Monitorovací systém sociálních služeb města Plzeň 17. února 2010 MĚŘENÍ VÝKONU ZA ROK 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Jednatel Cargologix, s.r.o.
Financování sociálních služeb
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) Mgr. Lenka Šťastná.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Systém pro podporu komunitního plánování
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
MARKETINGOVÝ MIX.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
HR MANAGEMENT VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ NA MU
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Ekonomika ošetřovatelské péče v sociálních službách – rok 2015 Jiří Procházka únor 2015.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
 Smlouvy o poskytnutí účelové dotace z obou dotačních titulů, Metodika pro poskytování dotací (101a), Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Školení poskytovatelů sociálních služeb Benchmarking sociálních služeb realizované v rámci zakázky „Vytvoření informačního katalogu“ Projekt „Katalog.
Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Místní rozpočtové jednotky
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

Monitorovací systém sociálních služeb města Plzeň 17. února 2010 MĚŘENÍ VÝKONU ZA ROK 2008

VÝKON SPOKOJENOST POTŘEBNOST MONITOROVACÍ SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Poslání monitorovacího systému  nástroj pro vytváření objektivní dotační politiky města Plzeň na zajišťování sociálních služeb  potřeba systému byla zjištěna v procesu komunitního plánování sociálních služeb  za rok 2008 proveden pouze modul výkon

Modul VÝKON Shromažďuje data o:  výkonu poskytovatele v přímé péči: o kontakt o intervence o klientohodina o klientoden o lůžkoden  nákladech  příjmech  zaměstnancích

Indikátory modulu VÝKON  CENA  NÁKLADY  VÝNOSY  VÝKON

Indikátor CENA  Informuje o výkonu organizace v přímé péči za celý rok a ceně výkonové jednotky  Výkon je vykazován podle typu služby a charakteru práce s klientem o kontakt – 10 minut o intervence – 30 minut o klientohodina - cca 60 minut o klientoden – cca 6 – 8 hodin o lůžkoden - přenocování

Indikátor NÁKLADY  Informuje o nákladech na dosažení uvedeného výkonu (výkonové jednotky) z hlediska nákladů: o osobních, o věcných.

Indikátor VÝNOSY  Informuje o finančních zdrojích, které byly použity na zajištění služby v členění: o dotace z veřejných zdrojů, o dotace města Plzeň, o platba klienta, o jiné platby.

Indikátor VÝKON  Informuje o výkonu přepočtených zaměstnanců v přímé péči: o počet přepočtených zaměstnanců, o průměrná mzda v přímé péči, o průměrný výkon přepočteného zaměstnance za měsíc.

 dávají organizaci věcné argumenty pro udržitelnost poskytování sociálních služeb INDIKÁTORY  akceptovatelný rámec pro sledování systému  umožňují základní srovnání s podobnými organizacemi  podávají základní informace o práci organizace  jsou získány stejným postupem u všech poskytovatelů

POUŽITÍ WEBOVÉ APLIKACE  ochrana dat – každý poskytovatel má k dispozici pouze svoje výsledky na základě svého jména a hesla  vedoucí zařízení má přístup k výsledkům svého zařízení  ředitel organizace má přístup k výsledkům každého zařízení organizace  přístupová jména a hesla sdělí koordinátorka projektu K. Vodičková

PRAKTICKÁ UKÁZKA 1  Oprávnění pro ředitele organizace   přihlášení TEEN  nabídka jednotlivých zařízení organizace  KC– ,NZDM , SNPE ,TPRO  nabídka indikátorů: o Indikátory výkonu o Výkon porovnání

PRAKTICKÁ UKÁZKA 2  Oprávnění pro ředitele organizace   přihlášení DOMOV  organizace s jedním zařízením  nabídka indikátorů: o Indikátory výkonu o Výkon porovnání

PRAKTICKÁ UKÁZKA 3  Oprávnění pro ředitele organizace   přihlášení MUSS  nabídka jednotlivých zařízení organizace  DOZR  nabídka indikátorů: o Indikátory výkonu o Výkon porovnání

DOPORUČENÍ PRO SBĚR DAT ZA ROK 2009  způsob vykazování výkonu u podobných služeb  způsob vykazování skupinově poskytovaných výkonových jednotek  dálkový přístup k vyplňování dotazníků

DĚKUJEME ZA POZORNOST  Karolína Vodičková, tel: , mail:  Jiří Marek, tel: , mail:  Ondřej Žežula, tel: , mail: