Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení 29.4.2016 PSP ČR Jiří Skuhrovec, EconLab z.s., Fakulta sociálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Elektronická tržiště veřejné správy dle Usnesení Vlády ČR 343/2010
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Centralizované zadávání a elektronizace nákupů v Ostravě Ing. Petr Kajnar primátor města Ostravy.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex - Hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Jiří Skuhrovec Centrum aplikované.
Posilování zaměstnanosti mladých lidí prostřednictvím kreativních a kulturních průmyslů.
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Korupce a veřejné zakázky
ZÁKLADNÍ NÁSTROJ PROTI KORUPCI ING. PETR KAJNAR. SYSTÉM PRO OPTIMALIZACI NÁKUPŮ VE VEŘEJNÉM SEKTORU V PRAXI VYZKOUŠENÝ NÁVRH ŘEŠENÍ.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Základní škola a mateřská škola Bělá pod Pradědem The Seasons The Comenius Multilateral Project Earth Day.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Praha Palas Libor pověřen řízením CN.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro.
Konference elektronizace Praha Stav elektronizace veřejných zakázek Elektronické nástroje Elektronická tržiště Profily zadavatelů.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Současný stav v nákupu léčivých přípravků a zdravotnických prostředků v přímo řízených nemocnicích Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT Minimální požadavky na vytvoření a.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.
1 Zkušenosti se zaváděním centralizovaného zadávání v resortu Ministerstva vnitra Ministerstvo vnitra, červen 2012.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY CENTRALIZOVANÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Jiří KLÍCHA, Odbor správy majetku a akviziční politiky SSM MO   973.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Wine Varieties Nguyen Ann Tam, Nikola Bradáčová, Veronika Kroutilová Tento projekt byl realizován za finanční.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Tisková konference Informační kampaně státu kvalitně a efektivně: „Metodické kuchařky“ pro veřejné zakázky na komunikaci a marketing 2. března 2017.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Leoš Janáček Eva Holmanová, Nguyen Anh Tam, CharlotaHodová, Martin Hanuš Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Konference Praha 2014.
Cvičení: A. Popište, v sekvenčním pořadí, analýzy, které musí být uskutečněny před rozhodnutím, jestli vaše spolešnosti odpovídá Marketingovému plánu.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
A healthy life with wine
Gregor Johann Mendel Nela Balcárková, Michal Bušík, Veronika Cuová, Jakub Jambor, Veronika Kroutilová Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
JUDr. Ludvík Ševčík, ml. Brno, Kobližná 19
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení PSP ČR Jiří Skuhrovec, EconLab z.s., Fakulta sociálních věd UK

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Cíle analýzy EK: Realizovat nezávislou studii o centrálním zadávání s cílem: Srovnat českou a zahraniční praxi Identifikovat problematické body Předložit konkrétní doporučení 2

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Přínos centrálního zadávání Cenové úspory (?) 35 % Maďarsko, Finsko 17,7 % Rakousko 13,9 % Itálie 8,5 % ČR 4,8 % Portugalsko Úspory transakčních nákladů Na povinné komodity se v roce 2014 vypsalo v ČR 1537 zakázek v režimu zákona. Statisticky je 3,9% zakázek, tj 53 z nich přezkoumáváno ÚOHS Nejméně 30% zakázek je administrováno externě (EconLab, 2014) 3

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení STAV V ČR 4

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Nákupy komodit - stát 5 Statistiky zachycují mediánové ceny a počty výběrových řízení v režimu zákona na vybrané komodity (Elektřina, Plyn, Nábytek, IT Hardware, Telekomunikace, Auta, Bezpečnostní služby a kancelářské potřeby) s konečnou cenou nad 2 mil. Kč bez DPH. Zdroj: databáze EconLab

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Nákupy komodit – vláda ČR 6 Statistiky zachycují výběrová řízení v režimu zákona na vybrané komodity (Elektřina, Plyn, Nábytek, IT Hardware, Telekomunikace, Auta, Bezpečnostní služby a kancelářské potřeby) s konečnou cenou nad 2 mil. Kč bez DPH. Graf je omezen na organizace ze seznamu resortních organizací povinných k centrálnímu zadávání MMR s výjimkou státních a státem vlastněných podniků. To též platí pro následující grafy, Zdroj: databáze EconLab

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Nákupy komodit – závěry? V obou kategoriích (vláda i stát plošně) Přibylo zakázek v režimu zákona Mediánová velikost stagnovala Celkový objem nevzrostl Nemá mít centrální zadávání opačný efekt? 7

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Kolik komodit se nakupuje centrálně? 8

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Kolik komodit se nenakupuje centrálně? (vláda ČR) 9 Zdroj: MMR (2015), EconLab

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Kolik komodit se nenakupuje centrálně? (ČR) 10 Zdroj: MMR (2015), EconLab

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Rozsah centrálního zadávání V roce 2014 bylo vládou ČR centrálně nakoupeno 30,1 % objemu povinných komodit Jedná se nejvýše* o 18,1 % objemu nákupu těchto komodit veřejnými zadavateli v ČR Existuje tu prostor pro rozšíření? *Uvedené statistiky celkových nákupů vycházejí z dat Věstníku veřejných zakázek. Při zahrnutí nákupů mimo režim zákona by relativní objem centrálního nákupu mohl být výrazně nižší. 11

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Průzkum: centrální zadávání napříč obcemi, státní správou 77 % dotázaných obcí (26 z 34) v posledních třech letech zadávalo jako centrální zadavatel 96 % všech respondentů (48 z 50) by nakupovalo od národního centrálního zadavatele, byl-li by dostupný 92 % elektřinu 76 % zemní plyn 36 % IT hardware, software 28 % telco, kancelářské potřeby 22 % auta 12

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení DOPORUČENÍ 13

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Uvolnění zákonných omezení Zákon omezuje transakce centrálnímu zadavateli Zadání je podmíněno ex-ante uzavřením smlouvy s pověřujícím zadavatelem Aplikovatelné v rámci resortů či jednotlivých měst, i tam vláda přiznává problémy. Není podmíněno evropskou směrnicí 14

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Centrální zadávání obcím MMR (2011) jej plánovalo na rok 2014 V strategii není Varianty implementace Shora – vládní agentura (Rakousko) Samoregulační orgán (Finsko) Zdola (spolky obcí – Nizozemí) 15

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Elektronizace Pouze 34 % centrálních zadavatelů koordinuje zadávání s pomocí nějakého elektronického nástroje 17 % EZAK, 0% NEN Nikde v zahraničí bez elektronizace CZ nefunguje Možná řešení: Povinný přechod na NEN (2018?) Komunikační standard Lehká „e-shopová“ řešení 16

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Okruh pro povinné CZ Vyhlášky definují povinné subjekty jako veřejné zadavatele podřízené vládě V seznamu povinných subjektů chybí řada podniků s účastí státu Obsažené podniky (Česká pošta, České dráhy) mají typicky výjimku Seznam vykazuje další možné nedostatky - chybějících i přebývající subjekty 17

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Personální kapacity MMR (2011) plán alokace 12 zaměstnanců na větších, 7 na menších ministerstvech S výjimkou MV reálně 0-5 zaměstnanců nevyčleněných z jiných agend V zahraničním srovnání typicky zaměstnanců centrálního zadavatele 18

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Komodity pro CZ Co v ČR chybí nad rámec „povinných“ komodit? Obce: Pojištění Paliva Zahraničí: Paliva Cestovní výdaje Zdravotnický materiál IT a Bezpečnostní služby 19

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Závěr Skrze CZ jde v ČR 0,4% objemu zakázek, v zahraničí je běžných 1 – 6 % skrze jediného zadavatele. Potenciál k úsporám je nejméně 800 mil. Kč a 50 sporů u ÚOHS ročně Klíčová doporučení: Uvolnit nadbytečnou zákonnou regulaci Urychlit elektronizaci (nespoléhat na NEN) Rozvinout CZ pro obce a kraje Alokovat na CZ dostatek zaměstnanců 20

Jiří Skuhrovec, Econlab, Univerzita KarlovaCentrální zadávání v ČR: současný stav a doporučení Děkuji za pozornost This publication has been produced with the financial support of the European Commission. Responsibility for the information and views set out in this study lies entirely with the author(s). The content of this study does not reflect the official opinion of the European Union institutions. Neither the European Union institutions and bodies nor any person acting on their behalf may be held responsible for the use which may be made of the information contained therein.