Karel Ferschmann starosta obce Němčovice Obec Němčovice Komunikace obcí prostřednictvím internetu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
ČLOVĚK A JEHO SVĚT ORIENTACE V ČASE Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Registr přechodných pobytů
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
KOMUNIKACE KRAJŮ ČR Věra Patočková výzkumné oddělení Lokální a regionální studia Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Zásady elektronické komunikace
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
Spisová služba „light“
Elektronická komunikace
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Jsme  Webový portál+ herní servery  Návštěvnost i přes 4900/den (statistiky toplist)  Na našich serverech se hraje jedna z nejoblíbenější internetových.
Obec POZDEŇ finalista soutěže Zlatý erb místo v kategorii obce.
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Celostátní kolo Zlatý erb 2007 Celostátní kolo , Hradec Králové Sdružení Zlatý erb Odborní partneři Sponzoři.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Píšeme Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Obsažnost webů obcí a krajů infoliga webů Oldřich Kužílek ISSS Hradec Králové
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
1 Veřejná správa Právní systém © zpracoval Jan Přenosil.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Elektronické služby finalistů Parádní web 2014 Martin Strnad oddělení IT
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
SPRÁVA OBCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_04_SPRÁVA OBCE Téma: OBČANSKÁ VÝCHOVA.
Webové stránky města Fulnek Webpadára 2013
Budování užitečného webu - nezbytná výbava městských webů. Ing. Radovan Necid starosta.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
27. uživatelská konference 26. – 27. května 2016, Velichovky Zákaznický portál Jiří Cabal.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
INTERNET Pro 5. ročník.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
EGonovi tluče srdce!!!.
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Sociální sítě a multimédia v Hrádku nad Nisou
Systém Technického deníku letadla (TLB)
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Obce a implementace GDPR
Územní plán Liberec.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra oddělení dozoru Brno Poznatky z dozorové činnosti ve vztahu k tvorbě obecně závazných vyhlášek.
Infokanál obce Vigantice
Infokanál obce Vigantice
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Karel Ferschmann starosta obce Němčovice Obec Němčovice Komunikace obcí prostřednictvím internetu

Parádní web 2012 Komunikace obcí s občany Webové stránky ová pošta Datové schránky SMS zprávy Přehlednost titulní strany - rozcestník, orientace návštěvníka na webu Aktuálnost informací - z úřadu, obce, z organizací a spolků atd. Jednoduchý přístup k dokumentům – bez zdlouhavého proklikávání Diskusní fórum, návštěvní kniha, komunikace s občany

Parádní web 2012 Test rychlosti reakce Fiktivní ová adresa tazatele Slušně položená otázka Použitá ová adresa byla uvedena na titulních stránkách webů soutěžících obcí apod. Doba, která uplyne od odeslání dotazu po přijetí odpovědi Zpětná vazba, o kterou by měla každá samospráva stát, stojí na okraji zájmu obcí a měst - odpovědělo pouze 60% dotázaných subjektů

Parádní web 2012 Pořadí obcí v testu - obce 1. Neplachovice 1 hod. 2. Libina 2,5 hod. 3. Novosedlice 3 hod. 4. Lukavice 4 hod. 5. Jindřichovice 20 hod. 6. Černá v Pošumaví 24 hod. 7. Telnice 6 dní Bělov, Dolní Třebonín, Hodslavice, Vikýřovice – bez odpovědi Čížkov hod.

Parádní web 2012 Dotaz: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda uvažujete o přijetí vyhlášky, která by alespoň v neděli zakázala používání sekaček a křovinořezů, protože zanedlouho ten rambajz zase začne a je to už o nervy. Člověk si sem přijede trochu odpočinout a aby si dával špunty do uší. Děkuju za odpověď. S pozdravem Vít Zlatý, Praha 6 Zajímavé odpovědí bez uvedení zdroje: Zatím o takovéto vyhlášce neuvažujeme, protože si myslíme, že naši občané dodržují nedělní klid i bez takovéhoto nařízení. Záleží ovšem na každém jednotlivci. Na návrhu obecně závazné vyhlášky, která by ve vybraných dnech a hodinách zakázala hlučné činnosti, v současnosti pracuje zastupitel XY. Pokud je nám známo, nikdo takovéhoto jména u nás nemovitost nevlastní. Je možné, že jste si spletl obec. My vyhlášku schválenou máme. O přijetí vyhlášky zatím neuvažujeme, protože jste zatím první kdo si písemně postěžoval. Na základě stížností občanů na hluk ve dnech pracovního klidu Zastupitelstvo obce schválilo Obecně závaznou vyhlášku č.3/2012 o regulaci hlučných činností, platí od a zakazuje v neděli a ve svátek používání hlučných strojů a zařízení. Žádnou vyhlášku, která by omezovala činnost občanů v neděli nepřipravujeme. To by se musela omezit i např. sklizeň obilí, či další zemědělské práce. Ty jsou prováděny bez ohledu na dny v týdnu a to od rána do večera a jejich hlučnost daleko převyšuje hluk sekaček či křovinořezů. Jsme zatím vesnice se vším všudy a ne rekreační oblast. Předpokládám, že jste to chtěl adresovat do Čech a ne na Moravu… Obraťte se tedy s důvěrou na obec xy.

Parádní web 2012 Pořadí obcí s přenesenou působností v testu rychlosti reakce: Klášterec nad Ohří 2 dny Heřmanův Městec 8 dní Česká Skalice 10 dní Kopidlno 14 dní Duchcov, Hrádek nad Nisou – bez odpovědi, 0 bodů Pořadí obcí s rozšířenou působností v testu rychlosti reakce: Bílovec 23 hodin Dvůr Králové 7 dní Most 13 dní Česká Lípa, Kroměříž – bez odpovědi, 0 bodů Velké municipality „oslňují“ tazatele různými automatickými odpověďmi, typu „vaše zpráva byla přečtena“, „zpráva byla přijata“, „vaše zpráva byla předána k vyřízení“, „na tento neodpovídejte“, odpovědi se však brzo nedočkáte…

Internetová komunikace - černá můra starostů poslední doby ISPOP ISUI VUME VUPE Vodní bilance HLÁŠENÍ GrantYS  Statistika – odpady, kanalizace, vodovody, hospodářská zvířata, TABULKY CzechPOINT ePUSA  Datové schránky MPSV ___________________________________________________ VAŠE zapomenuté HESLO

Závěrem Děkuji za pozornost Karel Ferschmann starosta obce Němčovice