Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/27.09721 Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Advertisements

Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Kontaktní a koordinační centra
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný záchranný systém v Moravskoslezském kraji
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Letecká záchranná služba
Informační podpora při krizovém řízení
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Traumatologický plán ÚSZS
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Hraniční kontrola předmětů na vnějších hranicích spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
1 Název projektu: Pořízení trolejbusů MDPO, a.s..
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Narušení bezpečnosti. OBSAH: Vymezení základních pojmů vážících se k narušení bezpečnosti Řízení bezpečnosti území Nástroje veřejné správy využitelné.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Kybernetická kriminalita
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Diskové pole SIS II - záložní centrum projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Moderní technika a technologie Policie ČR CZ.1.06/3.4.00/
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu.

Obsah prezentace Základní informace o projektu Důvody realizace Cíle projektu Výstupy projektu (pořízená technika) Aktuální informace o stavu projektu Kontaktní údaje

Základní informace o projektu Rozpočet projektu (skutečnost/zaplaceno): , 96 Kč Dotace z fondu EU IOP (85%) , 81 Kč Spolufinancování projektu (15%) , 15 Kč Ukončení projektu: Registrační číslo projektu: CZ.1.06/3.4.00/ Registrační číslo SMVS: 114V Projekt byl realizován z fondů EU z integrovaného operačního programu (IOP)

Důvody realizace Na území ČR dochází k celé řadě mimořádných událostí, živelných pohrom a jiných negativních jevů, které přímo ohrožují jak jednotlivce, tak často větší skupiny obyvatel. Při řešení mimořádných událostí, představuje letecká podpora často zásadní prvek, který rozhoduje o úspěšnosti zásahu IZS, neboť otevírá další prostorovou dimenzi pro záchranné činnosti i policejní práci. Policie ČR je jedinou organizační složkou státu, která disponuje vlastní vrtulníkovou letkou, která je schopna plnit speciální úkoly spojené se záchrannými pracemi při řešení mimořádných a krizových událostí. V současné době čítá celkem 13 vrtulníků, z toho pouze tři jsou vybaveny tak, aby byly schopny plného nasazení do záchranných akcí v denní dobu. V rámci projektu bylo proto naplánováno pořízení vrtulníku, který umožní provádět záchranné akce i v noci a za snížené viditelnosti. Za účelem efektivního monitoringu je v současné době část vrtulníků lehké hmotnostní kategorie vybavena optoelektronickými stabilizovanými plošinami s přenosem obrazu (OSP), které však pro využití při mimořádných událostech nejsou optimální. Postrádají řadu funkcí, kterými již dnešní nové systémy běžně disponují. Proto byly pořízeny nové. Pro potřeby dlouhodobého nasazení letecké techniky v místech zásahu, je potřebné využívat automobilní cisterny, které výrazně přispívají ke zkrácení doby nutné pro doplnění paliva, což má zásadní vliv na plynulost prováděných leteckých záchranných prací a celkovou akceschopnost a úspěšnost IZS. Stávající automobilní cisterny však není možné použít v terénu, a to především s ohledem na jejich konstrukci (disponují pouze náhonem na jednu nápravu) a na jejich stáří.

Cíle projektu Cílem projektu je pomocí pořizované moderní letecké techniky a technologického vybavení zajistit efektivnější, bezpečnější a rychlejší záchranu osob z míst postižených mimořádnou událostí. Současně s tím dojde ke zvýšení akceschopnosti sil a prostředků Policie ČR pro jejich okamžitý a účinný zásah, možnost jejich dlouhodobého působení při plnění úkolů v teritoriích s poškozenou infrastrukturou, operativní mobility těchto sil a v neposlední řadě i zefektivnění řízení a koordinace činností Policie ČR v rámci IZS. Specifickými cíli projektu jsou: - zvýšení přepravních kapacit Policie ČR pro záchranu a evakuaci osob z ohrožených oblastí; - vyšší efektivita zásahů vrtulníků v nočních hodinách; - zrychlení, zvýšení a zefektivnění plošného monitoringu vývoje situace v oblastech postižených mimořádnou událostí – sběr verifikovaných informací; - zvýšení mobility sil a prostředků Policie ČR v postižených oblastech. Soulad s cíli programu: Cíle a obsahové zaměření projektu jsou v souladu se zaměřením Prioritní osy 3- Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb Integrovaného operačního programu a dále s globálním cílem a specifickými cíli Oblasti intervence 3.4 – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik, přičemž tento projekt v jejím rámci z věcného hlediska přímo naplňuje vymezenou podporovanou aktivitu písm. D( Pořízení technologie pro zajištění efektivní akceschopnosti IZS.

Výstupy projektu (pořízená technika) Letecká technika - vrtulník Bell 412EPI

Výstupy projektu (pořízená technika) Optoelektronické plošiny 4 kusy

Výstupy projektu (pořízená technika) Automobilové cisterny – kapacita l – 1ks, l – 1ks, l – 1 ks

Aktuální informace o stavu projektu V současné době je projekt ukončen a veškerá technika byla úspěšně pořízena.

Kontaktní údaje plk. Ing. Tomáš HytychStanislav Hrabal ředitel projektuprojektový manažer tel: tel: