Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST IP Obecné informace CZ.1.07/1.1.00/ (seminář pro partnery)
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 4. výzva oblast podpory
Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Aneta Marková Finanční rámec grantových projektů z OP VK pro prioritní osy 1 a 3, oblasti podpory 1.1, 1.2, 1.3 a 3.2 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Nákup služeb kapitola rozpočtu 5 Jiří Haken 1.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
11 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 19. května 2008, Rožnov pod Radhoštěm.
1 Finanční řízení Ing. Lenka Nováková. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Ing. Petr Bačík, Ph.D.. Jsou peněžním vyjádřením opotřebení dlouhodobého majetku a především jsou významným zdrojem financování. Opotřebením ztrácí majetek.
Tvorba projektu OP VK – Benefit 7 Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra veřejné ekonomie.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
1 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Finanční část projektu Rozpočet projektu Operační.
24. října 2008Ing. Helena Viktorie Barbořáková I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Rozpočet.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Odpisové plány Inventarizační zpráva
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Místní rozpočtové jednotky
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář pro příjemce OPVK
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Financování přímých NIV
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 1. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
19. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava
Základy účetnictví změny rozvahových položek
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
1.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Obsah veřejných rozpočtů III
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje Duben 2009

ROZPOČET PROJEKTU Úvod 1. Členění rozpočtu 2. Limity rozpočtu 3. Zdroje financování projektů 4. Křížové financování

ÚVOD Rozpočet je nedílnou součástí každého projektu Rozpočet se tvoří pouze jeden a zahrnuje veškeré výdaje, tzn. i partnerů Při sestavování rozpočtu se musí vycházet z reálných hodnot Z veřejných prostředků mohou být financovány pouze způsobilé výdaje Celkový rozpočet již v průběhu realizace projektu nelze navýšit Špatně sestavený rozpočet může být hrozbou celého projektu

1.ČLENĚNÍ ROZPOČTU Rozpočet je rozčleněn na 8 kapitol. Jedná se o:  1. Osobní náklady  2. Cestovní náhrady  3. Zařízení  4. Místní kancelář  5. Nákup služeb  6. Stavební úpravy  7. Přímá podpora  8. Náklady vyplývající přímo ze smlouvy

2. LIMITY ROZPOČTU Některé kapitoly mají určený limit podílu výdajů na celkových způsobilých výdajích. Jedná se o následující kapitoly a limity:  Podíl kapitoly č. 3 na celkových výdajích smí činit maximálně 25%  Podíl kapitoly č. 4 na celkových výdajích smí činit maximálně 8%  Podíl kapitoly č. 5 na celkových výdajích smí činit maximálně 49%  Podíl kapitoly č. 7 na celkových výdajích smí činit maximálně 20% Ostatní kapitoly nemají limit stanovený. Pokud budou limity dodrženy a výdaje v rozpočtu správně zařazeny do kapitol a rozpočet bude obsahovat pouze uznatelné výdaje, projekt by měl z pohledu rozpočtu splnit požadavky v hodnocení přijatelnosti. Neznamená to však, že pokud budou limity splněny, ale jednotlivé položky budou nadhodnoceny, bude projekt z pohledu externího hodnotitele schválen.

3. ZROJE FINANCOVÁNÍ PROJEKTŮ Projekty prioritní osy č. 1 OP VK jsou financovány: 85% z evropské unie 15% ze státního rozpočtu ČR. Primárně je u těchto projektů podíl z evropské unie financován z Evropského sociálního fondu (ESF). Výjimka z pravidel způsobilosti výdajů však umožňuje formou křížového financování úhradu některých výdajů, které jsou obvyklými výdaji pouze pro investiční projekty financované z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Tato výjimka je umožněna pomocí křížové ho financování.

4. KŘÍŽOVÉ FINANCOVÁNÍ Křížové financování je umožněno čerpat z kapitol č. 3 a 6. Součet celkového křížového financování nesmí přesáhnout limit 9% z celkových způsobilých výdajů.

Křížové financování může uplatnit pouze příjemce/partner, který majetek daňově neodepisuje. Příjemce/partner, který může daný majetek daňově odepisovat, nesmí využít křížového financování, ale použije odpisy (v případě pořízení zařízení a vybavení na 40 tis. Kč). Výdaje spadající do křížového financování:  Výdaje na nákup hmotného majetku s dobou použitelnosti větší než 1 rok a pořizovací cenou nad 40 tis. Kč  Výdaje na nábytek bez ohledu na výši pořizovací ceny (pokud se jedná o nábytek pro realizační tým, tak je zde limit na jeden přepočtený pracovní úvazek maximálně Kč)  Stavební úpravy (rekonstrukce nebo modernizace), pokud převýšily částku 40 tis. Kč a jsou prováděny na realizaci aktivit s cílovou skupinou

PŘÍKLAD KŘÍŽOVÉHO FINANCOVÁNÍ V případě interaktivní tabule bude veškeré současně pořízené příslušenství sloužící k zajištění funkčnosti považováno za součást této interaktivní tabule a cena se bude sčítat dohromady. Pokud celková cena přesáhne 40 tis. Kč, je nutné to zahrnout do křížového financování. 1.Organizace chce vybavit tři učebny sety (interaktivní tabule, PC a dataprojektor)

Děkuji za pozornost a přeji pěkný den. Ing. Erika Dittrichová, DiS. projektová manažerka OP VK tel.: mail: