Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne 4.10.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Centrum komunitní práce - poradenská organizace, tel.: www.ckpul.cz Centrum komunitní práce, poradenská.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Projekt Podpora rozvoje komunitního plánování a vytváření místních partnerství v Jihomoravském kraji.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Závěrečná konference Zlín,
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Koordinovaný přístup a ESIF 2014+
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Rodinná politika v Olomouci 2015
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Klíčové aktivity projektu
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Podpora samostatného bydlení
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Komunitně plánujeme na Brandýsku
Transkript prezentace:

Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne

Co předcházelo dnešnímu setkání? Záměr zpracovat Komunitní plán doporučila Rada města usnesením č. 313/07 dne Návazně tento záměr schválilo Zastupitelstvo města usnesením č. 121/07 na jednání dne

Přípravné práce – hledání a oslovování partnerů pro tvorbu KP (poskytovatelé, občané, úřady, školy, policie, Centrum komunitní práce, příklady dobré praxe zpracování KP v Ústeckém kraji) Výsledkem: Adresář poskytovatelů sociálních služeb, sdružení působících v sociálně – zdravotní oblasti a sociálních úřadů v Žatci

Proč Komunitní plán v Žatci? Potřebujeme znát potřebnost jednotlivých typů sociálních služeb Potřebujeme vědět které služby jsou pro občany Žatce dostupné, které méně, nebo které chybí úplně Chceme vědět co si občané přejí, co potřebují

Chceme vytvořit podmínky pro udržení a rozvoj sociálních služeb Chceme vytvořit dobré dotační prostředí pro dotace z vnějších zdrojů Rádi bychom zvýšili míru komunikace mezi jednotlivými poskytovateli služeb Chceme zefektivnit poskytování sociálních služeb nacházením nových zdrojů a možností

Cíl komunitního plánování Vytvořit plán který bude věrně odrážet situaci v Žatci; Jehož cíle budou realizovatelné; Budou mít zajištěny podmínky pro udržitelnost (prostory, finance, potřebnost služby)

Představení cílových skupin Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Po skončení prezentace je možno se přihlásit do jednotlivých pracovních skupin

Složení pracovních skupin Zadavatelé – Zastupitelé města, zástupci odboru sociálních věcí Poskytovatelé – registrovaní i neregistrovaní poskytovatelé služeb (vzhledem ke kapacitním možnostem – max. 2 za jednoho poskytovatele v jedné pracovní skupině) Uživatelé – občané, příjemci služeb, zájemci o jednotlivé typy služeb, zákonní zástupci dětí – příjemců služeb

Rodina, děti a mládež Jaké podmínky mají rodiny, rodiče, děti a mládež v Žatci z pohledu sociálních služeb Jaké mají možnosti vyhledat potřebné služby? Mladé rodiny – maminky na mateřské Problematika „souvisejících služeb“ – na pomezí zdravotnictví, školství, vyžití dětí a mládeže – volnočasové aktivity Bydlení – bude společné více skupinám Dostupnost bydlení – sociální bydlení?

Senioři Služby pro seniory, informovanost seniorů o možnosti sociálních služeb Možnost pro společenský život seniorů Zapojení seniorů do veřejného života Možnosti pro další osobní rozvoj seniorů – zájmy, „kroužky“, vzdělávání Informace a požadavky z těchto zjištění budeme předávat dál (RM, komise města)

Zdravotně postižení včetně služeb pro zdravotně postižené děti, jejich rodiny a pečovatele; Dále včetně služeb pro mentálně postižené a duševně nemocné

Občané v přechodné sociální krizi, osoby ohrožené drogou, jednotlivci a skupiny ohrožené sociálním vyloučením včetně služeb pro oběti domácího násilí a týrané osoby

Řídící (manažerská) skupina Jejími členy: místostarosta města, dle zájmu zástupce rady nebo zastupitelstva Zástupce sociálně zdravotní komise města vedoucí odboru sociálních věcí, vedoucí jednotlivých pracovních skupin

Harmonogram tvorby KP Zahájení ( ) – členové pracovních skupin Konec října/začátek listopadu 2007 – první pracovní schůzka členů pracovních skupin, společně všechny pracovní skupiny, další návrhy na personální obsazení, informace ke KP, seznámení s jednacími řády KP

Listopad 2007– duben 2008 – práce jednotlivých pracovních skupin Duben / květen 2008 – 1. návrh Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Připomínkovací řízení návrhu (jeden měsíc) Zapracování připomínek Červenec / srpen 2008 – Schválení KP Zastupitelstvem města