Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_14.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI VY_32_INOVACE_16_1_5 NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/
HMOTNÁ ODPOVĚDNOST PRACOVNÍKŮ HMOTNÁ ODPOVĚDNOST - jde o odpovědnost za schodek na svěřených hodnotách, které je zaměstnanec povinen vyúčtovat - schodek.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_03.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Energetická hodnota potravin (EH)
Autor: Ing. Sikorová Renata
Provozovny společného stravování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základy automatického řízení 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Účetnictví – význam informací
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Matematika Operace s vektory
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Transkript prezentace:

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_14 Popis výukového materiálu Název:Dokumenty související s provozem hotelu Směrnice ředitele o ochraně hostů a jejich majetku Autor:Bc. Pavel Lang Datum: Obor:a) L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) L/01 Gastronomie Ročník:a) - 2. ročník a b) - 4. ročník Předmět:Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnic Moderní řízení hotelového provozu (Ing. J. Beránek a kol., Magconsulting 2013) a Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004) Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor - učebnice

Dokumenty související s provozem hotelu Bc. Pavel Lang Směrnice ředitele o ochraně hostů a jejich majetku

Směrnice ředitele o ochraně hostů a jejich majetku v ubytovacím zařízení 1/4 Do pokojů, ve kterých jsou ubytováni hosté, mají přístup pouze ubytovaní a pokojská provádějící úklid pokoje. Pracovníci recepce jsou odpovědní za to, že vydávají klíče od pokojů pouze ubytovaným hostům, zpravidla na základě předloženého ubytovacího průkazu. Bez přítomnosti hosta může pokoj otevřít pouze pokojská k provedení úklidu. Zodpovídá přitom za všechny uložené věci. Po skončení úklidu je povinna pokoj opět uzamknout.

Směrnice ředitele o ochraně hostů a jejich majetku v ubytovacím zařízení 2/4 V případě oprav a údržby doprovází údržbáře na obsazený pokoj vždy pokojská. Pro uložení peněžních hotovostí a jiných cenností slouží bezpečnostní schránky na recepci. Recepční na tuto skutečnost hosty musí upozornit a organizovat zapůjčení těchto schránek.

V případě, že kterýkoliv zaměstnanec hotelu zjistí přítomnost nepovolané osoby na pokoji, je povinen to ihned oznámit pracovníkovi recepce. Ten podle situace upozorní policii a požádá o zákrok. V případě krádeže či jiné mimořádné události je povinen pracovník, který tuto skutečnost zjistí, oznámit to pracovníkovi recepce, který podle situace upozorní policii. Směrnice ředitele o ochraně hostů a jejich majetku v ubytovacím zařízení 3/4

Směrnice ředitele o ochraně hostů a jejich majetku v ubytovacím zařízení 4/4 Noční recepční je povinen kontrolovat, zda se v ubytovací části hotelu nenacházejí neoprávněné osoby. V případě, že se neoprávněné osoby v ubytovací části hotelu nacházejí je recepční povinen je vyzvat, aby neprodleně opustily ubytovací zařízení. Odjíždějí ‑ li hosté v nočních hodinách, nebo v době, kdy na poschodí není pokojská, je povinen recepční zabezpečit kontrolu pokoje, ze kterého host odchází.

Směrnice ředitele upravující postupy u majetku zvláštního určení vneseného zákazníkem do provozovny poskytující hostinské a ubytovací služby 1/4 Směrnice upravuje postup při užití majetku zákazníka, vneseného do provozovny, jeho identifikaci, ověření, ochranu, a informovanost zákazníka při případném poškození či ztrátě. Jde o případy, kdy provozovatel souhlasí, aby zákazník (pořadatel akce) mohl ve zvláštních případech (při různých akcích – svatby, promoce, rauty, konference apod.) použít pro zdárný průběh akce vnesený vlastní majetek.

Směrnice ředitele upravující postupy u majetku zvláštního určení vneseného zákazníkem do provozovny poskytující hostinské a ubytovací služby 2/4 Zákazník nesmí vnášet do provozovny žádný majetek, který by v zařízení provozovatele konzumoval, připravoval ke konzumaci a nechal si uschovávat. O výjimkách na požádání zákazníka rozhoduje odpovědný pracovník. Z možné výjimky jsou vyloučeny nekvalitní potraviny, potravinářské suroviny a polotovary (čerstvá masa a neopracované masné výrobky, zvěřina, ryby, tuky, vejce vč. polotovarů z nich apod.)

Soukromé a rodinné akce - přímo konzumovatelné speciální alkohol. nápoje, cukrářské výrobky, moučníky, cukrovinky, uzenářské, rybí, vaječné, zeleninové a ovocné výrobky Společenské a podob. akce - přímo konzumovatelné speciální potravinářské výrobky, tabule, projektory, výrobky do tomboly apod. Směrnice ředitele upravující postupy u majetku zvláštního určení vneseného zákazníkem do provozovny poskytující hostinské a ubytovací služby 3/4

Směrnice ředitele upravující postupy u majetku zvláštního určení vneseného zákazníkem do provozovny poskytující hostinské a ubytovací služby 4/4 Marketingové akce - přímo konzumované potravinářské výrobky zpravidla průmyslově vyráběné, průmyslové polotovary, nepotravinářské výrobky Sponzorské a partnerské dary - jsou zpravidla spojovány se společenskou nebo marketingovou akcí uspořádanou v hostinských a ubytovacích zařízeních

Směrnice ředitele o postupu vyřizování škod na věcech vnesených nebo odložených 1/4 Provozovatel poskytující ubytovací služby případně i garáže odpovídá za škody na věcech, které byly ubytovanými FO nebo pro ně vneseny, ledaže by ke škodě došlo i jinak (např. balíček, ve kterém se zkazí potraviny, květiny, které uvadnou než si je host převezme apod.). Je-li s provozováním činnosti spojeno odkládání věcí (tj. např. hostinská činnost), odpovídá za odložené věci ten, kdo činnost provozuje.

Směrnice ředitele o postupu vyřizování škod na věcech vnesených nebo odložených 2/4 Odpovědnosti se nelze zprostit jednostranným prohlášením ani dohodou. Za klenoty, peníze a jiné cennosti odpovídá provozovatel jen do výše 5.000,- Kč. Byla-li však škoda na těchto věcech způsobena těmi, kteří v provozovně pracují, hradí se bez omezení. Bez omezení se hradí škoda i tehdy, jestliže byly věci převzaty do úschovy.

Vypořádání náhrady škody bez účasti orgánů policie - při náhradě škody např. poškozením oděvů politím, umazáním, poškozením zavazadel při manipulaci apod. navrhne provozovatel formu náhrady škody (sleva z objednaných služeb, pozornost ve formě květin, láhve sektu apod., finanční vyrovnání atd.) Směrnice ředitele o postupu vyřizování škod na věcech vnesených nebo odložených 3/4

Směrnice ředitele o postupu vyřizování škod na věcech vnesených nebo odložených 4/4 na základě rozhodnutí orgánů policie – případy škod, u kterých je podezření z úmyslného zavinění konkrétní osoby (především krádeže); provozovatel postupuje podle zjištění orgánů policie  Vypořádání náhrady škody

DĚKUJI ZA POZORNOST Bc. Pavel Lang Výstupy - TEST 1.Jakou problematiku řeší směrnice o ochraně hostů a jejich majetku? 2. Uveďte příklad majetku vneseného zákazníkem do provozovny poskytující hostinské a ubytovací služby 3. Odpovídá provozovatel za škody na vnesených věcem hostem?