návrhová část – priority, opatření a aktivity  C. Finanční plán  D. Naplňování a řízení  E. Vyhodnocování a monitoring  F. Komunikační akční plán + Stručné verze obou dokumentů + Odborné semináře

Harmonogram tvorby SRLZ JMK Ledenzpracování návrhu analytické části, ustavení PS Únor seminář pro veřejnost a 1. jednání PS k analytické části připomínkové řízení k analytické části Březenzpracování návrhové části, prezentace na RRLZ, RJMK Duben seminář pro veřejnost a 2. jednání PS k návrhové části SRLZ připomínkové řízení k návrhové části Květenzpracování KRP SRLZ Červen seminář pro veřejnost a pracovní skupiny k SRLZ a KRP SRLZ předání SRLZ, KRP SRLZ, stručné verze pro veřejnost Červenec projednání v komisích RJMK a výborech ZJMK Srpen Záříprojednání v RJMK a ZJMK

Návrh prioritních osy 1 SRLZ JMK 7 1. Vzdělávání a zaměstnanost  Kvalita regionálního vzdělávání  Propojení školství a praxe  Excelence a internacionalizace vysokých škol  Mobilita a adaptabilita pracovních sil  Politika zaměstnanosti  Poradenství a informační podpora  Mezinárodní spolupráce 2. Rozvoj lidského potenciálu a sociální začleňování

Návrh složení pracovní skupiny k ose 1 8 Garant: Zástupce Rady pro rozvoj lidských zdrojů JMK Zástupci následujících institucí:  Odbor školství KrÚ JMK  Krajská hospodářská komora jižní Moravy  Centrum vzdělávání všem  ISŠ Sokolnice  Asociace ředitelů SOŠ JMK  Úřad práce ČR  Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu  Masarykova univerzita  Vysoké učení technické v Brně  Jihomoravské inovační centrum  Výzkumný ústav práce a soc. věcí  Regionální rozvojová agentura jižní Moravy  Svaz obchodu a cestovního ruchu  Město Znojmo  BEVE, s.r.o.

Návrh prioritní osy 2 SRLZ JMK 9 1. Vzdělávání a zaměstnanost 2. Rozvoj lidského potenciálu a sociální začleňování  Rovnost přístupu ke vzdělávání  Výchova a vzdělávání dětí a mládeže  Celoživotní učení  Zájmové vzdělávání  Neformální vzdělávání  Sociální začleňování  Adaptace na stárnutí obyvatel  Integrace cizinců

Návrh složení pracovní skupiny k ose 2 10 Garant: Zástupce Rady pro rozvoj lidských zdrojů JMK Zástupci následujících institucí:  Odbor sociálních věcí KrÚ JMK  Odbor školství KrÚ JMK  Diecézní charita Brno  Asociace nestátních neziskových organizací JMK  Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců  Sdružení občanů zabývajících se emigranty  Agentura pro sociální začleňování  Výzkumný ústav práce a sociálních věcí  ICV Mendelovy univerzity  Statutární město Brno  Město Hodonín  Age management o.s.  Regionální poradenské a vzdělávací centrum AJAK o.s.  MAS Kyjovské Slovácko v pohybu  Jihomoravská rada dětí a mládeže

11

12

Děkuji za pozornost. 13 Ing. Jan Binek, Ph.D. GaREP, spol. s r.o.