Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Novela zákona o místních poplatcích 6. 4. 2016 Mgr. Jantoš, Mgr. Těžký.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Advertisements

PRACOVNÍ PRÁVO ZÁKONÍK PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb., účinný od
Dítě nad 18 let s prodlouženou ÚV v prostředí ústavní výchovy v návaznosti na zákon 109/2002 Sb., v platném znění Workshop sociální pracovnice Skalský.
EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Placení daní I Mgr. Karel Šimek
Právní úprava v oblasti správního vyhoštění a zajištění
Sociální důvody jako důvod pro umístění dětí do institucí?
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
Správa místních poplatků v prostředí daňového řádu – první zkušenosti
Děti se specifickými potřebami Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Marie Lukasová.
Působnosti a mezioborová spolupráce v rámci náhradní rodinné péče Mgr
Sociální patologie SCPT SCPA
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Řízení ve věcech pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti
O BČANSKÉ SOUDNÍ ŘÍZENÍ I. - obecné náležitosti každého podání soudu - soudní poplatky - ustanovení zástupce a) soudem b) Českou advokátní komorou.
Děti starší 18 let ve školském zařízení – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Bystřice nad Pernštejnem, 30.října 2012.
Správní řízení J.Kožiak. Proces realizace veřejné správy Proces realizace veřejné správy –Upravuje postup správních orgánů při výkonu veřejné správy Předpis.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Správa místních poplatků
DAŇOVÝ ŘÁD Zákon č. 280/2009 Sb. Upravuje při správě daně:
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Náhradní rodinná péče -NRP
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ROZVOD © Zdeňka Králíčková, 2009.
Výkon rozhodnutí – obecná část
Základy rodinného práva Sociálně-právní ochrana dětí
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení Řízení ve věcech sociálního zabezpečení.
Proces správy daní Michal Radvan.
Ústavní péče o děti. pokud se rodiče neumí, nechtějí či nemohou postarat z důvodů na straně dítěte (postižení, chování) dnes je snaha nechat dítě v rodině,
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Rodinné právo Otázky manželství Vztahy mezi rodiči a dětmi Vztahy vznikající při NRP Zákon o rodině Zákon č. 94/1963 Sb. v platném znění.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Sociálně právní ochrana dětí Historický vývoj SPO (chudinská péče, sirotčí pokladny, okresní komise pro péči o mládež …) Současná úprava – zákon č. 359/1999.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přechod daňové povinnosti (úmrtí poplatníka) Mgr. Václav Těžký.
Placení daní a daňová exekuce Michal Radvan. Základní termíny Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Daňový dlužník.
Novela zákona o místních poplatcích účinná od JUDr. Zdeňka Jirásková.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Odpovědnost za škodu ve.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Současnost ÚSTAVNÍ VÝCHOVY V ČESKÉ REPUBLICE
DAŇOVÝ ŘÁD Zákon č. 280/2009 Sb. Upravuje při správě daně:
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Doksy 21. – 22. září 2017.
Intervence u dětí v riziku PCH, dětí s PCH - ústavní a ochranná výchova (ÚV, OV) Věra Linhartová, jaro 2012.
Obecná část daňového práva procesního I
Novela zákona o místních poplatcích
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Přehled opatření uložených za spáchání trestného činu (provinění)
Obecná část daňového práva procesního I
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Nález Pl. ÚS 9/2015, ze dne
ERRC & MDAC proti ČR (kolektivní stížnost k EVSP)
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Občanské soudní řízení I.
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Osvojitelnost dítěte v agendě mezinárodního osvojení Mikulov, 15. –16
Činnosti správce poplatku
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Poplatky za „komunální odpad“
Transkript prezentace:

Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Novela zákona o místních poplatcích Mgr. Jantoš, Mgr. Těžký

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu MP za komunální odpad – osvobození I. Osvobození -dle minulé úpravy pouze v OZV -dle nové úpravy – ze zákona a v OZV Osvobozen poplatník, který je umístěn: a)do dětského domova nebo školského zařízení -§ 43 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách, ve znění pozdějších předpisů -zákon č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů -diagnostický ústav, dětský domov, dětský domov se školou a výchovný ústav -§ 7 odst. 6 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů -Školský rejstřík: -Střediska výchovné péče: programy/strediska-vychovne-pecehttp:// programy/strediska-vychovne-pece

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu MP za komunální odpad – osvobození II. b)do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc § 39 odst. 1 písm. c) a § 42 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů c)jako nezaopatřené dítě v domově pro osoby se zdravotním postižením § 39 odst. 1 písm. c) a § 42 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů d)v domově pro osoby se zdravotním postižením, domově pro seniory, domově se zvláštním režimem nebo chráněném bydlení § 34 odst. 1 písm. d), e), f) a g) zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů registr poskytovatelů sociálních služeb: 

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Promíjení místních poplatků podle § 16a Pouze místní poplatek za komunální odpad Na žádost Z důvodu odstranění tvrdosti právního předpisu, lze-li to s přihlédnutím k okolnostem daného případu ospravedlnit Náležité odůvodnění (důraz na zásadu zákazu diskriminace) Odvolání není přípustné Soudní přezkum rozhodnutí Prominout lze i zaplacené poplatky (lhůta pro placení daně) Promíjení příslušenství – správní poplatek

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Promíjení místních poplatků podle § 16b Z moci úřední Při mimořádných, zejména živelních událostech Poplatek se promíjí všem poplatníkům, kterých se důvod prominutí týká Rozhodnutí se vyvěšuje na úřední desce a dále způsobem umožňující dálkový přístup

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přechod poplatkové povinnosti u nezletilých I. Přechod poplatkové povinnosti vznikem nedoplatku na zákonného zástupce Více zákonných zástupců a)Přechod nedoplatku na jednoho z nich b)Přechod na oba zároveň

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přechod poplatkové povinnosti u nezletilých II. Přechod na oba zákonné zástupce - vyměření a)Vyměřit oběma zákonným zástupcům jedním platebním výměrem a doručit každému zvlášť b)Vyměřit oběma zákonným zástupcům jedním platebním výměrem a doručit jej společnému zmocněnci (§ 30 daňového řádu) c)Vyměřit pouze jednomu z nich Přechod na oba zákonné zástupce – os. daňový účet (ODÚ) a)Nedoplatek připsat na ODÚ toho zákonného zástupce, kterému vyměří nedoplatek b)Nedoplatek připsat na nově vytvořený společný ODÚ obou zákonných zástupců

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Děkujeme za pozornost