Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Pobytové středisko Zastávka
Proč mají zůstat stranou? Komplexní posílení a využití pracovního potenciálu žadatelů o azyl Listopad 2007.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Problematika integrace cizinců do společnosti
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Aktuální informace z odboru regionálního rozvoje Porada ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno,
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Lenka Herčíková,
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Evropský návratový fond (ENF)
Michal Šperling - EUREDIS
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Časová osa opatření Analýza bezpečnostních rizik
Mabistrát hlavního města Prahy
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Konference Křižovatky integrace
Centrum na podporu integrace cizinců Liberecký kraj
Vítejte na třetí místní konferenci
Aktuální informace ke KPSVL
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010

Název projektu: „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ Nositel projektu: Jihomoravský kraj Zdroj podpory projektu: Evropský fond pro integraci státních příslušníků třetích zemí – roční program 2009 Doba realizace projektu: – Cílové skupiny: Státní příslušníci třetích zemí pobývající na území členského sátu legálně v režimu zákona o pobytu cizinců 326/1999 Sb.

Partneři projektu Statutární město Brno Diecézní charita Brno, Oddělení migrace SOZE – Sdružení občanů zabývajících se emigranty, o. s. OPU – Organizace pro pomoc uprchlíkům, o. s. Základní škola a mateřská škola, Brno, Staňkova 14

Služby Jihomoravského regionálního centra (s možností využití v obcích JMK) o sociálně právní poradenství o socio-kulturní kurzy o kurzy českého jazyka pro cizince o kurzy PC o aktivity pro děti a mládež o terénní sociální práce o informační centrum o podpora multikulturních aktivit Součástí služeb Centra je internetové pracoviště a prezenční knihovna, ve které jsou k dispozici tiskoviny a literatura v nejrůznějších jazykových mutacích.

Nabídka seminářů pro veřejnost do konce r Září: v 18:00 hod. - seminář „Dlouhodobé pobyty a svobodné matky“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Říjen: v 18:00 hod. - odborný vzdělávací seminář „Český jazyk pro cizince“ ve spolupráci s jazykovou školou Pelikán a Sdružením občanů zabývajících se emigranty Odborný seminář „Dávky státní sociální podpory“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Prezentace JRCnPIC v rámci výstavy „10 let Jihomoravského kraje “ Galerie Vaňkova Listopad : Odborný seminář „Zdravotní pojištění“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Odborný seminář „Sociální pojištění“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Prosinec: Odborný seminář „Živnostenský list“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Veškeré informace na – Aktuální akcewww.cizincijmk.cz

Možnost zapojení členů RRLZ o Připomínkování návrhové části koncepčního dokumentu „Program cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje 2011 – 2015“ Termín: – Návrhová část dokumentu bude přístupná na: – Aktuální akcewww.cizincijmk.cz o Mezinárodní konference zaměřená na problematiku integrace cizinců v JMK spojená s účastí partnerských organizací z Malmö a Utrechtu. Součástí konference budou dva tematicky zaměřené workshopy. Termín: o Zapojení do přípravy navazujícího projektu: „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011“ – zapracování aktivit do projektové žádosti, které by řešily aktuální problémy z oblasti integrace cizinců ze třetích Termín: v průběhu měsíce září – října 2010.

Děkuji za pozornost!