Bezpečnost na internetu zpracovala: Lada Kuksová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Advertisements

Ondřej Procházka 13 let 7.B Základní škola Šumperk,Vrchlického 22. Šumperk Tel
Šikana a kyberšikana.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_15 Název materiáluDaně z příjmů.
Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
Nová média - kvíz. 1.Které z následujících termínů neoznačují tzv.nová média?  Blog tablet tisk wiki televize sociální síť i-phone google rozhlas.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Desatero on-line bezpečnosti Vypracoval: Mgr. Rostislav Jančar ZŠ Na Planině 1393, Praha 4.
Od počítače za mříže 2016 Uvědomte si, že vulgarismy na Internet nepatří. Jde především o prezentaci vaší osoby.
Dětská cena prevence kriminality O projektu Dětská cena prevence kriminality (DCPK) je preventivní vzdělávací projekt, který formou soutěže pro školní.
Veronika Mikšíková E-(NE)BEZPEČÍ. SOCIÁLNÍ SÍTĚ Nyní rozšířená forma zábavy a komunikace mezi mladými i staršími, nejvíce však nebezpečí hrozí u mladších.
Šikana Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 34 Předmět: Občanská výchova Ročník:
Informační bezpečnost VY_32_INOVACE _BEZP_15. DEFINICE  Informační bezpečnost chápeme jako zodpovědnost za ochranu informací během jejich vzniku, zpracování,
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
Dítě a internet „výzva i hrozba“.   nejrychleji rozvíjející se fenomén  informační odraz naší kultury  celosvětový systém navzájem propojených počítačových.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
E-NEBEZPEČÍ PRO UČITELE Nebezpečné komunikační jevy pro učitele se zaměřením na kyberšikanu, kyberstalking, kybergrooming a další sociálně-patologické.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Netolismus.
Šikana.
Stres a vztahy na pracovišti …
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Následky falešných nařčení ze sexuálního zneužití u dětí
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Sexual harassement, mobbing
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Mgr. Petra Kiššová sociální pracovnice NZDM METRO
KYBERŠIKANA.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Inf Počítač a lidé s handicapem
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_14_20 Internet   Vyjmenujte 3 způsoby připojení k internetu. Jak vznikl název internet? Jaké možnosti internet uživateli.
Teorie a metodika výchovy
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
Terapeutické komunity
Rady pro sex starších osob
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Alkohol
KYBERŠIKANA výukový materiál 4. základní školy – INFORMATIKA
Dynamika průběhu závislosti
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Děti odsouzených rodičů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
DUM - Digitální Učební Materiál
Návykové látky Alkohol
PRÁVA A POVINNOSTI RODIČŮ
Cílové skupiny sociálního podnikání
Pojem a definice krize Překážka na cestě za důležitými životními cíli, kterou člověk není schopen překonat v obvyklém čase obvyklými metodami řešení problémů.
Počítačové sítě Úvodní přednáška
Informační a komunikační technologie Informatika
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
IKT Nebezpečí na internetu
Globalizace Milena Tichá
Transkript prezentace:

Bezpečnost na internetu zpracovala: Lada Kuksová

KYBERŠIKANA:  Šikana na nebezpečných technologiích – mobil – SMS - mail - sociální sít‘….  Riziko pro oběť – trauma - utopení - Prostě zabití  Šikana – opakované obtěžování jedince v kolektivu.  Šikana na nebezpečných technologiích – mobil – SMS - mail - sociální sít‘….  Riziko pro oběť – trauma - utopení - Prostě zabití  Šikana – opakované obtěžování jedince v kolektivu.

Sexting:  Šíření materiálů - se sexuálním obsahem.  Vznik materiálů - partnerskými vztahy.  Šíření materiálů - se sexuálním obsahem.  Vznik materiálů - partnerskými vztahy.

Stalking:  Nevhodné chování.  Projev - opakované fyzické sledování.  Sbíráním informací o dotyčné osobě.  Stalker – až patologicky posedlý zájem o osobu např. Bývalý partner nebo partnerka.  Nevhodné chování.  Projev - opakované fyzické sledování.  Sbíráním informací o dotyčné osobě.  Stalker – až patologicky posedlý zájem o osobu např. Bývalý partner nebo partnerka.

Happy slapping:  Účel – Nečekané fyzické napadnutí.  Osoby – Mladistvého nebo dospělého člověka.  Napadení natáčí buď na – fotoaparát - mobil…  Videa dává na - YouTube, Facebook…  Proč – protože se tím velice baví  Účel – Nečekané fyzické napadnutí.  Osoby – Mladistvého nebo dospělého člověka.  Napadení natáčí buď na – fotoaparát - mobil…  Videa dává na - YouTube, Facebook…  Proč – protože se tím velice baví

Netholismus:  Je to závislost na technologiích a může to být i jako droga  Technolog - počítačové hry - běžné surfování na internetu…  Je to závislost na technologiích a může to být i jako droga  Technolog - počítačové hry - běžné surfování na internetu…

Kybergrooming:  Je to donucení holky nebo dospělé osoby k zneužití – sex - obtěžování….  Technologie – e- mail - seznamky - Internet…  Je to donucení holky nebo dospělé osoby k zneužití – sex - obtěžování….  Technologie – e- mail - seznamky - Internet…

Hoax:  Když něco pošle a není to pravda.  Dále se to šíří jako řetězec.  Tipy hoaxu – falešný poplach např. SMS, … - zábava např. co se někomu nelíbí,(se směje na jeho účet) – lidově… - prosby např. furt chce něco pučit…  Když něco pošle a není to pravda.  Dále se to šíří jako řetězec.  Tipy hoaxu – falešný poplach např. SMS, … - zábava např. co se někomu nelíbí,(se směje na jeho účet) – lidově… - prosby např. furt chce něco pučit…

Zdroje:  Kyberšikana:  sexting: phones-stop-shared-online.htmlhttp:// phones-stop-shared-online.html  Stalking:  Happy slapping: jugendliche-schlagen-professor-und-filmen-per-handy.6d206d46-fc67-463e-b7e6-8d64116d5e60.htmlhttp:// jugendliche-schlagen-professor-und-filmen-per-handy.6d206d46-fc67-463e-b7e6-8d64116d5e60.html  Netholismus:  Kybergrooming: zneuzitimhttp://archiv.saferinternet.cz/kybergrooming-lakani-detske-obeti-a-jak-chranit-deti-pred- zneuzitim  Hoax: content/uploads/2015/01/6a010534a85cc1970b01b7c6ef73b7970b.jpghttp:// content/uploads/2015/01/6a010534a85cc1970b01b7c6ef73b7970b.jpg  Hoax:  Kyberšikana:  sexting: phones-stop-shared-online.htmlhttp:// phones-stop-shared-online.html  Stalking:  Happy slapping: jugendliche-schlagen-professor-und-filmen-per-handy.6d206d46-fc67-463e-b7e6-8d64116d5e60.htmlhttp:// jugendliche-schlagen-professor-und-filmen-per-handy.6d206d46-fc67-463e-b7e6-8d64116d5e60.html  Netholismus:  Kybergrooming: zneuzitimhttp://archiv.saferinternet.cz/kybergrooming-lakani-detske-obeti-a-jak-chranit-deti-pred- zneuzitim  Hoax: content/uploads/2015/01/6a010534a85cc1970b01b7c6ef73b7970b.jpghttp:// content/uploads/2015/01/6a010534a85cc1970b01b7c6ef73b7970b.jpg  Hoax: