Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce v Řecku.
Advertisements

Liturgický rok.
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus
Vytvořeno: Michalem Málkem
Vánoce Do křesťanského kalendáře byly tyto svátky zařazeny roku 336. Symbolem Vánoc se staly od 16. st. jesličky (betlém), od 19. st. v městském a později.
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
Vánoce v Rusku.
Oprava chybné prezentace
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
NAD BETLÉMEM JASNÁ HVĚZDA,TO PŘEKRÁSNÉ ZNAMENÍ,PŘÍCHOD SVĚTLA,LÁSKY,ŠTĚSTÍ,NOSITELE NADĚJÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
Vánoce v Africe Vypracoval David Šereda 9.A.
Průlet liturgickým rokem
PČ_011_Práce s papírem – vánoční přání
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Pohádkové Vánoce přejeme vám Vánoce jako z pohádek,
Ježíšku, panáčku, já tě budu…
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Rok v jeho proměnách II. (Vánoce)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_41_Vánoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1., 2. 1.
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková CO MÁME SPOLEČNÉHO???
Autor: Mgr. Romana Martináková Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost ZDRAVÍ A NEMOC POPIŠ, JAK SE CÍTÍ LIDÉ NA OBRÁZCÍCH!
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Rok v jeho proměnách a slavnostech Vánoce – zvyky a tradice.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková ROČNÍ OBDOBÍ PODZIM? JARO? LÉTO? ZIMA?
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
Název školy Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s. Téma Svátky v roce Název DUM Listopad - Advent Popis Popis, zvyky,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk - 1.ročník Autor: Mgr. Romana Martináková UČÍME SE PÍSMENKA Pojmenuj obrázky. Co mají společného?
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Podstatná jména Napiš, co vidíš na obrázku.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jiřina Trpková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS27 Vytvořeno:
Liturgický rok. každý rok si připomínáme všechny události z Ježíšova života také si připomínáme svaté, kteří ukázali, jakými různými způsoby můžeme následovat.
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
JARO? LÉTO? ZIMA? PODZIM? ROČNÍ OBDOBÍ
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník třída Autor
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Anotace: práce s učebnicí, tiché čtení s porozuměním
JARNÍ KVĚTINY Březen to je měsíc jara, budí všechny květinky.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_11_Vánoce Téma: Vánoce
Vánoce VY_32_INOVACE_5A_15
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
PODZIM SPUSŤ: F5.
Rok v jeho proměnách a slavnostech
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vánoce Cliccare per avanzare.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Písmeno v TÉMATICKÝ.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
PŘEDVÁNOČNĺ NÁLADA ADVENT :28:39.
Riskuj-Vánoce
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Veselé vánoční svátky.
NAD BETLÉMEM JASNÁ HVĚZDA,
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost OZNAČ SYMBOLY VÁNOC! CO UŽ VÍME

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost A NĚCO NOVÉHO ADVENT -doba příprav na VÁNOCE -trvá 4 týdny -začíná poslední neděli v listopadu -končí na Štědrý den

Elektronické učební materiály – I. Stupeň Společnost SLOŽ SLOVA Z PÍSMEN STEJNÉ BARVY! POKUS SE VYSVĚTLIT VÝZNAM TĚCHTO VÁNOČNÍCH SYMBOLŮ! NAJDI DALŠÍ SYMBOLY VÁNOC? o t k á ť ě D m é l t e B í l e m J NAROZENÍ DĚŤÁTKA – JEŽÍŠKA V MĚSTĚ BETLÉMĚ JMELÍ PRÝ PŘINÁŠÍ DO DOMU ŠTĚSTÍ, LÁSKU A CHRÁNÍ PROTI ZLU NAJDI DALŠÍ SYMBOLY VÁNOC?

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost DOKÁŽEŠ VYLUŠTIT VÁNOČNÍ KŘÍŽOVKU? PROSINCE SE SLAVÍ JEŽÍŠKOVO … 2. NEJKRÁSNĚJČÍ SVÁTKY V ROCE. 3. DŮLEŽITÝ SYMBOL VÁNOC PROSINEC JE … TAJENKA:______________ SYMBOL NADĚJE, RADOSTI A LÁSKY

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost DOKÁŽEŠ SPLNIT TENTO ÚKOL? POHOVOŘ O VÁNOČNÍ HOSTINĚ! KTERÉ POKRMY NESMÍ CHYBĚT? DOKÁZAL BYS UPÉCI VÁNOČKU? KLIKNI NA OBRÁZEK!

DECORATIONSTARCANDLE Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost JINGLE BELLCOOKIE

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost DOKÁŽEŠ DOPLNIT CHYBĚJÍCÍ ČÁSTI VĚT? Přípravné období před Vánocemi se jmenuje ___________ Jedním ze symbolů Vánoc je ______________ Na Štědrý den se narodil ________________ Ježíšek se narodil v městě _______________ Nápověda Ježíšek, advent, Betlém, ryba, jmelí, strom, zvon

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost POUŽITÉ ZDROJE

ZPĚT SESTAVÍŠ SPRÁVNĚ POSTUP PEČENÍ VÁNOČKY? UPLETEME VÁNOČKU POLOŽÍME TĚSTO NA TEPLÉ MÍSTO A NECHÁME VYKYNOUT VYPRACUJEME TĚSTO A PŘIDÁME KVÁSEK POMAŽEME VODOU/ŽLOUTKEM A POSYPEME MENDLEMI PEČEME V TROUBĚ DO ZHNĚDNUTÍ VYNDÁME Z TROUBY A POCUKRUJEME Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost