MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Pravidla publicity projektu
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Jiří Mikeš, M.A. Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Databáze projektových výstupů OP VK
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

Monitorovací indikátory Upraveny:  Metodikou monitorovacích indikátorů OP VK,  Příručkou pro žadatele,  Příručkou pro příjemce,  Smlouvou o realizaci grantového projektu  Prováděcím dokumentem,  Pravidly monitorování realizace projektu a zpracování monitorovacích zpráv

Monitorovací indikátory Vykazování indikátorů  vykazují se v příloze č. 1 monitorovací zprávy (jedna z povinných elektronických a tištěných příloh monitorovací zprávy)  po spuštění elektronické MZ se budou monitorovací indikátory vykazovat pouze Benefitu 7  Kumulativní - za celý dosavadní průběh projektu (od začátku realizace až do konce sledovaného období)

Monitorovací indikátory Průkazná evidence – musí být vedena příjemcem/partnery PODPOŘENÉ OSOBY:  prezenční listiny s podpisy podpořených osob (stvrzené lektorem)  Výjimka: u dětí předškolního věku, u žáků z 1. a 2. tříd nebo u dětí a žáků postiženým je možné dokládat jmenné seznamy s podpisem lektora a třídního učitele ÚSPĚŠNĚ PODPOŘENÉ OSOBY:  certifikáty, účastnické listy, osvědčení (dle projektové žádosti) POSKYTOVATELÉ SLUŽEB:  Smlouva, DPP, DPČ + výkazy práce Pozn.  z prezenční listiny by vždy mělo být patrné, z jaké organizace je cílová skupina  měla by být viditelně oddělena cílová skupina, realizační tým, lektoři,…  nutnost dělení na muže x ženy a chlapce x dívky

Ukázka prezenční listiny

Monitorovací indikátory Průkazná evidence: Dítě/žák se speciálními vzdělávacími potřebami (1.2)  sociální znevýhodnění - lze prokázat čestným prohlášením ředitele (definovat důvody, proč byl žák zařazen do cílové skupiny se sociokulturním znevýhodněním)  ostatní speciální vzdělávací potřeby - je nutné mít pro kontrolu na místě k dispozici diagnostiku ze SPC či PPP (ZS stačí doložit prohlášení, u kterých žáků je diagnostika k dispozici)  žák navštěvující speciální školu nemusí prokazovat zdravotní postižení či znevýhodnění

Monitorovací indikátory Průkazná evidence: Rodiče (1.2)  jsou započítáváni v rámci indikátoru Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání – dětí, žáků v projektech z celkového počtu podpořených osob

Monitorovací indikátory  Podpořená osoba Vykazování (dle Metodiky MI ): již v okamžiku, kdy se poprvé začne vzdělávat v rámci projektu (např. zúčastní se vzdělávacího kurzu, stáže, odborné konzultace, školení, odborné praxe, výcviku…), tzn. je to i osoba, která kurz nedokončí x  Úspěšně podpořená osoba Vykazování (dle Metodiky MI ): : až po splnění kritéria úspěšnosti definovaného projektové žádosti, MZ (např. úspěšně složí zkoušky, absolvuje minimální podíl kurzu, získá certifikát o absolvování…). Tématicky odlišné, vzájemně nenavazující kurzy (př. kurz AJ a ICT) – možné započítat podpořenou nebo úspěšně podpořenou osobu vícekrát

Monitorovací indikátory Osoby poskytující služby – každý poskytovatel se počítá jen 1x  Vzdělavatelé, lektoři, školitelé, pedagogové volného času: Vykazování: v okamžiku, kdy začnou vzdělávat cílovou skupinu nebo poskytovat navazující služby cílové skupině (kariérové poradenství, individuální konzultace,...)  Metodici: Vykazování: po dokončení výukového materiálu  Poskytovatel služeb nesmí poskytovat služby na základě dodávky přes instituci

Monitorovací indikátory Produkty s komponentou ICT  cílová skupina musí být seznamována a zdokonalována ve schopnostech a dovednostech týkajících se ICT v rámci tématického celku, který je realizován min. po dobu 40 hodin (za celou dobu realizace projektu). Vykazování – po realizaci 40 hodin výuky zaměřené na ICT Do 40 hodin se nezapočítává:  příprava vzdělávajícího  opakované uskutečnění programu, kurzu, modulu (nelze sčítat odučené hodiny při opakování programu, kurzu, modulu)  paralelní výuka pro různé cílové skupiny (kurz probíhající ve více třídách) Produkt s komponentou ICT není: 40 hodin e-learningu

Monitorovací indikátory Produkty s komponentou ŽP  problematice ŽP musí být věnováno 15 – 20 % produktu  nelze zahrnout přípravu vzdělávajícího Produkty výhradně zaměřené na děti/žáky se SVP  je výhradně zaměřen na děti/žáky se SVP  je takový produkt jehož prostřednictvím se zlepšují podmínky, příležitosti, dovednosti, kompetence dětí/žáků se SVP

Monitorovací indikátory Nově vytvořený/inovovaný produkt  vykazuje se v momentě, od kdy je zástupcům cílové skupiny umožněno jej používat.  počtem produktů se nerozumí počet kusů, nýbrž počet druhů nebo souborů  příjemce je povinen bezplatně všechny nové vytvořené/inovované produkty nebo jejich kopie předat do vlastnictví poskytovatele dle jeho požadavků (nejpozději před odesláním závěrečné zprávy nebo spolu s ní)

Monitorovací indikátory  V případě ohrožení naplňování MI – nutné řešit s poskytovatelem podpory (může vést ke snížení rozpočtu projektu)  V opodstatněných případech je v průběhu realizace projektu v režimu podstatných změn možné: - hodnotu monitorovacího indikátoru snížit - monitorovací indikátor přidat  Zrušení povinných indikátorů není možné  Překročení hodnoty MI není považováno za podstatnou změnu za předpokladu, že tato změna nesouvisí s podstatnou změnou v rozpočtu

Monitorovací indikátory úprava dle Smlouvy o realizaci GP  Sankce za nenaplnění monitorovacích indikátorů (článek X, odstavec 5) a) max. 15 % - sankce ve výši 5 % z proplacených prostředků projektu b) 15 % - 50 % - sankce ve výši 30 % c) přesáhne 50 % - poskytovatel od Smlouvy vždy odstoupí  Autorská práva a obchodní tajemství (článek XI, odstavec 2) - ZS má právo všechny nově vytvořené/inovované produkty uchovávat, využívat a bezplatně šířit v neomezeném rozsahu

UDRŽITELNOST

Udržitelnost  závazek z projektové žádosti - udržení vybraných výstupů po dobu 5 let od ukončení financování projektu z OP VK  kontroly udržení výstupů ze strany příslušných institucí (Liberecký kraj; Ministerstvo školství, mládeže, tělovýchovy; Evropská komise )  hmotný majetek pořízený prostřednictvím křížového financování musí být dále využíván v souladu s tím, na co byl pořízen  Udržitelnost není: udržení aktivit a výstupů projektu z prostředků ESF např. prostřednictvím navazujícího projektu

Udržitelnost - úprava dle Smlouvy o realizaci GP  5 let po ukončení projektu povinnost zasílat ZS každý rok MZ o udržitelnosti  formulář MZ o zajištění udržitelnosti projektu (

Evidenční systém RISA MANAGING

RISA MANAGING Povinnosti vyplývající ze Smlouvy o realizaci GP: Článek VII, odstavec 20: Příjemce je povinen vést o projektu informace v evidenčním systému RISA MANAGING, a to v následujícím rozsahu: 1.Základní popis projektu a klíčových aktivit 2.Příjemce projektu 3.Partneři projektu 4.Realizační tým projektu + kontaktní údaje 5.Kalendář aktivit (konference, semináře, kurzy, apod.) 6.AKTUALITY o průběhu realizace projektu (zveřejňovat novinky min. 1x měsíčně)

RISA MANAGING Školení 11. října 2010 (počítačová učebna, budova KÚ LK)  od 11:00 – 13:00 hod  od 13:00 – 15:00 hod

Internetová adresa:

Evidenční systém RISA MANAGING Technická podpora k systému RISA  jméno:Pavel Krayzel tel: ,  jméno:Martina Malá tel:

DĚKUJI ZA POZORNOST Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Petra Prokešová Tel: