Obrázek č. 1: Sea Hawk Hotel and Resort Fukuoka, Japonsko, obrázek je převzat od: C OOPER (2003) Obrázek č. 2: Sea Hawk Hotel and Resort Fukuoka, Japonsko,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní činnosti 7 Péče o pokojové rostliny
Advertisements

Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Ošetřování během vegetace
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva anorganická Kód VM:
PEVNÉHO TĚLESA A KAPALINY
Biotopy ČR.
Výživa rostlin - fotosyntéza
Voda a vzduch = základ života
18. Vlnové vlastnosti světla
Ohyb světla, Polarizace světla
Globální oteplování Vít Kmoch.
SVĚTLO A TMA – ZATMĚNÍ SLUNCE Země obíhá kolem Slunce a Měsíc kolem Země. Měsíc občas prochází mezi Sluncem a Zemí. Když se tak stane, mluvíme o zatmění.
Jak založit nové akvárium.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – PLOVACÍ TESTY Některé předměty, jako jsou například kameny, se vždycky potápějí. Kameny jsou vzhledem ke své velikosti těžké. Tíha předmětu.
ROSTLINA SE TÍSNÍ V KVĚTINÁČI? NE NEPŘESAZUJEME ANO PRŮMĚR KVĚTINÁČE JE VĚTŠÍ NEŽ 25cm VYMĚNÍME VRCHNÍ VRSTVU ZEMINY NE ANO MÁ ROSTLINA VÍCE NARŮST ? PŘESAZUJEME.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zámečnické práce (STA39)
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Rozklad světla optickým hranolem
Pěstujeme a přesazujeme pokojové rostliny
NázevVodní režim rostlin 2 Předmět, ročník Biologie, 1. ročník Tematická oblast Botanika Anotace Prezentace způsobů výdeje vody rostlinou, doplněná fotografiemi.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Interference světla za soustavy štěrbin Ohyb na štěrbině
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Krycí list. Komentář - Popis objektu Prostorové parametry.
Zvětrávání, eroze Zvětrávání je proces, při kterém dochází k rozpadu hornin. Zvětrávání způsobuje např. voda, rozdílná teplota, led, sníh, vítr, kořeny.
CHARAKTERISTIKA Původ tykev, lidově: Dýně
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
HYDROPONICKÉ PĚSTOVÁNÍ ROSTLIN Vypracovala: Bečvářová, Hudcová.
Hydroponické pěstování rostlin Adriana Javůrková, Nikola Bajerová, Emílie Zárubová, Sára Bendová.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_12_05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_14 Název materiáluVodní pára.
„JAKO RYBA VE VODĚ“ EXPERIMENT TŘÍDY KVINTA A – SKUPINA „VÁPNÍK“
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Hydroponie Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslo projektudum.KVĚTEM 0.1 Název školy Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec PředmětKvětinářství.
Ch_054_Fotosyntéza ve dne Ch_054_Přírodní látky_Fotosyntéza ve dne Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková.
Sluneční záření Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VY__III/2__INOVACE__210 FYZIKA SPEKTRUM BAREV.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Pohyby Země.
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Stavba rostlinného těla
Oko a vidění Mirek Kubera.
Jako ryba ve vodě Kopřiva africká.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
LITOSFÉRA Stavba zemského povrchu
VY_32_INOVACE_15_32_STŘÍDÁNÍ ČTYŘ ROČNÍCH OBDOBÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_07_Mapy
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
FVE.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název projektu: Moderní škola
HYdroponie.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Lom světla – II.část
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
Číslo projektu dum.PALMY 1.3 Název školy Předmět Květinářství
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Číslo projektu dum. Kapradiny 2.2 Název školy Předmět Květinářství
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
11. e Mírný podnebný pás Zelená Mezi 40o až 60o 4 roční období
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
LITOSFÉRA vnější přírodní činitelé
Nádobová hydroponie.
Číslo projektu dum.palmy1/1 Název školy Předmět Květinářství
Transkript prezentace:

Obrázek č. 1: Sea Hawk Hotel and Resort Fukuoka, Japonsko, obrázek je převzat od: C OOPER (2003) Obrázek č. 2: Sea Hawk Hotel and Resort Fukuoka, Japonsko, obrázek je převzat od: C OOPER (2003) Komentář: Sea Hawk Hotel and Resort Fukuoka, Japonsko, je představitelem staveb, které byly navrženy s ohledem na rostliny.

Obrázek č. 4: Zámecký skleník v Lednici, obrázek je převzat z: H YDROPONIE [online] (2010a). Obrázek č. 3: Fata Morgana, Praha, obrázek je převzat z: H YDROPONIE [online] (2010a). Komentář: Fata Morgana, Praha, a zámecký skleník v Lednici jsou představiteli prostor určených pro rostliny (H YDROPONIE [online] 2010a).

Obrázek č. 6: River City, Praha, obrázek je převzat z: H YDROPONIE [online] (2010a). Obrázek č. 5: Institut Landespflege und Botanic, TUM Freising, obrázek je převzat z: H YDROPONIE [online] (2010a). Komentář: Institut Landespflege und Botanic, TUM Freising, patří mezi prostory částečně určené pro rostliny a River City, Praha, mezi prostory se stabilními ostrovy rostlin (H YDROPONIE [online] 2010a).

Obrázek č. 8: Olympia, Brno – mobilní nádoby, obrázek je převzat z: H YDROPONIE [online] (2010a). Obrázek č. 7: Olympia, Brno – stabilní ostrov, obrázek je převzat z: H YDROPONIE [online] (2010a). Komentář: Olympia, Brno, je místem, kde jsou k vidění stabilní ostrovy rostlin i rostliny v mobilních nádobách.

Obrázek č. 10: Rozdíl v úhlu dopadu slunečních paprsků v zimě a létě, obrázek je převzat z: S ERAMIS M ANUAL [200-?] a doplněn českým popisem. Obrázek č. 9: Intenzita světla v interiéru, obrázek je převzat z: S ERAMIS M ANUAL [200-?]. Komentář: Intenzita světla je vyjádřena v procentech. léto zima Komentář: Obrázek naznačuje rozdíl v úhlu dopadu slunečních paprsků v zimě a létě. S tím souvisí i měnící se hranice přechodu světla a stínu.

Obrázek č. 11: Řez nádobou pro hydroponické pěstování rostlin, obrázek je převzat z: S ERAMIS M ANUAL [200-?] a doplněn českým popisem. indikátor hladiny živného roztoku minerální substrát vnější nádoba vnitřní nádoba živný roztok zásoba živin v podobě pomalu rozpustného hnojiva pro hydroponii Komentář: Obrázek názorně ukazuje stavbu nádoby určené pro hydroponické pěstování rostlin. Jako minerální substrát slouží nejčastěji Keramzit frakce mm nebo 8 – 16 mm.

Komentář: Obrázek názorně ukazuje stavbu nádoby určené pro hydroponické pěstování rostlin. Jako minerální substrát slouží nejčastěji Keramzit frakce mm nebo 8 – 16 mm. Pokud je vlhkost substrátů dle obrázku, systém je plně nasycen živným roztokem a vlhkoměr je zbarven modře. Po klesnutí vlhkosti v oblasti kořenového balu cca na 20 – 25%, vlhkoměr se zbarví červeně a tím značí potřebu další zálivky (S ERAMIS M ANUAL [200-?]). Obrázek č. 12: Schéma nádoby se Seramis substrátem, obrázek je převzat z: S ERAMIS M ANUAL [200-?] a doplněn českým popisem. nepropustná nádoba Seramis substrát kořenový bal rostliny vlhkoměr

Obrázek č. 13: Lechuza – řez květináčem (Cararo, Classico, Quadro), obrázek je převzat i s popisem z: I-L ECHUZA [online] (2010). Obrázek č. 14: Lechuza – řez květináčem (Delta, Cubico), obrázek je převzat i s popisem z: I-L ECHUZA [online] (2010).

Komentář: Tabule 9 znázorňuje květináče Lechuza – Cararo, Classico a Quadro. Květináče jsou k dostání i v dalších barevných variantách. Obrázek č. 15: Květináč Lechuza – Cararo, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010). Obrázek č. 16: Květináč Lechuza – Classico 1, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010). Obrázek č. 17: Květináč Lechuza – Classico 2, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010). Obrázek č. 18: Květináč Lechuza – Quadro 1, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010). Obrázek č. 19: Květináč Lechuza – Quadro 2, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010).

Komentář: Tabule 10 znázorňuje květináče Lechuza – Cubico a Delta. Květináče jsou k dostání i v dalších barevných variantách. Obrázek č. 21: Květináč Lechuza – Cubico 2, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010). Obrázek č. 22: Květináč Lechuza – Delta 1, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010). Obrázek č. 20: Květináč Lechuza – Cubico 1, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010). Obrázek č. 23: Květináč Lechuza – Delta 2, obrázek je převzat z: K VĚTINÁČE [online] (2010).

Komentář: Následující obrázky (tabule 13 a 14) názorně ukazují postup při přesazování rostlin pěstovaných v zemitém substrátu. Obrázek č. 24: Přesazování rostlin v zemitém substrátu 1, obrázek je převzat z: H ESSAYON (1996). Obrázek č. 25: Přesazování rostlin v zemitém substrátu 2, obrázek je převzat z: H ESSAYON (1996). Obrázek č. 26: Přesazování rostlin v zemitém substrátu 3, obrázek je převzat z: H ESSAYON (1996). Komentář: Připravíme si květináč, do kterého chceme rostlinu přesadit. Pokud je nový a hliněný, musíme ho přes noc namočit do vody, pokud byl již použitý, důkladně ho vyčistíme. Komentář: Přes otvory ve dně položíme střepy z hliněného květináče nebo nasypeme drenážní vrstvu např. z minerálních substrátů. Komentář: Rostlinu opatrně vyjmeme z předchozího květináče.

Obrázek č. 28: Přesazování rostlin v zemitém substrátu 5, obrázek je převzat z: H ESSAYON (1996). Obrázek č. 27: Přesazování rostlin v zemitém substrátu 4, obrázek je převzat z: H ESSAYON (1996). Obrázek č. 29: Přesazování rostlin v zemitém substrátu 6, obrázek je převzat z: H ESSAYON (1996). Komentář: Odstraníme staré střepy nebo drenážní materiál a opatrně narušíme povrch balu, tak aby se kořeny nepoškodily. Komentář: Kořenový bal umístíme do nového květináče tak, aby pod ním byla vrstva zemitého substrátu a horní okraj balu odpovídal budoucí výšce substrátu. Komentář: Obsypeme kořenový bal rovnoměrně substrátem a upěchujeme. Rostlinu pořádně zalijeme.

Obrázek č. 31: Lechuza – zasazení 2, obrázek je převzat z: L ECHUZA [online] (2010b) a doplněn komentářem. Obrázek č. 32: Lechuza – zasazení 3, obrázek je převzat z: L ECHUZA [online] (2010b) a doplněn komentářem. Obrázek č. 30: Lechuza – zasazení 1, obrázek je převzat z: L ECHUZA [online] (2010b) a doplněn komentářem. Komentář: Do nádoby umístíme dělící vložku a nasypeme do ní vrstvu Lechuza-pon. Komentář: Následující obrázky (tabule 13 a 14) znázorňují postup při zasazení rostliny do nádoby Lechuza. Komentář: Na vrstvu Lechuza-pon začneme přidávat zemitý substrát. Komentář: Umístíme rostlinu, mezery u okraje nádoby vyplníme substrátem a přimáčkneme.

Obrázek č. 34: Lechuza – zalévání 2, obrázek je převzat z: L ECHUZA [online] (2010b) a doplněn popisem. Obrázek č. 33: Lechuza – zalévání 1, obrázek je převzat z: L ECHUZA [online] (2010b) a doplněn popisem. Obrázek č. 35: Lechuza – období bez zálivky, obrázek je převzat z: L ECHUZA [online] (2010b) a doplněn popisem. týdnů Komentář: Po dobu dalších 12týdnů rostlinu zaléváme vrchem. dní Komentář: Po 12týdnech naplníme zásobník na vodu (2) zalévací šachtou (1) až do maxima. Maximum značí indikátor stavu vody (3). Komentář: Když hladina vody v zásobníku klesne na minimum, počkáme ještě týden a pak teprve aplikujeme zálivku (do max.).

Komentář: Tabule 15 zobrazuje možné použití opor při pěstování interiérových rostlin. Obrázek č. 36: Opora – mechový sloupek, obrázek je převzat z: K ONEČNÁ (2008). Obrázek č. 38: Opora – bambusové tyčky, obrázek je převzat z: K ONEČNÁ (2008). Obrázek č. 37: Opora – tvarovaný drát, obrázek je převzat z: K ONEČNÁ (2008). Obrázek č. 39: Opora –treláž z bambusových tyček, obrázek je převzat z: K ONEČNÁ (2008).

Obrázek č. 40: Nádoba č. 1, foto: Barbora Bohuslavová dne Obrázek č. 41: Nádoba č. 2, foto: Barbora Bohuslavová dne Obrázek č. 42: Nádoba č. 3, 4 a 5 (pořadí z prava), foto: Barbora Bohuslavová dne Komentář: Fotky k praktické části práce.

Obrázek č. 44: Nádoba č.7, foto: Barbora Bohuslavová dne Obrázek č. 43: Nádoba č. 6, foto: Barbora Bohuslavová dne