GLOBÁLNÍ GRANTY realizované Moravskoslezským krajem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na léta 2007 - 2013 Kateřina Švrčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH I 25. srpna 2011.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dokument KAP MSK - obsah
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
Příprava projektů OP Z – základní informace
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Program celoživotního učení Comenius
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 1. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

GLOBÁLNÍ GRANTY realizované Moravskoslezským krajem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na léta Kateřina Švrčková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Globální granty v rámci OP VK Program prezentace  1. Část Specifikace problémů Moravskoslezského kraje Strategické cíle GG v Moravskoslezském kraji Vazba GG na strategické dokumenty a regionální programy  2. Část Seznámení s GG realizovanými v Moravskoslezském kraji (názvy, alokace, výzvy) Informovanost a publicita GG v MSK, zvyšování absorpce Kontaktní osoby

Globální granty v rámci OP VK Globální granty realizované Moravskoslezským krajem Z jakých potřeb kraje vycházejí, které strategické cíle budou plnit a na které stěžejní dokumenty navazují?

Globální granty v rámci OP VK Specifikace problémů Moravskoslezského kraje v důsledku historického vývoje patří k regionům s nepříznivou sociální situací – ovlivnění sociálního, ekonomického a kulturního zázemí rodiny - výsledků vzdělávání žáků, výrazná multietnicita – více než 5% překročení podílu jiného národnostního složení, zvyšující se počet cizinců – příchod zahraničních investorů, příchod jejich rodin a dětí, vysoký meziroční úbytek žáků - problém předčasného ukončování a odchodu ze systému vzdělávání vysoký podíl populace s ukončeným pouze základním vzděláním málo rozvinutý systém poradenství – kariérové poradenství, péče o žáky se speciálními potřebami vzrůstající tendence sociálně patologických jevů – agresivní chování, šikana handicapy nízkého ekonomického, kulturního a sociálního statusu všeobecně nízká gramotnost pracovníků škol a školských zařízení – ICT, jazyky, vysoký podíl žáků se speciálními potřebami – pro žáky se spec. vzdělávacími potřebami jsou v kraji zřízeny: 2 SOŠ, 1 SOU, 18 odborných učilišť, 11 praktických škol; mateřské školy navštěvuje cca dětí se speciálními potřebami, ZŠ cca dětí ve speciálních třídách

Globální granty v rámci OP VK Strategické cíle GG v MSK aktivní podpora potenciálu žáků za účelem vytvoření kompetentního základu pro jejich další studijní cestu na vyšších stupních vzdělávací soustavy podpora provázanosti jednotlivých aktivit zlepšujících systém kvality vzdělávání – výukové moduly, tvorba sítě a partnerství škol mezi sebou podpora uplatnitelnosti absolventů na trhu práce, zajištění odpovídající nabídky posílení koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty - útlum těžkého průmyslu, dobývání nerostných surovin podpora kurikulární reformy vyrovnat handicapy nízkého ekonomického, kulturního a sociálního statusu, zdůraznění komplexnosti vzdělávání podpora žáků se sociálním znevýhodněním, prevence xenofobie aj.

Globální granty v rámci OP VK Vazba GG na strategické dokumenty a rozvojové programy Program rozvoje Moravskoslezského kraje – návaznost GG na tyto strategické cíle Programu –Vytváření podmínek pro aktivní a kvalitní využití volného času –Zvyšování konkurenceschopnosti pracovních sil Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy MSK –Podpora využívání ICT a zlepšení komunikace v cizích jazycích –Zvyšování profesionality pedagogických pracovníků –Vytváření krajského systému poradenství pro děti a mládež Rozvojové programy MSK –Podpora školních psychologů/speciálních pedagogů –Podpora talentů –Podpora jazykového vzdělávání –Zajištění přístupu k ICT a podpora inovativních metod ve výuce s využitím ICT

Globální granty v rámci OP VK Globální granty realizované Moravskoslezským krajem Jaká je finanční alokace, kdy budou vyhlášeny výzvy a jak se vyvíjí aktuální situace?

Globální granty v rámci OP VK Seznámení s GG realizovanými v MSK GG realizované v MSK: Zvyšování kvality ve vzdělávání v kraji Moravskoslezském, Rovné příležitosti ve vzdělávání v kraji Moravskoslezském, Další vzdělávání pracovníků škol v kraji Moravskoslezském. Přerozdělené finanční prostředky: Kraj přerozdělí finanční prostředky ve výši 2,1 mld. Kč! Z toho na prioritní osu 1: cca 1,6 mld. Kč, Z toho na prioritní osu 3: cca 543 mil. Kč. Výzvy Počátkem dubna vyhlášeny první tři výzvy - oblasti podpory 1.1, 1.2 a 1.3

Globální granty v rámci OP VK Informovanost a publicita GG v MSK, zvyšování absorpce  Nově zřízen kontaktní Žadatelé mohou klást dotazy, domluvit si konzultaci ke GG či svým projektovým žádostem apod.  Informace o GG vloženy na webové stránky Aktuální informace, obecné informace o GG, dokumenty ke stažení, kontakty, výzvy  Tisková konference pro novináře Uskutečněna pro pozvané novináře – výstupem byly reportáže v regionálním vysílání TV  Semináře Informační – obecně o GG realizovaných v rámci OP VK Praktické – o přípravě a tvorbě projektové žádosti V období před a v průběhu vyhlášení výzev uspořádáno 6 informačních a 6 praktických seminářů (cca 120 účastníků/kurz)  Vytvoření kontaktního místa Viditelně označené pracoviště OŘGS označeno logy a nápisem „contact point“

Globální granty v rámci OP VK Kontaktní osoby v MSK:  Odbor regionální rozvoje, cestovního ruchu a kultury KÚ MSK → oddělení řízení grantových schémat –Ing. Kateřina Švrčková (vedoucí oddělení), tel.: , –Ing. Marcela Honková (finanční manažer – oblast podpory 5.1), tel.: , –Mgr. Nazim Afana (projektový manažer – oblasti podpory 1.2, 1.3), tel.: –Bc. Andrea Šimoníková (projektový manažer – oblast podpory 1.1), tel.: , –Ing. Pavlína Volná (projektový manažer – oblast podpory 5.2, 5.3), tel.:  Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK –Ing. Martina Volná, DiS., tel.: ,

Globální granty v rámci OP VK Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný den. Ing. Kateřina Švrčková odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury oddělení řízení grantových schémat Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava