MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Program „Podpora bydlení“
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Ing. Marcela Strakošová
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Shromáždění delegátů 2015 Projednání úvěrů na opravy bytových domů Pavel Hranáč Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR ODBOR POLITIKY BYDLENÍ Podpora výstavby podporovaných bytů.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Setkání regionálních výrobců
odbor politiky bydlení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů

Charakter podpory Cíl: Snížení obsahu olova v pitné vodě výměnou domovních olověných rozvodů vody za rozvody zdravotně nezávadné (max. koncentrace 10 mikrogramů na 1 litr pitné vody) v bytových a rodinných domech. Příjemce dotace Vlastník nebo spoluvlastník domu či bytu v objektu s domovními olověnými rozvody. Výše podpory 10 tisíc Kč na jednu bytovou jednotku, výměna olověných rozvodů musí být provedena v celém domě Dotace má neinvestiční charakter Maximálně 200 tis. EUR na 3 roky – dle pravidla de minimis Parametr akce – bytová jednotka

Základní povinné náležitosti žádosti  výpis z katastru nemovitostí k domu, kde má být oprava prováděna;  právnické osoby – výpis z obchodního rejstříku, tato podmínka neplatí pro obce;  originál protokolu dokládající výsledky Monitoringu obsahu olova (protokol nesmí být starší než 10 měsíců);  souhlas vlastníků domu nebo usnesení o souhlasu s provedením opravy v případě, že je žadatelem SVJ (podle zákona č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů);  usnesení o souhlasu členů družstva s opravou (podle stanov bytového družstva a podle § obchodního zákoníku )

Základní povinné náležitosti Oprávněná osoba je autorizovaný inženýr nebo autorizovaný technik nebo stavitel, kterému byla udělena autorizace. Seznam těchto osob naleznete na internetových stránkách  rozsah a technologický postup oprav zpracované oprávněnou osobou zahrnující: technickou zprávu; předběžný položkový rozpočet;  prohlášení o čerpaných (nečerpaných) podporách dle pravidla de minimis.

 příjemce dotace má vypořádané veškeré splatné závazky vůči orgánům státní správy;  příjemce dotace provede výměnu olověných rozvodů ve všech bytových jednotkách v domě;  příjemce dotace je povinen akci realizovat v souladu s doklady předloženými se žádostí a v souladu s Rozhodnutím o poskytnutí dotace;  dotace je poskytována pouze na celý dům, přičemž dotace nepřesáhne skutečně vynaložené náklady na opravu;  ukončení realizace akce, na kterou byla poskytnuta dotace, je doloženo předávacím protokolem. Podmínky pro získání dotace

 smlouva o dílo se zhotovitelem akce (dodavatelem akce);  prohlášení o vlastních zdrojích účastníka, potřebných k dofinancování opravy (čestné prohlášení, účastníka, že má k dispozici finanční prostředky k dofinancování akce, nebo kopie výpisu z účtu;  aktualizované údaje o akci (např. na základě uzavřené smlouvy o dílo) tzn. Změnový formulář EDS/Isprofin uvedený na (Bytová politika, Dotace a programy). Doplňující náležitosti

Na co lze dotaci čerpat  bourací práce související s demontáží stávajících rozvodů;  vysekání drážek;  rozvod zaizolovaných nových vodovodních rozvodů;  montáž vnitřních závitů a bytových uzávěrů vody;  odvoz suti;  zazdívání, betonování rýh, drážek a otvorů

Žádosti s obsahem olova v pitné vodě nad 10  g/1, budou seřazeny dle hodnot olova v pitné vodě sestupně. Uspokojeny budou všechny žádosti dle stanoveného pořadí až do výše alokace. Hodnocení žádostí v případě stejného počtu bodů u více žádostí – datum doručení žádosti na MMR

Děkuji za pozornost Ing. Marcela Frantiková Tel.: