Zákon č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vyjmenovává pravomoci zřizovatele, ředitele a školské rady Zřizovatel vydává zřizovací listinu školy; rozhoduje o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

Státní organizace Organizace, jejichž zakladatelem je státní nebo obecní samospráva Dělení:  Státní podnik – slouží k podnikání  Rozpočtové a příspěvkové.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
Nástroje územního plánování
Hodnocení škol a školských zařízení
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Vykonavatelé majetkových práv obcí a krajů
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Obecně prospěšné společnosti Státní neziskové organizace.
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Kvalita ve vzdělávání. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy) se rozumí žádoucí (optimální) úroveň.
Kontrola veřejné správy
škol a školských zařízení
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Rozpočty územních samosprávných celků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
vlastní hodnocení školy
Vládní neziskové organizace
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Veřejná správa ve školství, autonomie škol – mezinárodní srovnání
Veřejná správa ve školství, reforma školství
Zák. č. 250/2000 Sb..  Tento zákon je rozdělen do 5ti částí  Upravuje tvorbu, postavení, obsah a funkce rozpočtů územních samosprávných celků, jimiž.
Financování regionálního školství
Ekonomika vzdělávání. Okruhy problémů, které EŠ zkoumá Vzájemný vztah vzdělání a vědecko- technického pokroku Financování školství Prognózování školství.
Vybrané úpravy dle zákona č. 82/2015 Sb. Karel Bárta
STÁTNÍ PODNIK.
Vzdělání z hlediska teorie statků
Veřejná správa ve školství
Orgány právnické osoby Jednání za právnickou osobu.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Název materiálu VY_32_INOVACE_400_VES_20 Autor Mgr.
Obsah veřejných rozpočtů III 18. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 21.
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2014.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
2. Systém výchovy a vzdělávání
Obsah veřejných rozpočtů III
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Charakteristika společnosti
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Ekonomické aspekty veřejné správy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Místní rozpočtové jednotky
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Zákon č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vyjmenovává pravomoci zřizovatele, ředitele a školské rady Zřizovatel vydává zřizovací listinu školy; rozhoduje o změnách zřizovací listiny; rozhoduje o sloučení, rozdělení a zrušení školy; jmenuje a odvolává ředitele školy a stanoví jeho plat; schvaluje rozpočet školy; schvaluje zlepšený výsledek hospodaření školy a schvaluje vytvoření dalších peněžních fondů školy. Uvedený výčet pravomocí je taxativní, nad jejich rámec zřizovatel do činnosti školy zasahovat nemůže.

Co musí jediná škola v malé obci: Rovným způsobem se postarat o všechny svoje žáky – netvořit elity a ani se o ně neopírat Nespoléhat se na rodinné zázemí svých žáků – nemusí být vždycky podpůrné a motivující, může vyvíjet velký tlak, být stresující Podporovat sounáležitost, vztahy a osobní rozvoj

Škola je samostatnou právnickou osobou O všech vnitřních záležitostech, ať již jde o věci pedagogického, personálního nebo ekonomického charakteru, rozhoduje její ředitel, který je jejím jediným statutárním orgánem. Ředitel školy mj. odpovídá za to, že škola poskytuje vzdělávací a školské služby v souladu se školským zákonem, odpovídá za odbornou a pedagogickou úroveň vzdělávání a školských služeb, stanovuje organizaci a podmínky provozu školy a odpovídá za použití finančních prostředků státního rozpočtu. Právní úprava je koncipována tak, že veškeré pravomoci, které nejsou výslovně svěřeny jiným orgánům, náleží řediteli školy.

Školská rada je orgánem povinně zřizovaným při každé základní škole Její zákonné kompetence lze rozdělit na schvalovací - schvaluje výroční zprávu o činnosti školy, školní řád, pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a ostatní - vyjadřuje se k ŠVP a jeho realizaci, podílí se na zpracování koncepčních záměrů rozvoje školy, projednává návrh rozpočtu, inspekční zprávy ČŠI, podává podněty a oznámení řediteli, zřizovateli, ostatním orgánům státní správy, podává návrh na konkurs na ředitele školy. Obecně lze konstatovat, že úkolem školské rady je pomáhat řediteli při správě školy. Ředitel jí není ze své činnosti odpovědný.