Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?"— Transkript prezentace:

1

2 Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje? Co je rozlišení? Uveďte dva způsoby připojení displeje. Jaké výhody má LED technologie? Proveďte změnu rozlišení displeje na 800x600. Porovnejte rozdíl a změny, které touto změnou nastaly. Zjistěte jakým způsobem je připojen váš monitor. Na internetu si zjistěte aktuální cenu jednotlivých typů monitorů při stejné úhlopříčce. Porovnejte zobrazení na dvou odlišných monitorech.

3 Všímejte si rozlišení, barevnosti, kvality obrazu z různých úhlů pohledu apod.
Rozsah 2 – 10tis.Kč v závislosti na kvalitě, ale i na vlastnostech navíc. (HDMI, TV tuner apod.) Je možno i dle barvy výstupu. VGA obvykle modrý. Vetší či menší obraz (font i grafika) Na obraz se více vejde ve větším rozlišení. Pravým tlačítkem na ploše kliknouti, vybrat „nastavení displeje“ nebo „přizpůsobit“ Úspora energie, kvalita zobrazení, velikost displeje DVI nebo VGA Palce nebo centimetry LED, CRT, LCD Obrazové technologie VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Řešení

4 Nápověda VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje? Co je rozlišení? Uveďte dva způsoby připojení displeje. Jaké výhody má LED technologie? Proveďte změnu rozlišení displeje na 800x600. Porovnejte rozdíl a změny, které touto změnou nastaly. Zjistěte jakým způsobem je připojen váš monitor. Na internetu si zjistěte aktuální cenu jednotlivých typů monitorů při stejné úhlopříčce. Porovnejte zobrazení na dvou odlišných monitorech.


Stáhnout ppt "Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?"

Podobné prezentace


Reklamy Google