1 Lesná - Workshop pro příjemce 14.7.2009 Administrace projektu ( projektová část ) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
Advertisements

Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 2.2 VZNIK NOVÝCH A ROZVOJ EXISTUJÍCÍCH PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V OBLASTI SOCIÁLNÍHO.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
ECVET v projektech KA1 odborné vzdělávání a příprava v programu Erasmus+ žádostí o grant.
Veřejné zakázky v rámci OP VK pro GP administrované Ústeckým krajem.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část - řízení projektu seminář pro příjemce – 2. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 4. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Problematika koncesí a sektorových veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele 5. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP KOMUNITNÍ CENTRA 2017
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Jednoduché účetnictví
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro příjemce OPVK
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Aplikace Monitorovací systém
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
veřejných zakázek IROP
Informace k e-tržišti Gemin
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Cyklus malého projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

1 Lesná - Workshop pro příjemce Administrace projektu ( projektová část ) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

2 Monitorovací indikátory  nový výklad MI, nový číselník a názvosloví MI – tzn. změny číselných kódů i názvů některých indikátorů  jako osoby poskytující služby nelze započítat všechny členy realizačního týmu (muselo-by být podchyceno v jeho prac. náplni v prac. smlouvě, např. nějaký podíl jeho náplně bude i poskytování vzděl. služeb ve smyslu školení, prezentace)  příloha MZ MI – v tabulce MI pro jednotlivé oblasti podpory 1.1., jsou uvedeny všechny - vyplňujete pouze ty pro Váš projekt relevantní u ostatních proškrtněte pomlčkou  Vykazování plnění indikátorů – průkazná evidence (prezenční listiny, třídní knihy, certifikáty, osvědčení, vše s podpisy - jmenovitě účastníci, jména lektorů, + program akcí, obsah školení, rozsah v hodinách, případně fotodokumentace) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

3 Smlouvy s dodavateli  do smluv vždy specifikovat, že je uzavírána výhradně pro daný projekt, (název projektu a registrační číslo)  přesná specifikace předmětu smlouvy – konkretizovat kvantitativně i kvalitativně  Neopomíjet informovat dodavatele o závazku povinné archivace dokladů do r (specifikovat do smlouvy, objednávky, na fakturaci – aby bylo prokazatelné, že je s touto podmínkou seznámen)  Pravidla vizuální identity - loga publicity + sdělení „Investice do rozvoje vzdělávání“+ text “Tento projekt je spolufinancován...“)  V definování předmětu služeb nepoužívat formulaci „paušálně“  Uvádět cenu včetně DPH, samotné DPH (případně uvést - plátce DPH ano/ne) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

4 Veřejné zakázky dodržovat podmínky stanovené výzvou a v zadávací dokumentaci (max. cena = nepřekročitelná !) Jasná specifikace předmětu zakázky nabídková cena musí korespondovat s cenou ve smlouvě zápis o posouzení nabídek – stanovená kritéria, způsob hodnocení, vzorec pro výpočet Uveřejnění výzvy na str. OP VK – u zakázek s hodnotou nad ,- Kč Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

5 Veřejné zakázky nově : Podle PpP může být zadavatelem VŘ i partner, ale jen je-li k tomu pověřen ve smlouvě o partnerství Stanovení předmětu zakázky : Všechna obdobná spolu související plnění, která zadavatel zamýšlí zadat v průběhu jednoho účetního období Všechna plnění, která spolu místně, věcně a časově souvisí, nebo tvoří jeden funkční celek Výjimka: Dlouhodobě nasmlouvané služby – není nutné realizovat výběrové řízení (účetnictví, pronájem nemovitostí) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

6 Publicita  výstupy publicity (inzerce, propagační tiskové materiály, webové stránky atd.) – opakované chyby a nedostatky  Pravidla vizuální identity - dodržovat závazný sled log, texty jsou nedílnou součástí log, místo vlajky ČR uvádět logo ÚK + povinné sdělení „ Investice do rozvoje vzdělávání “, + povinný informace „ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR “,  propagační materiály z položek publicity musejí být označeny logy publicity – pevně, nesejmutelné, (ne nálepkou) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

7 Pracovní smlouvy - uvádět souhlas s vysláním na služební cesty u DPP i HPP, - místo výkonu práce - pracovní náplň Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

8 Informační portál GG ÚK OPVK Informační portál bude plnit tyto funkce:  integrace mezi jednotlivými projekty a aktivitami OPVK příjemců a ZS  integrace výstupů jednotlivých projektů do ucelených celků (dle výzev a opatření)  distribuce aktuálních informací, dokumentů a materiálů OPVK, interaktivní kalendář akcí  zřízení sekce obecné a informační (s volným vstupem) a sekce určené pro administrativní pracovníky projektů a pracovníky ZS ÚK (se vstupem na základě hesla) (provoz bude spuštěn v průběhu srpna, září) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR

9 Děkuji za pozornost Mgr. Radomíra Dostálová , Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR