Setkání zaměstnanců 9. 9. 2011 Studijní blok – 2. část Soňa Vávrová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

„Webové listy“ – virtuální nástěnka
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
doktorského studijního oboru
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Vlastní hodnocení školy
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Aktuální problémy v přípravě učitelů (Komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) Materiál pro 17. zasedání předsednictva Rady VŠ dne
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Ústav pedagogických věd
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Strategické plánování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji Konference IDEON Pardubice Podpora poskytování DV v PK.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Fakulta zdravotnických studií
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
SETKÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ FHS proděkanka pro celoživotní vzdělávání a praxe FHS Anna KRÁTKÁ – tel.:
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Setkání zaměstnanců Pedagogické záležitosti So ň a Vávrová, Libor Marek.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Fakulta zdravotnických studií
Ostravská univerzita (1991 → )
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Kateřina Krčmářová České vysoké učení technické v Praze – Masarykův ústav vyšších studí „Specifická forma.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Martin Pešl, Martin Vrubel
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Přírodovědecká fakulta UJEP
Kreditní systém studia
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
Transkript prezentace:

Setkání zaměstnanců Studijní blok – 2. část Soňa Vávrová

OBSAH Magisterské a doktorské studijní obory Úvazkové listy a rozvrhy Hodnocení kvality výuky a uplatnitelnost absolventů

Magisterské a doktorské studijní obory SLABÉ STRÁNKY A HROZBY Jediný navazující magisterský studijní obor: SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (PS i KS) ! 9 bakalářských studijních oborů: 5 PS, 2 KS, 2 PS i KS ! Počet studentů přijímaných do studijních oborů v roce 2011/2012: - bakalářských 1000 (z toho 330 IMS Brno) – na FHS 670, - magisterských 395 (z toho 215 na IMS Brno) – na FHS 180. Doporučovaný poměr: 2 : 1. Absence doktorského studijního programu / oboru (FHS a FLKŘ).

Navazující magisterský studijní obor Počet absolventů studijního oboru sociální pedagogika na FHS – 396. IGA UTB – studentská grantová soutěž : 2010 – 3 projekty ( 204 tis. Kč), 2011 – 3 projekty ( 222 tis. Kč). Participace studentů na projektech z GA ČR. RokPrezenční formaKombinovaná forma

Magisterské a doktorské studijní obory SILNÉ STRÁNKY A PŘÍLEŽITOSTI Akreditace doktorského studijního oboru SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (12.– zasedání AK MŠMT ČR). Akreditace navazujících magisterských studijních oborů na všech ústavech jako cesta k postupnému získání akreditací doktorských studijních programů / oborů. Ústav anglistiky a amerikanistiky - UČITELSTVÍ ANGLICKÉHO JAZYKA A LITERATURY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY ( předložení návrhu žádosti o akreditaci VR FHS).

Úvazkové listy a rozvrhy ÚL – část pedagogická a tvůrčí. Podávání adekvátních požadavků na rozvrh. Termíny odevzdávání aktualizovaných ÚL: do a do 5.3. ÚstavOdpovědná osoba za tvorbu ÚL Ústav anglistiky a amerikanistikyMgr. Kateřina Burešová Ústav jazykůLenka Zemanová Ústav pedagogických vědMgr. Radana Kroutilová Nováková, Ph.D. Ústav ošetřovatelstvíMgr. Anna Krátká, Ph.D. Ústav porodní asistenceMgr. Ludmila Reslerová, Ph.D. Ústav aplikovaných společenských věddoc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.

Interní audit (2011) Zaměření: kontrola kompatibility ÚL s rozvrhy, naplnění fondu pracovní doby – pedagogická (PČ) a tvůrčí činnost (TČ), hodnocení kvality výuky, prováděných hospitací ve výuce. Výsledky: průměrné naplnění fondu pracovní doby AP - 84%, mezi AP není rovnoměrně rozložena TČ (25 vyšší TČ než 1000ZH a 32 TČ = 0). Doporučení: zvýšení objemu TČ, provázat hodnocení TČ s pohyblivou složkou mzdy, pokračovat v hodnocení kvality výuky.

Hodnocení kvality výuky a uplatnitelnost absolventů - součást hodnocení kvality VŠ. Nástroje hodnocení kvality výuky: IS STAG - hodnocení kvality výuky, hospitace ve výuce, pohovory ředitelů ústavů s AP. Zjišťování uplatnitelnosti absolventů: dotazníkové šetření (realizované v průběhu promocí).