Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dětská cena prevence kriminality O projektu Dětská cena prevence kriminality (DCPK) je preventivní vzdělávací projekt, který formou soutěže pro školní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dětská cena prevence kriminality O projektu Dětská cena prevence kriminality (DCPK) je preventivní vzdělávací projekt, který formou soutěže pro školní."— Transkript prezentace:

1

2 Dětská cena prevence kriminality O projektu Dětská cena prevence kriminality (DCPK) je preventivní vzdělávací projekt, který formou soutěže pro školní mládež podporuje prevenci sociálně-patologických jevů a snaží se odvrátit mladé lidi od kriminálního prostředí. První ročník projektu je zaměřen na teenagery – kolektivy 8. ročníků pražských základních škol.Třídy postupně absolvují diagnostiku třídního kolektivu se zaměřením na projevy a příznaky patologického chování, besedu s právníkem a kolektivní zapojení do soutěže. Soutěžní “Mini-projekt” je zpracován ve své závěrečné fázi fotografickou formou. V této podobě je předložen odborné porotě a veřejnosti. Vše za podpory významných českých umělců a fotografů - Anna Mrázek Kovačič, Jan Šibík, Jana Cíglerová, Marek Pistora, hudebník DJ Wich a další. Cílem projektu i soutěže je maximální snížení rizik souvisejících se zjištěnou kriminalitou v třídních kolektivech a její prevence. „Projekt realizuje Iniciativa Občanského Bezpečí Domova ve spolupráci a za finanční podpory HLMP“ 1. ročníku se zúčastnilo Prevence kriminality 22 škol s 27 projekty

3 13.11.2009 - Vyhlášení nominací na „Dětskou cenu prevence kriminality 2009“ 13.11.2009 - Vyhlášení nominací na "Dětskou cenu prevence kriminality 2009" Ke slavnostnímu vyhlášení nominovaných škol - třídních kolektivů došlo na závěr koncertu DJ WICH Show 13. 11. 2009 ve velkém sále Městské knihovny v Praze. Odborná porota nominovala na DCPK 2009 tyto projekty: "Chceš se sejít?" - ZŠ a MŠ ANGEL, Praha 12 "...Vůbec nezačít..." - FZŠ Drtinova, Praha 5 "Šikana" - ZŠ Olešská, Praha 10 "Násilí-Bezmoc-Vztek" - ZŠ U Krčského lesa, Praha 4 "...CESTU SI ZVOL SÁM!!!" - ZŠ Novoborská, Praha 9 "Řekněte drogám NE!!!" - ZŠ Vodičkova, Praha 1 Nominované kolektivy budou společně se svými pedagogy a řediteli škol představeni na Mezinárodní konferenci prevence dětské kriminality dne 19. 11. 2009, kde dojde ke slavnostnímu udělení hlavních cen.

4 …a naše nominovaná práce Soutěžní team 9.B

5 Magistrát HLMP a 9.B

6

7 Čekáme na výsledky …….. a dostáváme svačinku

8 19.11.2009 - Jak to dopadlo 1.místo č.4. ZŠ Olešská - Šikana 2.místo č.1. ZŠ Novoborská -...Cestu si zvol sám!!! 3.místo č.14 ZŠ Vodičkova - Řekněte drogám NE!!!! cena poroty: č.20 ZŠ Angel - Chces se sejít nominace: FZŠ Drtinova -...Vůbec nezačít... ZŠ U Krčského lesa - Násilí-Bezmoc-Vztek Cena veřejnosti: ZŠ ANGEL..Šikana je všude kolem nás, začněme ji řešit!

9

10


Stáhnout ppt "Dětská cena prevence kriminality O projektu Dětská cena prevence kriminality (DCPK) je preventivní vzdělávací projekt, který formou soutěže pro školní."

Podobné prezentace


Reklamy Google