ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Možnosti programu MS Word. Úpravy textu Úprava textu a odstavců.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Obrázek v prostředí MS-WORD
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový procesor (MS Word)
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Vkládání kreslených útvarů
Jak vytvořit prezentaci
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Word - záložka "Vložit" Klíčová slova: Záložka vložit, obrázek,
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word Co se všechno naučíme??? Automatické číslování stránek.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – Vizitky Co se všechno naučíme??? Tvorba vizitky pomocí.
Číslo v digitálním archivu školy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE   Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Co se všechno naučíme??? Obtékání textu
WORDPAD Textový dokument.
WordArt Autor: Mgr. Jiří Maršík
Vkládání textu do obrázku
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
WordArt, SmartArt, Tvary
Číslo v digitálním archivu školy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
EU_12_sada1_16_Inf_Word_WordArt1_Šeb
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07 Projekt Zlepšení podmínek pro vzdělávání na ZŠ Číslo dotace 2311/21/7.1.4/2010 EU peníze školám

MS Word I - Vkládání grafických objektů

Kategorie grafických objektů: Obrázky Wordu (klipart) Externí obrázky Grafické objekty a automatické tvary Wordu Vložit – Obrázek - WordArt (tyto grafické objekty lze upravovat i pomocí panelu nástrojů Kreslení ) Vložení WordArtu (trojrozměrného písma)

Vložení klipartu: Vložit – Obrázek - Klipart Vybereme vhodnou kategorii, klipart, který se nám líbí a pak na něj poklepeme myší. Obrázek se vloží do textu. Vložit – Obrázek- Ze souboru (vyberete si který obrázek vložím) Vložení externího obrázku:

Úprava grafického objektu Klik na obrázek pravým tlačítkem myš V otevřené nabídce vybrat Formát obrázku Vybere ze záložek ( Barvy a čáry - ohraničení obrázku, změna barvy, Velikost - manuální nastavení velikosti, Pozice – volíme zde způsob obtékání textem, Obrázek )

Úkol 1: Vyzkoušejte si vkládání grafických objektů na tvorbě vlastní pozvánky k na svou oslavu narozenin. Využijte i další vám známé možnosti psaní textu. Hotovou pozvánku uložte do své složky dokumenty.

Úkol 2: Vyrobte obrázkovou pohádku pro malé děti. Napíšete text pohádky a některá slova nahradíte obrázkem. Můžete využít buď klipart nebo si najděte vhodné obrázky pomocí internetového vyhledávače.

Úkol 3: Napište referát o svém oblíbeném zvířeti. Musí obsahovat: Nadpis WordArt, zarovnaný doprostřed Text nekopírujete. Přečtěte si o zvířeti odstavec a napište ho vlastními slovy. Pokud budete něco přeci jen vkládat označte text kurzívou a napište si do zápatí odkaz odkud jste čerpali. Vložte odpovídající obrázky. To vše na jednu stránku A4. Dole se nezapomeňte podepsat a zarovnat doprava.

Vytvořila: Mgr. Zuzana Stodůlková Pinďurová ZŠ Bouzov