Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu 23.6.2015 Mgr. Kateřina Majerová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové pohledy na péči o dítě a rodinu v Dětském centru Čtyřlístek
Advertisements

IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Statutární město Ostrava
Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace Sirius
Osvojení Pěstounská péče Svěření do péče fyzické osoby
Působnosti a mezioborová spolupráce v rámci náhradní rodinné péče Mgr
SOS dětské vesničky.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Setkání PS obcí a zástupců samospráv
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Náhradní rodinná péče -NRP
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Seminář pro ředitele dětských domovů Pozlovice,
Individuální projekt OP LZZ Systémová podpora procesů transformace systému péče o rodiny a děti Pardubice, 25. října 2012 PhDr. Miloslav Macela ředitel.
Aktuální problémy pěstounské péče z pohledu VOP Mgr. Bc. Hana Zaplatílková, Právník v oddělení rodiny, zdravotnictví a práce.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti Ministerstvo práce a sociálních věcí Barbara Resnerová Služby pro rodiny Potřeby a možnosti podpory.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Pěstounské péče na přechodnou dobu poznatky z praxe Krajský úřad Středočeského kraje Praha, 20. června 2016.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
PREZENTUJÍCÍ Společně vše zvládneme Červen 2013 Mgr. et Bc. Petr K r č á l radní Kraje Vysočina pro sociální oblast protidrogové prevence a multikulturní.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji Evaluace projektu rozvoj metod sociální práce a tvorba kritérií efektivity služeb.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Rodinná politika Libereckého kraje
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
PROCES ZPROSTŘEDKOVÁNÍ NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE
Týmová spolupráce v zájmu dítěte pohledem pracovníka OSPOD Mgr
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Konference je financována Nadací Sirius
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Sociální práce s rodinou 10
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
Transkript prezentace:

Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu 7 statečných Na počátku vzniku institutu PPPD na území MSK v roce 2012 působilo 7 PPPD V současné době je v MSK 85 PPPD Počet přijatých žádostí na pěstounskou péči na přechodnou dobu:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Jaké aktivity KÚ MSK přispěly k zájmu veřejnosti o institut PPPD Od roku 2011 kampaň „Dejme dětem rodinu“ V roce 2014 bylo vytvořeno Metodické doporučení k pěstounské péči na přechodnou dobu. V průběhu února až června mapování realizace PPPD v Moravskoslezském kraji - referentky odboru sociálních věcí krajského úřadu navštívily vytipované domácnosti pěstounů a shromáždily informace o dosavadním fungování PPPD. Vznik pracovní skupiny - zástupci KÚ MSK x orgány sociálně-právní ochrany dětí x doprovázející organizace Metodické doporučení KÚ MSK sjednocení postupů v rámci realizace pěstounské péče na přechodnou dobu v Moravskoslezském kraji. V září 2014 všichni aktuálně zařazeni pěstouni prakticky obeznámeni s Metodickým doporučením na společném setkání, stejně tak i doprovázející organizace a OSPOD. Červen 2015 aktualizace Metodického doporučení KÚ MSK (zasedání pracovní skupiny).

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Mezi další aktivity na podporu pěstounské péče patří: projekt „Individuální asistence a podpora žadatelů zařazených do evidence žadatelů o náhradní rodinnou péči“ Cílem projektu je podpora a pomoc žadatelům o NRP v náročném období seznamování se s dítětem a jeho přijetí do rodiny, kdy dosud byli v této ne jednoduché životní situaci žadatelé o pěstounskou péči odkázáni sami na sebe. Prostřednictvím tohoto projektu získáváme řadu potřebných informací pro nastavení optimálního systému zprostředkování NRP včetně nastavení vzájemné spolupráce mezi všemi institucemi, které jsou do procesu zprostředkování NRP zapojeny tak, aby ulehčily žadatelům zvládnutí tohoto pro ně náročného období.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děti z PPPD

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstouni na přechodnou dobu jsou využíváni především pro novorozence, ale i pro děti starší 11 let. I sourozenecké skupiny mají možnost být na krizovou dobu umístěny do PPPD.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu 85 dětem bylo v loňském roce zajištěno rodinné prostředí u profesionálních pěstounů. Pro zajímavost - Máme i případ, kdy pěstouni poskytovali péči nezletilé matce i jejímu novorozenému dítěti.

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Kasuistika aneb co to znamená mít dítě z PPPD

Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děkuji za pozornost