Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07 Projekt Zlepšení podmínek pro vzdělávání na ZŠ Číslo dotace 2311/21/7.1.4/2010 EU peníze školám

2 Funkce ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07 Projekt Zlepšení podmínek pro vzdělávání na ZŠ Číslo dotace 2311/21/7.1.4/2010 EU peníze školám

3 MS Excel slouží i jako kalkulačka. Má nadefinované různé typy funkcí např. pro maximum, součet více čísel.

4 +sčítání -odčítání *násobení /dělení 1.Jednoduché výpočty jen čísla – jako kalkulačka. Na začátek napíšu =. (Např. =31-9) do buňky se napíše výsledek. 2.Výpočty s obsahy buněk – napíšu = a pak kliknu na buňky do panelu funkcí se mi zapíše jejich název (např. =F1*2)

5 1.Předdefinované funkce: SUMA – sčítá řady čísel, PRŮMĚR – zprůměrňuje řadu čísel, MINIMUM – napíše nejmenší číslo z řady, MAXIMUM – napíše největší číslo z řady. 2.A mnoho dalších funkcí, které budete určitě používat ve vyšších ročnících. Vybírám je buď z nabídky Další funce, nebo kliknutím na symbol fx u funkčního řádku.

6 Užitečný a efektivní pomocník pro práci v tabulkách. Změnou formátu písma (např. vybarvením) označí nějakou podmínku. Např. je-li číslo větší než nějaký limit, je v buňce zapsáno určité slovo atd. Najdeme ho: Formát – Podmíněný formát.

7 Vytvořila: Mgr. Zuzana Stodůlková Pinďurová ZŠ Bouzov


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google