BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
BANÁNOVÉ CHIPSY (MUSTAFA) Banány plantain jsou větší a zelenější než klasické žluté banány, které jsou u nás běžně dostupné. V některých zemích jihovýchodní Asie, Karibiku a rovníkové Afriky tvoří plantainy základ jídelníčku - připravují se z nich polévky, kaše fufu a další výživné pokrmy. Pokud jsou plantainy ještě zelené, jsou syrové a chutnají díky vysokému obsahu škrobu trochu bramborově. Doporučujeme se do nich pustit až po tepelné úpravě, během které se škrob promění v cukr - například osmažené jako pálivé chipsy, které vás v receptu níže naučíme připravit. Doba přípravy: 20 min Nasytí: 4 osoby
“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJETE: 4 BANÁNY PLANTAIN (NEZRALÉ - ZELENÉ A PEVNÉ) 4 LŽIČKY CITRÓNOVÉ ŠŤÁVY 4 LŽIČKY MLETÉHO ZÁZVORU 4 LŽIČKY CHILLI OLEJE NA SMAŽENÍ Postup: Banány plantain nakrájíme na kolečka (tlustá asi 1 cm) a vložíme je do misky. Kolečka pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. V další misce si připravíme kořenící směs tak, že smícháme chilli olej s namletým zázvorem. Nakrájené kousky banánů v kořenící směsi obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej (asi půlcentimetrovou vrstvu). Vložíme kolečko banánu a jakmile začne prskat, vložíme další kolečka. Banány smažíme, dokud nejsou křupavé a zlatavé na povrchu. Osmažená banánová kolečka přeneseme děrovanou lžící na kousek kuchyňského papíru a necháme odkapat přebytečný olej. Banánové chipsy podáváme horké.
DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016