KDYŽ SLOVA NESTAČÍ... DOPIS x Natálie Fialová Anna Hrdinová Gabriela Jordánová Lenka Phamová Anna Přítulová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PC SÍTĚ II.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Elektronická komunikace
INFORMATIKA 8 Počítačová síť III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Komunikace.
Písemná komunikace Mgr. Anna Vitásková. Písemná komunikace neprobíhá ve stejném čase – nejdříve dokument někdo napíše, později si ho někdo přečte komunikační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Elektronická komunikace
Komunikace – internet ( ) Bohumil Bareš. Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Internet.
Jak být či nebýt bit na Internetu? Pro firmy stále důležitější a stále složitější otázka.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Funkční styly.
Typy elektronické komunikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
KOMUNIKACE OLGA BÜRGEROVÁ. CÍLE:  VÝZNAM PRVNÍHO DOJMU  UMĚT NAVÁZAT KONTAKT.
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Elektronická pošta Název školy
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Posílání SMS VY_32_INOVACE_19 Sada 12 Základní škola T. G. Masaryka,
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
Elektronická komunikace Radek Pinc
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
VY_32_INOVACE_01-52 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh: Vyhledávání.
Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Dopis 6. ročník Michaela Hantková. Charakteristika osobního dopisu Písemná zpráva osobě blízké Psán vlastní rukou Speciální papír – dopisní, obálka Odesílá.
Prostě sdělovací styl Prostě sdělovací stylOB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
V ZKAZY A POZNÁMKY X SMS Vojtěch Titěra, Ondřej Pokorný, David Kalčík, Adam Navrátil a Vít Kurdějovský.
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Lenka Radošová Volné psaní na téma:
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
Unix a Internet 8. Elektronická pošta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Elektronická komunikace
N. J. Křížková, A. Mikulenková, R. Pajlíková
Škodlivý software, počítačové viry
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informační a komunikační technologie
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
KOMUNIKACE NA INTERNETU
Transkript prezentace:

KDYŽ SLOVA NESTAČÍ... DOPIS x Natálie Fialová Anna Hrdinová Gabriela Jordánová Lenka Phamová Anna Přítulová

Pro dorozumívání mezi lidmi mají hlavní roli KOMUNIKAČNÍ PROSTŘEDKY. - jejich vývoj za posledních 20 let šel velmi rychle vpřed. - přibylo nových technologií a různých sociálních sítí, např. facebook, skype, ICQ, ask.fm, twitter, snapchat..

… elektronická pošta odesílaná přes internet jeden z prvních komunikačních prostředků na internetu první byl poslán v roce 1971 vymyslel ho Ray Tomlinson y se začaly hojně používat ke konci 90.let nyní je bežný a každodenně používaný způsob předávání informací

Smajlíky v Gmailu

DOPIS … písemná zpráva, která sděluje příjemci určitý obsah je zhruba stejně starý jako písmo v minulosti byl dopis jediným způsobem komunikace. nyní však jeho potřeba rychle upadá, používá se hlavně v úřední formě.

DOPIS

VÝHODY rychlost stručnost, praktičnost sdělnost promyšlení a možnost změny textu NEVÝHODY nutnost internetu – závislost nadbytečnost (spamy, nevyžádaný obsah) viry

DOPIS VÝHODY více osobní lepší popis emocí spisovný útvar (rozvoj češtiny) nízká cena NEVÝHODY pomalost problémy s doručením spisovný útvar

VZTAH GENERACÍ K DOPISU A U DOPIS přirozený komunikační prostředek pro starší generaci - ta nese špatně, že dopisů (..přání,pohlednic) stále ubývá a proto je používá – záruka pokračování dopisů pomalý a neatraktivní způsob komunikace pro mladší generaci - ta ví, jak dopis napsat, ale příliš je nevyužívá.

VZTAH GENERACÍ K DOPISU A U složitý a nepřístupný prostředek pro starší generaci - ta k němu těžko hledá vztah zábavný a moderní způsob komunikace pro mladší generaci, která si bez ní nedokáže představit život - ta si bez ní nedokáže představit život

ZDROJE Text: pocitacove-dopisy chemla /default.aspx Obrázky:

DĚKUJEME ZA POZORNOST!