B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Pokrmy z těstovin.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. ročník
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Romština a komunikace I.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Jak uvařit guláš a´la Kočka
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Guláše z jatečného masa
Strava při zánětu jater
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Štědrovečerní večeře.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
BE soup 1 Zeleninový vývar s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Kuřecí krém se smetanou 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
Polévky Tec 1 / str
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Květáková 10,60 Kč / 16,- Kč ÚTERÝ.
Použití zeleniny v kuchyni
Charakteristika pokrmů z hovězího masa. TÚ - vaření
Omáčky.
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Nakládání a marinování masa.
BE soup 1 Zeleninový vývar s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Kuřecí krém se smetanou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_547.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Fazolová s uzeninou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 BE – Krémová polévka ze špenátu a sýrem 16,60 Kč / 21,-Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková 25,- Kč.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Úprava hovězích plátků
Hovězí vývar s játrovou rýží Jemná zeleninová se smetanou
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Složitá obsluha fondue
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Transkript prezentace:

B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda

-uvařit v jednom hrnci dohromady 30 dkg hovězího a 30 dkg vepřového masa -uvařit v druhém hrnci ½ až 3/4 kg červené řepy,cca 20 dkg mrkve a možno 10 dkg petržele - zeleninu oloupat a nakrájet na malé kostečky - maso rovněž nakrájet na malé kostečky - oba vývary spojit, vložit tam nakrájenou zeleninu a maso čase přidat cca 1/4 kg čerstvého zelí ( může být i kysané, musí se však proprat) nakrájeného na drobné nudličky a dále dusit -přidat bobkový list, dvě vrchovaté polévkové lžíce rajského protlaku nebo kečupu, trochu octa,nepatrně cukru, dochutit solí a pepřem -na talíři ( lépe polévková miska) přidat polévkovou lžíci kyselé smetany, kterou možno pro vzhled i chuť posypat petrželí, pažitkou nebo koprem. A dílo je hotové. Toto množství by mělo stačit na 4 až 6 porcí, v závislosti, jak jsou jedlíci při chuti Pokud chcete variantu ukrajinského boršče, tak tam ještě přidáte na kolečka nakrájený párek. Pokud chcete boršč polský, tak je to jenom solí a pepřem dochucený prostý vývar z červené řepy a podává se k tomu pirožek. Dobrou chuť ! Napište mi jak Vám to chutnalo ! Předpis na boršč - text -oloupat dvě větší cibule, nakrájet na kostečky a dusit na sádle, po nějakém - až je hotovo přidat podušenou cibuli a zelí do spojených vývarů

Příprava spojeného bujonu Zeleninový bujon Masový bujon Červená řepa 700 g Mrkev 200 g Petržel 100 g vařit scedit zelenina bujon Vepřové 300 g Hovězí 300 g vařit scedit maso bujon Spojené bujony Nařezat na kostečky

Další úpravy Cibule 100g Zelí 250 g dusit Spojené bujony Kečup Ocet Sůl Cukr Pepř Bobk.list boršč smetana