Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření 12. 4. 2012 Ročník 8 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis Téma – název učebního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DUM - Digitální Učební Materiál
Advertisements

Člověk a společnost Dějepis Světové války Nové ideologie VY_32_INOVACE_11 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_OSVZ_ZSVa Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Osvícenství.
OSVÍCENSTVÍ 18. století bylo dobou, kdy si společnost uvědomila vědecký přínos 16. a 17. století. Konečně.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Politický extremismus a radikalismus
Politické strany Jsou dobrovolné organizace občanů, které usilují o získání účasti na státní moci.
Člověk a společnost Dějepis Světové války Fašismus VY_32_INOVACE_13 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Nástup fašismu Itálie.
Petr Machala. předem se rozhodla pro určité způsoby myšlení a řešení problémů ideologie má své jistoty, filozofie pochyby …soubor myšlenek, které tvoří.
Věra Zlevorová a Natálie Kachlíková
Teorie státu - pokračování
POLITICKÉ IDEOLOGIE A JEJICH ZÁKLADNÍ PROUDY
POLITOLOGIE TEST 12.
VY_32_INOVACE_2D.9.11 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
IDEOLOGIE A STÁT I. IDEOLOGIEANTISEMITISMUSNACIONALISMUS.
Mezinárodní vztahy v předvečer 1. světové války
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_10_20 Ročník 9 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis.
SMĚRY V ČESKÉ POEZII V 1 POL. 20. ST. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastČeská poezie v 1. pol. 20. století.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_03_20 Ročník 9 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis.
Základní pojmy informační činnosti Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření říjen 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_15_20
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Říjen 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Únor 2012 Ročník 7. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Křesťanství a středověká.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_14_20 Ročník 9 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis.
POEZIE 1.POL. 20. ST. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPoezie 1.pol. 20. stol. Datum vytvoření
Křesťanství a středověká Evropa
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_11_20
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury.
Pomocí prezentace s výkladem se seznamují se soudobými osobnostmi
Modernizace společnosti
Křesťanství a středověká Evropa
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Křesťanství a středověká Evropa
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník 8
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Křesťanství a středověká Evropa
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Michala Čepková Název materiálu:
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník 8
Sjednocení Itálie Sjednocení Itálie. Sjednocení Itálie Sjednocení Itálie.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_18_20
Pomocí prezentace se seznamují s celkovým vzestupem USA.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník 8
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Prosinec 2011 Ročník 8
Informatika – Textový procesor Word 2010
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Leden 2012 Ročník 8
Křesťanství a středověká Evropa
Modernizace společnosti
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_20_20
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pomocí prezentace opakují základní fakta z osmého ročníku.
Administrativní členění - Prezentace s výkladem
FAŠISMUS V ITÁLII.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Informatika – Operační systémy
TOTALITNÍ STÁTY; FAŠISMUS
Křesťanství a středověká Evropa
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
LIDSKÁ PRÁVA y.
Křesťanství a středověká Evropa
Křesťanství a středověká Evropa
Transkript prezentace:

Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Ročník 8 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis Téma – název učebního materiálu Politické směry Anotace Pomocí prezentace s výkladem zpracovávají poznámky a získávají vědomosti o základním rozdělení politického spektra.

Politické směry

Křížovka Krásné nemožné 5 Nejsilnější italský stát 1 Lit. směr 1. pol. 19. stol. 3 Vládnoucí rod u nás od r Nauka o slovanské vzájemnosti 1

Řešení křížovky Utopie Sardinské království Romantismus Habsburkové Slavistika

-ismus Univerzální koncovka, která uvozuje nejrůznější myšlenkové proudy politické, umělecké,společenské, náboženské… motocyklismus

-ismy turismus humanismusparašutismus

metabolismusklasicismuspolyteismus

Konzervatismus Konzervatismus nebo konzervativismus (z lat. conservare, uchovávat) je vedle liberalismu a socialismu jeden ze tří hlavních politických směrů. Jeho podstatou je důraz na řád a pořádek. Často je asociován s pravou částí politického spektra, je ovšem mnohem starší než toto politické dělení a v mnoha ohledech se mu vymyká.

Liberalismus Liberalismus (latinsky liber svobodný, liberalis svobody se týkající, svobodomyslný) je politický směr nebo také filosofický pohled, který stojí na tom, že svoboda je prioritní politická hodnota. Tato ideologie původně vznikla v 17. století v Anglii a má kořeny v evropském osvícenství.

Socialismus Socialismus (z latinského socialis družný, společenský) je v užším slova smyslu ideologie, která klade hlavní důraz na solidaritu a která věří, že by ekonomika i další odvětví společnosti měly být do značné míry centrálně řízeny. V širším slova smyslu zahrnuje vedle demokratického socialismu též komunismus.

Fašismus Agresivní militantní ideologie spojená s nacionalismem, rasismem, xenofobií a fanatismem.

Pacifismus Pacifismus (z lat. pacificus, smiřující, od pacem facere, zjednat mír) je postoj, který odmítá válku a násilí; je přesvědčen o možnosti mírumilovného řešení mezinárodních sporů za každých podmínek a okolností. Lidé označováni jako pacifisté vystupují proti jakékoliv (i osvobozenecké) válce. Popudem k tomuto postoji může být náboženská víra nebo humanistické cítění.

Závěr Primitivismus

Odkazy B06275,_Berlin,_Reichstagssitzung,_Rede_Adolf_Hitler.jpg/220px-Bundesarchiv_Bild_183- B06275,_Berlin,_Reichstagssitzung,_Rede_Adolf_Hitler.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/Bundesarchiv_Bild_183- B06275,_Berlin,_Reichstagssitzung,_Rede_Adolf_Hitler.jpg/220px-Bundesarchiv_Bild_183- B06275,_Berlin,_Reichstagssitzung,_Rede_Adolf_Hitler.jpg