Výpočetní technika VY_32_INOVACE_03_16_monitor. Monitor Základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HISTORIE MONITORŮ Vendula Burgrová 3iv1 2011/2012.
Advertisements

MONITOR.
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_FY_2E_PAV_01_Světlo.
ZÁKLADY POČÍTAČOVÉ GRAFIKY Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_LENKA_KLOUCKOVA_GRAFIKA_ZAKLADY_GRAFIKY_RASTR_03 Název školyStřední škola.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Počítačová grafika Úvod do základů počítačové grafiky.
Popis produktu: Momentálně nejlepší all-in-one (tzn. vše v monitoru) na trhu Zařízení perfektně integruje osobní počítač do moderního širokoúhlého displeje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Linda Kapounová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII- 6.1 PC MONITORY.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Digitální fotografování Číslo DUM: III/2/VT/2/3/43 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Technologie Teorie obrábění I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_12_MONITORY.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Minarc Evo 180 Originální a nejlepší, nyní ještě silnější !
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
HARDWARE VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ.
Širokoúhlá prezentace
Vstupní a výstupní zařízení - opakování
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo v digitálním archivu školy
MONITORY Michaela Fraiová.
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Výstupní zařízení – druhy tiskáren
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Počítačová grafika Rozdělení počítačové grafiky, charakteristika jednotlivých druhů.
Grafické programy - opakování
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Výstupní zařízení - monitory
Zesilovače VY_32_INOVACE_36_723
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu: Moderní výuka s využitím ICT
Teoretické pojmy z výpočetní techniky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Monitory Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
Databáze MS ACCESS 2010.
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Nový dokument v Adobe Photoshop
Přídavná zařízení.
Informatika – Grafika.
Číslicové měřící přístroje
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Způsoby uložení grafické informace
Způsoby uložení grafické informace
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_13 Střídavé.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?
CBWM 712D-S Vestavná automatická pračka
Tečné a normálové zrychlení
Transkript prezentace:

Výpočetní technika VY_32_INOVACE_03_16_monitor

Monitor Základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací Nelze k němu připojit anténu jako k TV Monitor může obsahovat i samostatné reproduktory, avšak kvalita zvuku tomu i odpovídá

Druhy monitoru Nejvíce používané CRT (klasický velký monitor) LCD (na bázi tekutých krystalů – hubená obrazovka) Méně používané ( k běžné činnosti skoro v ůbec ) Plazmová obrazovka Další (OLED, SED – např. pro grafické práce)

CRT monitor Klady (+) Velmi vysoký kontrastní poměr Malá doba odezvy Výborné zobrazení barev, široký rozsah a nízká úroveň zobrazení černé barvy Skoro nulová barevná, saturační, kontrastová či jasová deformace Výborné pozorovací úhly Spolehlivá, osvědčená technologie

CRT monitor Zápory (-) Velké rozměry a váha (40" displej váží přes 100 kg) Starší CRT monitory jsou náchylné k vypalování Větší spotřeba elektrické energie než u LCD displejů Značná citlivost na rušení magnetickým polem v okolí monitoru (např. tramvaje, metro, transformátory). – Stačí i místní zdroj, jako reproduktory, druhý monitor, zdroj,... Při nízké obnovovací frekvenci viditelně problikává, vyžaduje nastavení alespoň 75 Hz a více (dle velikosti monitoru)

LCD monitor Klady (+) Kompaktní a lehký (okolo 4 kg) Malá energetická spotřeba Žádné geometrické zkreslení Bezvadná ostrost obrazu Stabilní Malé nebo žádné problikávání Žádné elektromagnetické vyzařování

LCD monitor Zápory (-) Malý kontrastní poměr Omezené pozorovací úhly, ty způsobují změnu barvy, saturace, kontrastu a světlosti, při změně úhlu pohledu Pomalejší časy odezvy, které mohou způsobovat rozmazání a duchy Pevná barevná hloubka, mnoho levných monitorů nedokáže zobrazit režim truecolor. Mohou se vyskytnout „mrtvé“ pixely

CRT LCD

Základní parametry Úhlopříčka – Velikost monitoru se udává v palcích Rozlišení obrazovky – Rozlišení se udává v pixelech (px) – Jde o maximální zobrazitelný počet bodů (px) -> z toho vyplývá kvalita obrazu Doba odezvy – Udává se v jednotkách milisekund (ms) – rychlost zobrazení bodu Vstupy – Používají se D-sub, DVI či HDMI

Úkol Určete, jaké monitory máte ve své počítačové učebně

Popis Prezentace slouží k výkladu základních pojmů týkající se monitoru Snímek č. 10 – úkol pro žáky

Zdroje : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Antošová