Praktická maturitní práce STRUČNÉ POKYNY PRO PSANÍ PMZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REFERÁT Co je referát? Jak napsat referát? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. Dostupné z Metodického.
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.05 Téma: PowerPoint.
Psaní závěrečné práce Přednáška pro končící studenty.
Jak citovat informační zdroje Citace jsou nezbytnou součástí odborného textu. Hlavním smyslem citování je zachytit myšlenkové vazby mezi originálním textem.
Hodnocení bakalářské práce. Formální náležitosti BP odevzdat ve 2 vyhotoveních a v elektronické podobě (PDF) Dodržet termín odevzdání Hodnotí vedoucí.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Formální a obsahové požadavky na referát z odborných p ř edm ě t ů Referát Zpracoval Ing. Jan Weiser.
SEMESTRÁLNÍ PROJEKT B Učebna UF 219 pátek h.
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
STYL Ke stylu se užívá:Typické slovní prostředky: Věty: 1. HOVOROVÝ v běžných rozhovorech každodenního života slova a obraty hovorové, výrazy z obecné.
Maturita 2017.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Grafická úprava prezentace
PREZENTACE K VĚDECKÉMU KOLOKVIU I, II, III
Plánování ve školní tělesné výchově
Biologie - pokyny ke zkoušce
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
PhDr. Lenka Gajzlerová jaro 2013
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
VY_32_INOVACE_2C_19_ZIVOTOPIS Životopis dubna 2012
Pravidla pro vytváření výkresové dokumentace sestav
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební materiál
Název projektu: Moderní škola
VÝKLAD Mgr. Michal Oblouk.
Datum: 29. prosince 2012 Název školy: Základní škola Městec Králové
Formální úprava rešerše
Gymnasium Jižní Město Praha
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-18
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Benefit7.
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Významné normy Bibliografické citace - obsah, forma, struktura ČSN ISO 690 Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovávaných textovými editory ČSN.
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
HODINY - poznej stejný čas, velikost
Maturita 2018.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Bibliografické odkazy a citace změny oproti starší verzi normy ISO ČSN 690 Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Obhajoba diplomové práce
Obhajoba diplomové práce
Obhajoba bakalářské práce
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Diplomový seminář úvodní přednáška
Části obchodního dopisu, osnova
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2017/2018
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Z oboru zdravotnictví David Zahumenský.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE pokyny ke zpracování
Program workshopu a harmonogram soutěže Bohatství Země
Citace a návod jak citovat
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Cyklus malého projektu
Žákovské práce ZŠ ŠVERMOVA.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Praktická maturitní práce STRUČNÉ POKYNY PRO PSANÍ PMZ

Důležité termíny: Ukončení výběru témat maturitní práce: :00 Termín odevzdání maturitní práce: : 00 Datum předání posudku práce žákovi - 1 týden před obhajobou

Důležité vědět: Stanovení vedoucích maturitních prací – Stanovení oponentů maturitních prací Stanovení termínů povinných konzultací (provedou vedoucí jednotlivých prací) Žáci předloží do konce listopadu vedoucímu práce osnovu své maturitní práce. Využívejte konzultací vedoucího MP+ vyučujících IKT!!! Povinný počet konzultací bude určen vedoucím MP

Požadavek na počet vyhotovení Maturitní práce se předává ve dvou vyhotoveních, která jsou v kroužkové vazbě. Současně student odevzdá CD-ROM s prací ve formátu PDF a WORD. CR-ROM musí být popsané těmito údaji: 1.řádek: zkratka oboru vzdělání, školní rok: HT 2015/ řádek: název práce 3.řádek: autor

Rozsah maturitní práce Maturitní práce musí mít rozsah 12 normovaných stránek. Jedna normovaná stránka má 1800 znaků, bez mezer. Maturitní práce nesmí být plagiát a kompilát. Maturitní práce nesmí být plagiátem. Každý převzatý text, obrázek či tabulka musí být uvedena formou bibliografické citace. Práci si lze na plagiátorství zkontrolovat na webovém serveru:

Dokumenty pro správné uvádění zdrojů: ČSN ISO 690:2011 Zákon č. 121/2000Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (Autorský zákon) Pakliže MP bude obsahovat prvky plagiátorství/kompilátorství, taková MP nebude žákovi uznána a žák tedy nesplní podmínky pro vykonání MZ.

Citace monografické publikace (knihy) obsahuje tyto povinné prvky: -příjmení a jméno nebo iniciály křestního jména autora (autorů) -název publikace -pořadí vydání (má smysl uvádět pokud je vydání jiné než první) -místo vydání -název nakladatelství -rok vydání -standardní číslo.

Citace monografické publikace (knihy) obsahuje tyto povinné prvky: PŘÍJMENÍ, Jméno. Název knihy: podnázev. Vydání. Místo vydání: Název nakladatelství, rok vydání. ISBN. ISBN = Mezinárodní standardní číslování knih, je specifické pro každou knihu. Pro bližší informace:

Citace elektronické monografie, www stránky: -údaj o dostupnosti – tato informace se označuje slovem „dostupný z“ -např.: Dostupný z ‹ datum citace

Kritéria hodnocení maturitní práce -Obsahově odpovídá zadanému tématu, respektování tématu, respektování zásad stanovených pro zpracování, dodržování určené osnovy, -Rozsahem odpovídá požadavkům, -Samostatnost a nápaditost při řešení (použití vlastního názoru, originalita), -Problém je řešen věcně správně -Dodržování kontrolních termínů, využívání konzultací a aktivní reakce na ně, -Práce na základech teorie získané ve výuce a uvedení ve zdrojích práce -Připravenost celé práce ke skutečné realizaci, -Administrativní správnost, -Pravopisná bezchybnost.

Hodnocení obhajoby maturitní práce Ústní projev studenta: Ústní projev je plynulý a souvislý Srozumitelně a jasně popisuje obsah práce a dané téma Žák správně užívá odborné termíny a vyjadřuje se spisovně Hovoří bez písemné přípravy, text vizuální prezentace využívá pouze jako podporu slovního projevu

Hodnocení obhajoby maturitní práce Úroveň prezentace: Prezentace je sestavena podle doporučení (pravidel) pro tvorbu prezentací v MS PowerPoint Prezentace obsahuje grafy, obrázky a další grafické prvky Počet snímků odpovídá časovému rozsahu obhajoby práce

Hodnocení obhajoby maturitní práce Odpovědi žáka na doplňující otázky komise: Žák reaguje na dotazy komise věcně správně Odpovědi žáka svědčí o jeho orientaci v problematice a schopnosti argumentovat a obhájit si své stanovisko