Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, 19.8.2015 Ing. Miroslav Jeništa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Elektronizace veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., a Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek na období let Ministerstvo.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Zadávání veřejných zakázek §§§
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi Kurz právního minima Jihlava 26. – Ing. Libuše Nivnická.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování RNDr. Jiří Svoboda ISSS 2008, Hradec Králové.
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Elektronické zadávání veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., a Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek na období let
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa Vedoucí odboru rozvoje města Nový Bor GSM:

Zastoupení zadavatele – ano - ne Právní rámec elektronizace VZ Akční plán provádění právního rámce v oblasti elektronického zadávání veřejných zakázek /sdělení Evropské komise Radě, Evropskému parlamentu, Evropskému hospodářskému a sociálnímu výboru a Výboru regionů č. SEK (2004) 1639/ Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek pro období let /usnesení vlády ČR č.500 z 10. května 2006/ Strategie elektronizace zadávání veřejných zakázek pro období let 2011 – 2015 /usnesení vlády ČR č. 5 z ledna 2011/ Vyhláška č. 9/2011 Sb., kterou se stanoví podrobnější podmínky týkající se elektronických nástrojů a úkonů učiněných elektronicky při zadávání veřejných zakázek a podrobnosti týkající se certifikátu shody Vyhláška č. 133/2012 Sb., o uveřejňování vyhlášení pro účely zákona o veřejných zakázkách a náležitostech profilu zadavatele

Na základě požadavků byl vybrán certifikovaný nástroj Spravovat veřejné zakázky je nyní snadné. Zastoupení zadavatele – ano - ne

Hlavní výhody elektronického zadávání:  Úspora transakčních nákladů  Průhlednost zadávacího řízení  Veškerá komunikace v nástroji  Okamžité uveřejnění a doručení informací  Možnost zkrácení lhůt  Šablony a formuláře  Napojení na Věstník veřejných zakázek  Vše na jednom místě  Kontrola přihlášených dodavatelů  Automatické hodnocení  Modulární systém Zastoupení zadavatele – ano - ne

Základní norma pro VZ Základní norma pro VZ – zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Prováděcí předpisy Prováděcí předpisy Předpisy zadavatelů Předpisy zadavatelů - - vnitřní směrnice - VZMR Zastoupení zadavatele – ano - ne

Vnitřní norma zadavatele Nový Bor směrnice č o veřejných zakázkách a postupech při nákupu zboží, služeb a stavebních prací I. kategorie – do Kč II. kategorie – od Kč do Kč III. kategorie – od Kč do Kč IV. kategorie – od Kč do Kč u služeb a dodávek, resp. do Kč u stavebních prací. Zastoupení zadavatele – ano - ne

I. kategorie I. kategorie – do Kč  Drobné nákupy  Bez objednávky  Schvaluje správce rozpočtové kapitoly Zastoupení zadavatele – ano - ne

II. kategorie II. kategorie – od Kč do Kč  Dělení kategorie do ,- Kč bez DPH Lze na objednávku Od ,- do ,- Kč bez DPH Pouze smlouva  Schvaluje správce rozpočtové kapitoly Zastoupení zadavatele – ano - ne

III. kategorie III. kategorie – od Kč do Kč  Příprava – správce rozpočtové kapitoly  Schvaluje RM  Realizace na základě smlouvy Zastoupení zadavatele – ano - ne

IV. kategorie IV. kategorie – od Kč do Kč u služeb a dodávek, resp. do ,- Kč u stavebních prací.  Příprava – správce rozpočtové kapitoly  Schvaluje RM  Realizace na základě smlouvy  U všech kategoriích bez zastoupení zadavatele

Zastoupení zadavatele – ano - ne Zakázky v režimu zákona  Podlimitní  nadlimitní  Zastoupení zadavatele – ano – ne?  Většina zakázek realizována v zastoupení zadavatele

Zastoupení zadavatele – ano - ne Důvody vedoucí k zastoupení  ZVZ speciální norma  Výkladové nejasnosti  Právník města konzultuje ZVZ s ORM  Administrativní náročnost  Nedostatečné personální obsazení odboru

Zastoupení zadavatele – ano - ne Kritéria výběru administrátora  Znalost právní normy  Reference  Znalost elektronického nástroje  Tým kvalitních právníků  Flexibilita k požadavkům zadavatele  Způsob zadání zakázky – listině – elektronicky

Zastoupení zadavatele – ano - ne Kritéria výběru administrátora  Cena za službu?  Nehledáme nejnižší cenu  Proč?  Negativní zkušenosti!

Zastoupení zadavatele – ano - ne Kdy zastoupení zadavatele  Podlimitní a nadlimitní VZ  Elektronické aukce  Rámcové smlouvy  Konzultační služby

Zastoupení zadavatele – ano - ne Podmínka úspěšného zadání VZ  Vědět co chci a potřebuji  Základní znalost ZVZ  Kvalitní příkazní smlouva  Oboustranná komunikace – zadavatel - administrátor

Zastoupení zadavatele – ano - ne Děkuji za pozornost Ing. Miroslav Jeništa Město Nový Bor