Výsledky dotazníkového šetření Co říkají Ostraváci o Ostravě?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
Propagace a reklama na facebooku
ZE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2014 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Práce se stresem a zdravý životní styl Michal Šimeček Katedra psychologie FF Univerzity Palackého v Olomouci a Centrum dopravního výzkumu v.v.i. Brno,
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2013 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
VÝSLEDKY INDIKÁTORŮ V PRAZE - LIBUŠI
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Linka 800PRAHA1 nová kvalita komunikace úřadu s občany
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Životní úroveň obyvatel v České republice
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Fyzioterapie – životní prostředí a životní styl – praktika Milena Černá Ústav obecné hygieny.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2011.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015.
Rozhodnutí o kvalitě místa bydlení dle různých atributů Projekt do ISR Jaromír Hloch ARI.
VLIV DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ OBYVATEL NA KVALITU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Lenka ZAJÍČKOVÁ, Jaroslav BURIAN, Vít VOŽENÍLEK GIS v plánování.
Komunitní plánování sociálních služeb na Podlipansku Výsledky dotazníkového šetření v obci Tatce.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2010.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Strana 1 CAF a Lidské zdroje Mínění pracovníků má svoji váhu Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Pracovní skupina Za hřiště Písek. Historie jaro 2006 – vznik občanské iniciativy léto 2006 – jednání iniciativy s radnicí podzim 2006 – založení pracovní.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Kvalita očima pacientů Praha , MUDr.Markéta Hellerová.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Motto: Je zbytečné plánovat, kam jít, když nevíte, kde jste! Názory a postoje občanů ke Slezance.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Mladí lidé a dobrovolnictví v oblasti péče o přírodu a kulturní dědictví České republiky prezentace výsledků výzkumu Tomáš Blaha Marek Zemský.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza marketingu města Bechyně Autor práce: Kateřina Maťhová Vedoucí práce: Ing. Marie Slabá,
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Plán rozvoje obce Jenštejn
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
SmoČR a senioři v obcích
Naplňování indikátorů udržitelného rozvoje Kladno 10/2008
Sociologická analýza postojů a názorů obyvatel MČ
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Výsledky dotazníkového šetření Co říkají Ostraváci o Ostravě?

zvýšený zájem a pozornost | spontánní šíření | pozitivní i kritické reakce fajnOVA oslovila Ostraváky 17 dní on-line Oslovili jsme tisíce obyvatel, organizací a firem em Uveřejnili jsme tiskové zprávy a články ve zpravodajích Cílili přes fb.com/fajnova.cz a

7 170 unikátních návštěvníků na webu 728 Likes na Facebooku cíleně oslovených uživatelů na Facebooku fajnOVA oslovila Ostraváky

Ostraváci jsou aktivní a chtějí se zapojit Cíl: 1 % obyvatel Ostravy = respondentů Výsledek: 2,3 % obyvatel = dokončených dotazníků Souhrnný čas vyplňování 94 dnů Tisíce slovních názorů a podnětů 90 dotazníků v anglickém jazyce

Vyhodnocování – základní údaje Dokončeno: dotazníků Vyhodnocujeme: včetně nedokončených, ale vyplněných Pro specifická témata: bez respondentů, bydlících mimo Ostravu 90 dotazníků v anglickém jazyce

Struktura respondentů - pohlaví

Struktura respondentů – studující a dospělí

Struktura respondentů – pracovní zařazení

Struktura respondentů – věk

Struktura respondentů - bydliště

Průměrná spokojenost s životem v Ostravě je 64 %. Ohodnoťte Vaši spokojenost s životem / časem tráveným v Ostravě:

Míra spokojenosti – rozložení odpovědí

Největší spokojenost školství | zdravotní a sociální služby | doprava Největší nespokojenost kvalita životního prostředí | kultura chování obyvatel | bezpečnost V některých skupinách se nejmenší spokojenost vyskytuje také s pracovními příležitostmi, kvalitou zaměstnanců a čistotou / vzhledem veřejných prostor.

Otázka: Ohodnoťte Vaši celkovou spokojenost s následujícími oblastmi života v Ostravě

Otázka: Vyberte 1 až 3 oblasti, které si nejvíce přejete zlepšit v následujících letech

o navrátit do centra bydlení, obchody a společenský život o vyřešit stav rozpadajících se budov, zkrášlení centra o pro oživení centra využít „městské bydlení“ o zachránit Ostravici o zastavět proluky v centru města o vyřešit problém heren a zastaváren v centru města a na náměstí o budování dětských hřišť o rozvoj klidových zón a parků o více volnočasových aktivit pro rodiny s dětmi Oživení centra – typické výroky

Stěhování v následujících 10-ti letech – dospělí z Ostravy

o kvalita ovzduší o pracovní příležitosti a výše mezd o hluk o nepřizpůsobiví občané, klima společnosti o bezpečnost o přestěhování do rodinného domu v klidné lokalitě o volnočasové a kulturní vyžití ve větších městech o negativně vnímané možnosti rozvoje Ostravy v budoucnu Hlavní motivy pro stěhování mimo okolí Ostravy

diskuze o vizi pro Ostravu 2030 sběr dalších pondětů, konkrétních návrhů a řešení průzkum formou strukturovaných rozhovorů oslovení cca 80 vedoucích pracovníků města, odborníků, osobností tematické pracovní setkání a skupiny Jak bude pokračovat práce na plánu?

(Ne)známá Ostrava podrobnější informace o projektu, výsledky šetření, články na webu a FB 2023 představ, diskuse, fajnové kafe, sběr dalších pondětů a návrhů Pocitové mapy Jak dále budeme informovat a zapojovat občany?

“V Ostravě je dobrou tradicí kvalita mateřských školek, jak speciálních, tedy školek, které integrují děti, tak i běžných školek.” Školství – výroky respondentů

“Hodnotím, že v Porubě se zpřístupňují školky, kde děti mohou být v čistém zeleném prostředí, mají tam hrací konzoly, nepobíhají tam psi a neznečišťují trávu, je tam i čistý písek.” Školství – výroky respondentů

“Dobrá dostupnost škol.” Školství – výroky respondentů

“Mohu-li si vybrat své soukromé lékaře (praktický, dětský, zubní,...), je to výborné, s jejich službami jsem 100 % spokojena. Musím-li občas navíc (nepravidelně) navštívit nějakou odbornou ambulanci (např. kožní, ORL) - je to jedna velká loterie, na koho člověk natrefí.” Zdravotní a sociální péče – výroky respondentů

“Několikrát jsem musel využít služeb pohotovosti Městské nemocnice, profesně nelze nic vytknout, ale schází vstříčnější přístup personálu (sestry na recepci atd.), chápu ale, že jejich práce je velmi náročná a nevděčná....” Zdravotní a sociální péče – výroky respondentů

“S dopravou jsem spokojená, jen u parkování jsem hodnocení snížila.” Doprava – výroky respondentů

“Zavedení linky Ostrava - Londýn byl ohromný krok dopředu.” Doprava– výroky respondentů

“Osobní doprava je v Ostravě, na rozdíl od Prahy nebo Brna, celkem v klidu. Veřejná doprava je díky husté síti tramvají a trolejbusů taky dobrá.” Doprava – výroky respondentů

“Špatné ovzduší, prach, neudržované veřejné prostory v okolí přírodních aktraktivit regionu. Nedostatečný tlak na vlastníky nemovitostí na jejich údržbu, péči o pozemky, atd. Neplatí obecný názor, že Ostrava nemá dostatek zeleně, jen je vše zaprášené a špinavé, včetně vodních toků. Svůj volný čas chci trávit ve volném prostoru, přírodě. To mi region Ostravy neumožňuje svou špatnou kvalitou životního prostředí.” Kvalita životního prostředí – výroky respondentů

“Chtěl bych děti vychovávat v méně znečištěném prostředí.” Kvalita životního prostředí – výroky respondentů

“Vysoká hustota dopravy ve městě, která významně přispívá ke snížené kvalitě ovzduší ve městě.” Kvalita životního prostředí – výroky respondentů

“Moje vnímání zubní pohotovosti v posledních letech, několik zkušeností: špatné chování personálu.” Kultura chování obyvatel – výroky respondentů

“Potkávám na ulicích stále více lidí, kteří neakceptují žádná pravidla, chovají se hrubě a jde z nich strach.” Kultura chování obyvatel – výroky respondentů

“Spojení chování mnohých řidičů, mnohých cyklistů a cest, kde se mají problém vyhnout dvě auta, bežně tam jezdí autobusy a do toho se motají nevyzpytatelně se chovající překážky na dvou kolech, mi přijde docela smrtící.” Kultura chování obyvatel – výroky respondentů

“Špinavý, smradlavý cestující v MHD, řidiči s tím nic nedělají” Kultura chování obyvatel – výroky respondentů

“Feťáci a nezletilá mládež nepokrytě kouřící a konzumující alkohol na dětských hřištích, v parcích a na ulicích.” Bezpečnost – výroky respondentů

“Stodolní dnes mnoho Ostravanů vnímá už jen jako semeniště kriminálníků, kteří zde jezdí z Polska se porvat, rozbíjet flašky na ulici, motající se feťáci a ožralové s cílem jen vyvolat konflikt a bitku, přičemž policie je někde zalezlá, spí a neumí si sjednat respekt.” Bezpečnost – výroky respondentů

“V určitých městských obvodech je nebezpečno i v denních hodinách, neomalenost a životní styl některých spoluobčanů, kteří nechtějí pracovat a zneužívají systému povede k pokračujícímu vylidňování.” Bezpečnost – výroky respondentů

“MHD je nekulturní a nebezpečná.” Bezpečnost – výroky respondentů