Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0029 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Advertisements

Specifika výstavby optických síti na území HM Prahy květen 2010 Svatopluk Fröhlich S com s.r.o.
KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
Autor: Boleslav Staněk H2IGE1. -Síť splňující konkrétní konfigurační a kvalitativní požadavky daného inženýrského či jiného projektu. -Důvody vzniku účelové.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Úvod do předmětu Technologie
Jednotná technická mapa města Krnova Představení systému
Obor: Geodézie a katastr nemovitostí
Návod pro obnovu katastrálního operátu a převod
Komerční objekt - hala Veská u Pardubic - pro výrobní / administrativní využití. Celková užitná plocha 1250 m2 ve dvou podlažích. Objekt je nyní užíván.
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Štefánikova 52, Praha 5
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Novostavba rodinného domu
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Bc. Ivana Řezníková ČVUT Fakulta stavební Praha 6 Thákurova 7
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
8. Prostorové vytyčovací sítě - Běžně se polohová a výšková složka určuje odděleně (obzvláště při vyšších požadavcích na přesnost). -Souřadnicový systém.
Optické sítě snadno a rychle ??
Mělnické podzemí 3D Historická dokumentace Nové měření Použité metody
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice Autor.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_33-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_22-13 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-01 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_19-10 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-11 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-01 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_19-15 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Kompresní stanice Jirkov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-06
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-12
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-06
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-02
Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-03
Kanalizační Přípojky F-M
Podpora obnovy a rozvoje venkova
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-11
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-04
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-09
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-10
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - staveb
ZMĚNY BĚHEM VÝSTAVBY SKUPINY
8. Prostorové vytyčovací sítě
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng. Hana Konopová Tematický celekStavební obnova Ročník3. Datum tvorby Anotace Zaměřování a zakreslování stávajících stavů objektů 3. - Zaznamenání průběhu inženýrských sítí, požadavek na geodetické připojení Metodický pokyn Určeno k výkladu do hodiny i samostudiu Možnosti využití – názornější a přehlednější způsob vysvětlení učiva. Cílem je naučit studenty zaměřit stávající stav objektu a připravit na měření Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

ZAMĚŘOVÁNÍ A ZAKRESLOVÁNÍ stávajících stavů objektů

Zaznamenání průběhu inženýrských sítí, požadavek na geodetické připojení 3. ____________

SITUACE Součástí projektu zaměření stávajících stavů objektů je i vykreslení situace Do situace zakreslujeme kromě pozemku a čísel parcel i průběh stávajících inženýrských sítí v okolí objektu Předpoklady o jaké sítě se v daném objektu bude jednat je patrné z vybavení objektu a kde tento objekt stojí Na ulici v okolí objektu můžeme najít různé šachty, šoupata a kapličky rozvodu el. a plynu ZJIŠTĚNÍ POLOHY STÁVAJÍCÍCH INŽENÝRSKÝCH SÍTÍ – PRO SITUACI

SPRÁVCI JEDNOTLIVÝCH INŽENÝRSKÝCH SÍTÍ Kanalizace Voda Plyn (nízkotlak středotlak, vysokotlak) Elektro Městské osvětlení Křižovatky Městská doprava /trolejbusy/ Telefon – místní a dálkové kabely – lze po internetu!!!! Dálkové vytápění /teplárna/ Vojsko – obrana státu Železnice Televize

ZPŮSOB PROVEDENÍ ŽÁDOSTI O ZASLÁNÍ POLOHY INŽ. SÍTÍ Napsat žádost na všechny správce inženýrských sítí, které se nachází v okolí stavby Vyznačení zájmového území v mapě /pokud není k dispozici snímek z katastrální mapy je možno stáhnout si ho pro tyto účely na zaslání jednotlivým správcům 1. elektronicky /vynikající spolupráce je s O2 vše, včetně el. žádosti, je na jejich webových stránkách 2. poštou /pomalé/ nebo je možno zanést přímo na podatelnu jednotlivých správců  Výsledky od jednotlivých správců zaznamenat do situace, zaslané podklady se předávají spolu s projektem !!

Ukázka vyznačení zájmového území

Ukázka zakreslení vedení kabelů telefonu od správce této sítě vyznačené do zájmového území

Ukázka vyznačení zakreslení vedení plynu od správce těchto sítí do vyznačeného zájmového území

VSTUP DO MĚŘENÉHO OBJEKTU Souhlas majitele (lze ověřit v listu vlastnictví), nebo oprávněné osoby (plná moc pro jednání ) Tím, že budete mít zajištěn vstup podle předchozího bodu je dobré v případě: 1.úrazu 2.neoprávněný vstup (bezpečnostní zařízení) 3.zcizení věcí uvnitř objektu způsobené nepovolanou osobou …

ZHOTOVENÍ FOTODOKUMENTACE Interiér, exteriér – pro pozdější reklamace je vhodné na fotografii uvádět datum a čas Z fotografií je možno vyčíst: 1. detaily částí konstrukcí 2. detaily, které jsou obtížně přístupné, nebo přístup je nebezpečný) Fotografie nahrazují kreslení části konstrukce

ROZSAH A ZPŮSOB ZAMĚŘOVÁNÍ, POŽADAVEK NA GEODETICKÉ PŘIPOJENÍ

PODLE TOHO, PRO KOHO PROVÁDÍME ZAMĚŘENÍ A ZAKRESLENÍ, SE MĚNÍ OBSAH A PODROBNOST VÝSTUPŮ Pro vlastní potřebu – kdo zaměřuje, je zároveň projektant, dokumentace může být méně podrobná, mnohé si projektant pamatuje, nebo má v náčrtech z měření Pro jiného projektanta je možná konzultace s projektantem není možná konzultace –dokumentace velice podrobná (zaměření se předává investorovi a není zatím znát projektant rekonstrukce)

KDE OBJEKT STOJÍ Samostatně stojící objekt Řadový dům (těžko se určují boční stěny mezi sousedy) Extravilán – Intravilán (množství inženýrských sítí)

POŽADAVEK NA GEODETICKÉ PŘIPOJENÍ Státní nivelace (Bpv) JTSK MÍSTNÍ SOUSTAVA – určení fixního bodu

Připojení na státní nivelaci výškové čepové značky Výšku bodů získáme na Katastrálním úřadu nebo na jeho stránkách

Připojení na státní nivelaci – určení fixního bodu výšky +/

MÍSTNÍ SOUSTAVA – určení fixního bodu výšky +/ Pro měření může být místní soustava fixována k sousednímu vstupu do objektu Měřený objekt