HRY „R“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Věra Gošová.. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní situace 15 křižovatka u pošty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu.
Advertisements

PŘÍD. JMÉNA vzory mladý-jarní
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Dopravní situace 2 kruhový objezd ulic Palackého a Brandlova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné.
Dopravní situace 1 křižovatka Komenského - Nádražní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Dopravní situace 6 křižovatka Palackého - Náměstí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
TROJÚHELNÍKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
SLOVNÍ FOTBAL Tato hra je výborná na trénování a rozvoj fonematického sluchu. Jedná se o řazení kartiček podle začátečních a koncových hlásek slova tak,
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PŘÍDAVNÁ JMÉNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Třeťáci a matematika XI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu
Název učebního materiálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je (doplňte jméno a příjmení autora). Dostupné z Metodického portálu.
Logopedie v obrázcích Rozlišování samohlásek ve slovech - interaktivní Doporučení: Pro úspěšné použití je třeba, aby dítě znalo alespoň jeden ze dvou předkládaných.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých bankovek a s ochrannými znaky bankovek Autor Čekalová Sylva ( Autor ) Jazyk.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Obrazový materiál pro pracovní list – Retušování
Anotace – Sudokopytníci
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Hry „Ň“ V Prezentaci naleznete aktivity na upevnění a trénink hlásky ň. První jsou kartičky, které slouží k seznámení s obrázky. Druhá aktivita je pexeso.
Zrakové vnímání Variabilní hra
Rozvoj fonematického sluchu
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat.
Rozumíš mi 5 V koupelně Hádáme … 1. Prohlížíš se v něm.
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
PODZIMNÍ LIST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dagmar Večerková. Dostupné z Metodického portálu ISSN ,
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem R, r
DOBBLE LOGOPEDIE Hláska K
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
křižovatka Strážovská
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Grafy pro malé školáky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Magdalena Málková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
HRY – hláska „Č“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Prvouka – části lidského těla a kostra
DOBBLE Diferenciace C a S
Hry „Ď“ V Prezentaci naleznete tři hry na upevnění a trénink hlásky ď.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zrakové vnímání 6 Variabilní hra
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Téma: Jaro v CHKO České středohoří Tobiášův vrch
Půjdem spolu do Betléma…
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

HRY „R“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Věra Gošová.. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Hláska „R“ v nácviku mnohdy dlouho odolává. Pro trénování můžete využít následující hru. Na hrací plán na start postavíme figurku a dítě hodí kostkou. Podle barvy, kam si figurka stoupne, musí zopakovat slova, která jsou napsaná na kartičkách podle barev. Hra je připravena ve třech verzích: 1) Nácvik po souhlásce – tr-, dr-, apod. 2) Nácvik slabik ra, ro, re… 3) Fixace Předem se s dítětem domluvte, kolik slov bude na každé zastávce opakovat – zpočátku doporučuji pět –, pokud už jen fixujete, tak deset slov.

START CÍL

drn, drnčí, drncá, drhne, drtí, drtič, drcení, drkotá, drzý, drzost, drbe, drká, Drda, drží, držák, drak, dráp, drápek, drát, drátek, dráha, drezína, dredy, droždí, drogy, drobení, drobné, drobnost, droboučký, drobnohled, drobek, drobí, drobný, drobení, druh, družička, druh, drůbež, trám, tráva, tradice, trafika, trápit, trápení, tramvaj, trať, trasa, trávník tref, trefit, trefí, trend, tréma, trenýrky, trénink, trénovat, treska, trepka, trestá, trest, trestat, trezor, trik, triko, tričko, tribunál, tribuna trochu, trojče, troska, tropy, tropický, troubit, troubí, trouba, trojúhelník, troufat, troufalý trubka, trubice, trubička, truhla, truhlář, trumf, trůn, trup brk, brko, brčko, brky, brčka, brka, brva, brnká, brok, broček, brtník, brzy, brzičko, brzda, brzdí, branka, brána, brada, bradička, bradavice, brak, brambora, bramborák, bramboračka, bramborový, bramborová, bránit, brát, brašna, brázda, brečet, brigáda, brod, brokovnice, brouk, brouček, bronz, bronzový, brousek, brousit, brousí, broušený, brožovaný, brož, brožura, brnění, brusle, bruslit, bručet, bruneta, brunet, brusinka, brutalita, brutální, brýle, bryndák, prská, prchá, prvosenka, prkno, prchá, prskavka, právě, práce, prádlo, prádelna, pradlena, pračka, pravda, pryč, prý, proč, proto, protože, praská, praskne, prach, prachovka, prázdniny, prach, prášek, pravý, princezna, prosím, proměna, prodává, proud, proužek, prodavač, prodavačka, proutek, prut, pruty, proudí, průsmyk, průběh, pruh, průvod, průchod, průvan, prudký, průnik, průjezd, průvodčí, průkaz frak, fráček, freska, Francie, Franta, František, Františka, Frýdek, Frýdlant, Frenštát, frajer, frakce, frakční, frank, fraška, fráze, fréza, fronta, frčet, frézie, fretka, vrata, vrak, vrazit, vrazí, vráska, vratký, v reklamě, v rámu, v ruce, v republice, v rodině, v rukávu, v radosti, v rozletu, v rukavicích, v rozkvětu, v rouchu, havran, návrat, vrtulník, kolovrátek, svrab, svrbí, vyvrtat, tvrdí, povrch, návrh, navrch, vrozený, vyvrtat, vrtulník, tvrdí, Evropa, zavrčet, závrať, kolovrátek, svrhnout krk, krvavý, krb, krtek, krb, krmí, krmelec, kráva, krabice, krajíc, krájí, král, královna, království, krupice, kroupy, krouží, kružítko, krém, krev, kresba, kreslit, kraslice, krajina, krasavice, krása, krocan, kroužek, kruh, kružnice, kroky, krůček, kružítko, krůpěj, krotí, kronika, krokodýl, okr, cukr, pokrok, okraj, pokropit, pokročit, skrčit, kokrhá, cukroví, cukruje, výkres, jiskry, skrz, nákres, výkres, okres, okresní, okrasný, ukrojit, gram, kilogram, granát, granule, graf, gramofon, grafika, grafický, grafik, gramatika, graduje, grimasa, groš, grošák, groteska, Grónsko, Gruzie, tygr, lógr, legrace, biograf, bagr, bagrista, bagruje, angrešt hrb, hrká, hrbol, hrst, hrstka, hrbí, hrby, hraje, hravý, hrách, hroch, hrabe, hraboš, hrábě, hrabě, hraběnka, Hradec, Hradčany, Hrádek, hranice, hroznýš, hroší, hrozba, hrouda, hroutit se, hrubý, hrubost, hrubka, hrubián, hrudník, hrudka, hruška, hryže, hrůza, hráč, hračky, hraje, chrám, chrápe, chrapot, chrastí, chrastítko, chraptí, chrup, chróm, chrochtá, chromý, mrak, mráček, mračit se, mračí, mrazí, mrazení, mrákoty, mražená, mráz, mrazík, mravenec, mraveniště, mravenčení, mrož, mručí, mručet črty, črtá, črt, náčrtník, načrtnout, náčrt, šrám, šramotí, šrot, šroubek, šroubovák, šroubovat, šrafuje, pošramotit, žralok, žrát, žravý, žrádlo, lidožrout, žrout, sežrat, crnkl, cvrnk, cvrnká, cvrnkne, crčí, Crha, srp, srpen, srpek, srnka, srna, srnec, srká, sršeň, srší, srst, srdce, srdíčko, srdečný, Srbsko, srolovat, sráz, srážka, srazit, srostlý, srůst, srub, srozumitelný, zrní, zrno, zrníčko, zrnko, zrcadlo, zrcadlení, zrnitý, zraje, zrak, zrát, zrada, zrána, zranění, zraněný, zrovna, z rodiny, z ruky, z rohlíku, z rybníku, zrychlený, zrychlit, zručný, zrudnout, s radostí, s rámusem, s rákoskou

racek, radit, radnice, rada, radovat, radovánky, radost, rákos, rakev, rám, rámeček, rampa, rampouch, rameno, ramenáč, ramínko, ranní, rande, ranec, raneček, rasa, razítko, razí reklama, rébus, recept, recituje, redukuje, reflex, rekord, republika, revoluce, ret, retní, réva, revma, rezatý rychle, ryba, rybník, rybolov, rýč, rychle, rychlík, rifle, rým, rýmovat, rýma, rýsovat, rýpe, ryto, rizoto, rytmus, ryzí, ryzák, rýže rodina, rod, rodiště, rogalo, roh, rohatý, rohlík, roleta, rolák, ropucha, roste, rosa, rosol, rostlina, rosnička, rovný, rovnice, rovina, rovnátka, rovník ruka, růže, ručka, ručička, ručkovat, ruční, ručník, rukáv, rukavice, rum, rupne, ruší, růst, růžový, růžek RO, RU, RA, RE, RY

trám, tráva, tradice, trafika, trápit, trápení, tramvaj, trať, trasa, trávník, tref, trefit, trefí, trend, tréma, trenýrky, trénink, trénovat, treska, trepka, trestá, trest, trestat, trezor, trik, triko, tričko, tribunál, tribuna trochu, trojče, troska, tropy, tropický, troubit, troubí, trouba, trojúhelník, troufat, troufalý, trubka, trubice, trubička, truhla, truhlář, trumf, trůn, trup racek, radit, radnice, rada, radovat, radovánky, radost, rákos, rakev, rám, rámeček, rampa, rampouch, rameno,, ramenáč, ramínko, ranní, rande, ranec, raneček, rasa, razítko, razí, reklama, rébus, recept, recituje, redukuje, reflex, rekord, republika, revoluce, ret, retní, réva, revma, rezatý, rychle, ryba, rybník, rybolov, rýč, rychle, rychlík, rifle, rým, rýmovat, rýma, rýsovat, rýpe, ryto, rizoto, rytmus, ryzí, ryzák, rýže, rodina, rod, rodiště, rogalo, roh, rohatý, rohlík, roleta, rolák, ropucha, roste, rosa, rosol, rostlina, rosnička, rovný, rovnice, rovina, rovnátka, rovník, rovný, rovnováha, rozum, rozumět, rozumí, rozkaz, rozhlas, rozbil, rozhodne, rozkázat, rozdat, rozepnout, rozdovádět, rozpustilý, roztomilý, ruka, růže, ručka, ručička, ručkovat, ruční, ručník, rukáv, rukavice, rum, rupne, ruší, růst, růžový, růžek doprava, angrešt, Afrika, čtvrtek, čtvrtka, fotograf, hadry, hadrový, nákres, výkres, náprava, oprava, kapradí, navrtá, navrátí, nepatrný, ostružina, ostrouhá, ostrov, obrana, opraví, ohrada, obrázek, okrasný, okrasa, petržel, petrklíč, potrava, pátrá, patrně, pátrání, strká, postrčil, strmý, strach, straka, stokrát, spravit, stráň, strašidlo, strom bazar, car, dar, dolar, dvůr, doktor, celer, hovor, jar, ještěr, klavír, komár, kráter, kávovar, motor, netopýr, mír, nátěr, netvor, ovar, papír, pohár, pivovar, sýr, pýr, tábor, teploměr, tvar, vzor barvit, armáda, cirkus, černý, červený, červen, červenec, čert, dírka, farma, forma, horník, horko, horký, herna, horský, karty, kartáč, kůrka, Irsko, lékárna, lékárník, mlékárna, muchomůrka, Mirka, narcis, normální, norma, nervy, nadarmo, zadarmo, okurka, orloj, pozorný, porcelán, polárka, sirka, stěrka, starší, širší, verše, Věrka, utěrka Beran, beránek, barevný, beruška, borůvka, bačkory, borovice, čára, čaruje, dárek, Dorotka, darovat, dvorek, díra, hora, horal, horolezec, herec, herečka, choroba, Jaruška, Jaroslav, koruna, Karel, kytara, komora, koráb, kocourek, koberec, koryto, kamarád, kamarádka, Mirek, Marek, Maruška, meruňky, náramek, náruč, nerad, orel, obora, pára, pero, parohy, paráda, párátko, porazí, poručí, paroží, porážka, porucha, paruka, párek, sirup, sýkora, syrový, široký, tvaroh