Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Komunitní plánování sociálních služeb je realizováno v rámci projektu „Efektivita“ za podpory Strukturálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Obec správným směrem Komunitní plánování Prezentace pro projekt: Pelhřimovsko za vzděláním " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Veřejné projednání návrhu 2
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Jana Žáčková.  Bílá kniha v sociálních službách definuje komunitní plánování jako „plánování komunitou pro komunitu a lidi v ní žijící“  sociální.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Je záležitostí nás všech. 1. Z dokumentů EU : Amsterodamská smlouva, Smlouva v Nice Z dokumentů ČR : Usnesení vlády ČR č. 824 z 1/9/2004, Zákon.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
Komunitní plánování sociálních služeb na Podlipansku Výsledky dotazníkového šetření v obci Tatce.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Komunitní plánování sociálních služeb je realizováno v rámci projektu „Efektivita“ za podpory Strukturálních fondů Evropské unie v rámci GS Sociální integrace v Libereckém kraji

K O M U N I T N Í P L Á N O V Á N Í S O C I Á L N Í C H S L U Ž E B …je metoda, kterou lze na úrovni obcí nebo krajů plánovat sociální služby tak, aby odpovídaly místním specifikům i potřebám občanů

…zvyšuje dostupnost a kvalitu sociálních služeb a rozšiřuje jejich nabídku …zajišťuje, aby sociální služby odpovídaly zjištěným místním potřebám a reagovaly na lokální odlišnosti i na místní poptávku

cílem komunitního plánování je: měl by podporovat sociální začleňování jednotlivců i skupin do společnosti a předcházet jejich vyloučení vytvořit kvalitní a efektivní systém sociálních služeb, který bude vyhovovat potřebám obyvatel města Doksy a přilehlých obcí

Odbornou pomoc často potřebují i lidé mladí, rodiny s dětmi i lidé mladí, rodiny s dětmi nebo mládež, která se v důsledku chybějícího rodinného zázemí nebo mládež, která se v důsledku chybějícího rodinného zázemí dostala na scestí… A nemusí jít zdaleka jen o staré a opuštěné občany či lidi se zdravotním postižením

Co má být výsledkem? zlepšení dostupnosti služeb zvýšení kvality sociálních služeb měření efektivity vynaložených peněz Komunita a sociální služby sociální služby pomáhají lidem udržet si nebo znovu nabýt své místo v přirozeném společenství

Zadavatelé služby platí, zřizují, zadávají, organizují Poskytovatelé služby poskytují, prodávají, uskutečňují Uživatelé služby potřebují, užívají, hodnotí, kritizují či chválí

ze zástupců zadavatelů, poskytovatelů a uživatelů byla vytvořena tvoří ji: zadavatel: Jitka Dočkalová, vedoucí sociálního a školského odboru MěÚ Doksy poskytovatel: Eva Zemanová, ředitelka Centra pro zdravotně postižené Libereckého kraje Jaroslav Leško, centrum pro zdravotně postižené Česká Lípa Soňa Levá, vedoucí pečovatelka pečovatelské služby Doksy uživatel: Romana Limonová - Simona Hrubá - Šárka Donátová Dáša Jalovecká - Jana Pomahačová - Mgr. Marie Korcová koordinátor: Jitka Dočkalová metodická podpora : CEPROS - Centrum pro podporu rozvoje společnosti, o.s. Ing. Jana Pokorná Ing. Jana Kovářová pracovní skupina

Řekni, co máš za problém Zapoj se do pracovní skupiny Jednotliví členové pracovní skupiny komunikují s veřejností, tlumočí a prosazují jejich názory a přání, zaměřují se na různé skupiny lidí… Jsou to: zdravotně postižení, senioři, děti a mládež a jejich volnočasové aktivity, osoby ohrožené sociálním vyloučením, rodiny s dětmi, matky na mateřské dovolené …

Pomozme si s problémy! Účastni se veřejných setkání – můžeš zde získat potřebnou radu či pomoc Pomozme si s problémy!

Pracovní skupina kontaktuje občany na Dokské pouti

Dotazník č. 1 pro komunitní plánování sociálních služeb města Doksy 1. Pohlaví žena 120 muž Věková kategorie do 18 let let a více let 80

3. Jste občanem obce Doksy133 Staré Splavy3 Obora1 Kruh0 Žďár2 Zbyny3 Břehyně1 Vojetín0 Jiné obce3

4. Využíváte (vy sami nebo někdo z Vaší rodiny) v současné době sociální služby?

5. Je Vámi využívaná sociální služba zajišťována v dostatečném rozsahu? ano 38 ne 7 ano 57 ne Máte dostatečné informace o sociálních službách?

7. Jakým způsobem byste chtěli být informování o sociálních službách?

8. Víte, kam a na koho se v případě obtížné situace obrátit? ne 43 ano 104

9. Které sociální služby ve Městě Doksy postrádáte?

Co občané postrádají pro seniory a zdravotně postižené : Dovoz seniorů či zdravotně postižených k lékaři Centrum zdravotně postižených Úklid sněhu před domem starých a zdravotně postiž.lidí Cvičení pro důchodce Úklidová služby do domácnosti Informace o sociálních službách v Doksech Informace o pečovatelské službě-úkony, ceně Klub seniorů Odborné přednášky pro seniory

Co občané postrádají pro seniory a zdravotně postižené: Služba gerietrické sestry Denní stacionář Vyšší kapacita Domova pro seniory Penzion pro seniory s veškerými službami-lékař, sestra, kadeř.,pedik., rehabilitace Výtah na zdravotním středisku Lékařské pohotovost Krátkodobé pobyty seniorů a zdravotně postiž – možnost oddechu osoby pečující Jednolůžkové pokoje v Domově pro seniory Pečovatelská služba pro nemocné

Co občané postrádají pro seniory a zdravotně postižené: Více bytů v Domě s pečovatelskou službou Bezbariérový přístup do obchodů Větší kapacita obědů pro seniory Domácí péče Ordinace pro diabetiky častěji

Co občané postrádají pro děti a mládež: Volnočasové aktivity pro děti a mládež – klubová činnost – dům mládeže Freestyle – rampa – dráha pro kolečkové brusle Bazén Stacionář pro postižené děti

Co občané postrádají pro maminky s dětmi: Dětské hřiště-sportovní areál pro menší děti – dopravní hřiště Hlídání dětí Plavání pro maminky s dětmi Mateřské centrum Sociální poradna – poradna pro rodiče zdrav. postiž.dětí

Pečovatelsk á služba Doksy Sociální služby poskytované v Doksech Denní stacionář pro seniory – DOMOVINKA Domov pro seniory Doksy Osobní asistence

Dotazníkové šetření: Dotazník pro mládež ve věku let Dotazník pro děti školního věku Dotazník pro zastupitele Dotazník – Co trápí seniory a lidi se zdravotním postižením v Doksech? Dotazník – Co trápí lidi v obtížné životní situaci v Doksech? Dotazník – Co trápí rodiny s dětmi v Doksech? Dotazník pro učitele Dotazník pro zdravotnický personál Celkem rozdáno přibližně 900 ks dotazníků K dnešnímu dni vráceno vyplněných přibližně 400

Setkání s občany

Kontakt: DĚKUJI ZA POZORNOST V případě zájmu o spolupráci a prosazování vlastních zájmů, kontaktujte koordinátorku pracovní skupiny pro plánování sociálních služeb Jitka Dočkalová tel.: odkaz komunitní plánování