Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav vnitřních a venkovních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad obkladů, jejich jednotlivých nářadí, postup.
Advertisements

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci.
Prvky a směsi Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_ Dělící metody Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:červen 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výpočet spotřeby materiálu z plných pálených cihel.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
OMÍTKY- PORUCHY Ing. Miloslava Popenková, CSc. Příprava podkladu!!!!!
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-13 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad spotřebu energie a zajištění kvality životního.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co je větší? 15 cm30 cm 100 m6000 mm 15 cm3 m.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch a oprav šikmých střech.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. roč. Název materiálu VY_32_INOVACE_11_Vlastnosti a použití hydroxidů Autor Melicharová.
Mechanické vlastnosti dřeva - úvod VY_32_INOVACE_28_565 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo.
VY_52_INOVACE_05_23_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednoplášťových plochých střech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
VY_52_INOVACE_05_21_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Pracovní činnosti - 6. ročník
Venkovní omítky CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_06
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Svislé zděné konstrukce
Dřevěná tesařská vrata
pracovní postup keramických stropů
Fyzika – Tepelná elektrárna
Montáž střešních oken -
Technika svařování VY_32_INOVACE_16_323
Vytápění Tepelné ztráty
Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Šlechtěná omítka CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_07
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Chemické vlastnosti technických materiálů
OMÍTKOVÉ SYSTÉMY TEPELNĚ IZOLAČNÍ
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
strojní omítání CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_02
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
16. Vsazování mosazného drátu do kovu
Stroje a zařízení - spoje
Jednotky délky a jejich převody
OSAZOVÁNÍ oken CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_05
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-14
VYPAŘOVÁNÍ SUBLIMACE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_32.
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-01
Dřevěný žebřík CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_18
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_ZJIŠŤOVÁNÍ TRHLIN_S4
Zemní práce a zakládání staveb
Fyzika 7.ročník ZŠ Tření, Třecí síla Creation IP&RK.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
Ing. Tereza Pavlů, Ph.D Bc. Jan Pešta
ZKOUŠKY CEMENTU pevnost
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Položení první vrstvy cihel
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav vnitřních a venkovních omítek.

Stavební dílo podléhá fyzikálním, chemickým a mechanickým vlivům. Tím dochází k porušení omítek. Poruchy vnitřních omítek: 1.Trhliny – objevují se ve styku nesourodých materiálů a při sedání budovy Poruchy vnitřních omítek: 1.Trhliny – objevují se ve styku nesourodých materiálů a při sedání budovy

2.Otlučená a poškrábaná omítka – při výměně dveří, instalačních prací, zřízení nového otvoru 3.Odpouchlá omítka – příčinou je vlhkost nebo hubená malta 2.Otlučená a poškrábaná omítka – při výměně dveří, instalačních prací, zřízení nového otvoru 3.Odpouchlá omítka – příčinou je vlhkost nebo hubená malta

Oprava trhlin: Trhliny vyškrábeme ostrým předmětem, vyčistíme tlakem vzduchu a navlhčíme. Otvor vyplníme sádrovou maltou (1 díl sádry, 1 díl jemný křemičitý písek). Po zatvrdnutí lehce přebrousíme. Pokud je trhlina široká, osekáme asi 10 cm pruh omítky, spáru vyškrábneme, vyčistíme tlakovým vzduchem a navlhčíme. Trhlinu vyplníme maltou a začistíme tak, že počítáme ještě se štukovou maltou, abychom nevytvořili na omítce nerovnost. Oprava trhlin: Trhliny vyškrábeme ostrým předmětem, vyčistíme tlakem vzduchu a navlhčíme. Otvor vyplníme sádrovou maltou (1 díl sádry, 1 díl jemný křemičitý písek). Po zatvrdnutí lehce přebrousíme. Pokud je trhlina široká, osekáme asi 10 cm pruh omítky, spáru vyškrábneme, vyčistíme tlakovým vzduchem a navlhčíme. Trhlinu vyplníme maltou a začistíme tak, že počítáme ještě se štukovou maltou, abychom nevytvořili na omítce nerovnost. Oprava otlučené a poškrábané omítky: Odstraníme starý nátěr, porušenou omítku vyspravíme jádrovou vrstvou a vápenným štukem. Oprava otlučené a poškrábané omítky: Odstraníme starý nátěr, porušenou omítku vyspravíme jádrovou vrstvou a vápenným štukem. Oprava odpouchlé omítky: Musíme zjistit příčinu narušení omítky a odstranit ji. ( při poklepu zní dutě). Narušenou omítku odstraníme (zednickým kladívkem, paličkou a plochým sekáčkem). Spáry vyškrábeme do hloubky 15 mm a prach ometeme. Plochu navlhčíme, cementovým postřikem zpevníme podklad, naneseme jádrovou omítku a pak štukovou. Oprava odpouchlé omítky: Musíme zjistit příčinu narušení omítky a odstranit ji. ( při poklepu zní dutě). Narušenou omítku odstraníme (zednickým kladívkem, paličkou a plochým sekáčkem). Spáry vyškrábeme do hloubky 15 mm a prach ometeme. Plochu navlhčíme, cementovým postřikem zpevníme podklad, naneseme jádrovou omítku a pak štukovou.

Příčiny poruch venkovních omítek: 1.Vlhkost a mráz 2.Zatékání 3.Vzlínání zemní vlhkosti a odstřikující voda 4.Špatná kvalita omítek 5.Konstrukční vady Opravy venkovních omítek jsou obdobné jako u vnitřních omítek. Příčiny poruch venkovních omítek: 1.Vlhkost a mráz 2.Zatékání 3.Vzlínání zemní vlhkosti a odstřikující voda 4.Špatná kvalita omítek 5.Konstrukční vady Opravy venkovních omítek jsou obdobné jako u vnitřních omítek. Vlhkost a mráz

zatékání

Vzlínání zemní vlhkosti a odstřikující voda

Špatná kvalita omítky

Trhliny, otlučená a poškrábaná omítka, odpouchlá omítka Odstraníme starý nátěr. Vyspravíme jádrovou vrstvou a pak vápenným štukem Vlhkost a mráz, zatékání, vzlínání, odstřikující voda, špatná kvalita omítek, Odpouchlá omítka. Použité zdroje: archiv autora