Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
OP přeshraniční spolupráce Rakousko – ČR
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Právní základ 4 nařízení –Všeobecné (1083/2006) –ERDF (1080/2006) –ESÚS (1082/2006) –Prováděcí nařízení(1828/2006)
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Program spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Program spolupráce Rakousko – Česká republika stav k
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Výzkum, vývoj a vysoké školy Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Jihočeský kraj – Krajský úřad Tento seminář je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
International Visegrad Fund / Oddělení projektové podpory1 International Visegrad Fund.
Česko-slovenské programy přeshraniční spolupráce 1. Program přeshraniční spolupráce SR – ČR 2007 – 2013, Cíl 3 - EÚS 2. INTERREG V-A SK – CZ (2014 – 2020)
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Seminář: Společná strategie – projektové aktivity Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje , Masarykovo muzeum v Hodoníně.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Možnosti financování činnosti MAS
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný regionální operační program
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Závěrečná konference projektu
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika

Obecné informace Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory2 Výzva vyhlášena - kontinuální Zejména regionální a místní projekty s přeshraničním významem Nutno splnit minimálně tři kritéria spolupráce ze čtyř definovaných: Společná příprava projektu Společná realizace projektu Společný personál Společné financování Kritéria společné přípravy a realizace je nutno splnit vždy Aktivity musí mít dopad v programovém území: ČR – Jihomoravský kraj, Jihočeský kraj a Vysočina Rakousko - Mostviertel-Eisenwurzen, Sankt Pölten, Waldviertel, Weinviertel, Wienr Umland-Nordteil, Wien, Innviertel, Linz-Wels, Mühlviertel, Steyr-Kirchdorf Partneři – výzkumné instituce, školy, VŠ, subjekty veř. správy, neziskovky, malé a střední podniky, … (ne politické strany a FO) Minimálně dva partneři, jeden z ČR, jeden z Rakouska, vedoucí partner Výše příspěvku max. 85% způsobilých nákladů projektu Návrh projektu česky i německy

Prioritní osy Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory3 1.Posilování výzkumu, technického vývoje a inovací a) Investiční priorita 1a – posilování výzkumné a inovační infrastruktury a kapacit pro rozvoj vynikající úrovně výzkumu a podpora odborných středisek o Přípravné studie a plánovací aktivity pro investice VaV, které budou využívány společně o Investice do společného vybavení, modernizace a rozšíření laboratoří, které mají přeshraniční význam o Podpora konkrétních přeshraničních aktivit a podpora přípravy implementace výsledků b) Investiční priorita 1b – podpora podnikových investic …. 2.Životní prostředí a zdroje

Prioritní osy Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory4 3.Rozvoj lidských zdrojů a) Investice do vzdělávání, odborné přípravy a školení za účelem získávání zkušeností a CŽV o Adaptace vzdělávání ekonomickým a sociálním podmínkám region o Harmonizace systému vzdělávání pro potřeby společného trhu práce o Rozvoj a implementace společných opatření formou o Studijních plánů/osnov o Studijní a zaměstnaneckých výměn o Bilaterálních vzdělávacích plánů o Jazykového vzdělávání 4.Udržitelné sítě a institucionální spolupráce a. Podpora přeshraniční spolupráce komunit a institucí ve společném regionu o Podpora spolupráce obcí, měst, regionů a institucí o Posilování sítí na lokální úrovni a podpora potenciálu rozšiřování spolupráce s přeshraničním rozměrem a cílem o Posilování integrace v malém měřítku Studia a odborné kvalifikace, plánování aktivit

Interreg SK-CZ/ Oddělení projektové podpory5 Interreg V-A SK-CZ

Obecné informace Interreg SK-CZ/ Oddělení projektové podpory6 Vyhlášení výzvy Zejména regionální a místní projekty s přeshraničním významem Nutno splnit minimálně tři kritéria spolupráce ze čtyř definovaných: Společná příprava projektu Společná realizace projektu Společný personál Společné financování Kritéria společné přípravy a realizace je nutno splnit vždy Aktivity musí mít dopad v programovém území: ČR – Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský Slovensko - Trnavský, Trenčianský a Žilinský kraj Partnery mohou být veřejnoprávní instituce, neziskové organizace, podnikatelské subjekty Výše dotace – max. 85% způsobilých nákladů projektu

Prioritní osy Interreg SK-CZ/ Oddělení projektové podpory7 podpora investic podniků do výzkumu a inovací a propojení podniků, center výzkumu a vývoje a VŠ investice do vzdělávání, odborné přípravy a školení za účelem získávání zručnosti a CŽV zachování, ochrana, propagace a rozvoj přírodního a kulturního dědictví podpora právní a správní spolupráce a spolupráce mezi občany a institucemi

Danube Transnational Programme Interreg Danube/ Oddělení projektové podpory8 Podpora ekonomické, místní a sociální soudržnosti Podpora projektů do výše max. 85% Dvoukolová výzva: Expression of interest (2015 podáno 576 návrhů) Výzva vybraným projektům k dopracování plné žádosti Výzva bude 2016 Priority: Inovativní a sociálně odpovědný region Ekologicky a kulturně odpovědný region Lépe propojený a energeticky odpovědný region Dobře spravovaný region

Danube Transnational Programme Interreg Danube/ Oddělení projektové podpory9

Děkujeme za pozornost Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory10 Ing. Jana Smítalová A33/122 Mgr. Roman Drga , A33/111